miro_rz написа:Голмайстор на Копа Либертадорес-1995
Голмайстор на Шампионската Лига-1999/2000
Голмайстор на Португалската Лига Сагреш-1996/97, 1997/98, 1998/99, 1999/2000, 2001/02
Футболист на годината в първенството-1997,1999,2002
Носител на "Златна обувка"-1999,2002
Носител на "Сребърна обувка"-1997
Носител на "Бронзова обувка"-2000
Футболист на годината в Португалия-2002
Най-ефективен голмайстор на националните първенства-1999(1,125 гола на мач),2002(1,4 гола на мач)
???
Никога не играл и за съжаление най вероятно няма да играе в българското първенство футболист от такъв ранг и от такава класа!!!МАРИО ЖАРДЕЛ!Една от радостите ми във футбола е,че съм го гледал на живо!!!Супер отигравания на терена и супер отношение към феновете и журналистите!Спомнете си интевюто,което даде на стадион "ВАСИЛ ЛЕВСКИ".Колко се отличаваше от интервютата на местните звезди и величия!Усмихнат,естествен и положителен!За съжаление игра за ЧЕРНО МОРЕ и родната журналистика,обслужваща само и единствено софийските книжни "грандове",не си даде зор да му обърне подобаващо внимание!Почти единственото,което се изписа за него бяха куп гадости,за тежък период от живота му,в който е кривнал от правия път.Това обаче не го прави по лош футболист и по лош човек!Напротив,беше намерил сили и беше преодолял всичко лошо в живота си!Велик голмайстор.Един от малцината (двама-трима)в световната футболна история,вкарали за един сезон,повече голове,от мачовете в които са играли!!!И то в сериозно първенство и за бразилският национален отбор!!!Аз лично много се надявах,да остане в България и да учи младите на истински футбол и брилянтна бразилска техника!!!