Какъв да е форматът на А група?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Какъв да е формата на А група?
Аз съм твърдо против формата с плейофи и преди е имало мачове без значение но сега са два пъти повече.Лично за мен първенството не стана по-силно дори стана по-слабо.И публиката е доста по-малко през 2012-2013 около 600 000 души са посетили мачовете от А група този сезон са около 500 000 това е с 100 000 по-малко а мачовете са доста повече.
- DDFC_Supporter
- Контакти:
16 отбора! Така, ще има повече отбори, които ще се докоснат до ТВ права (колкото и малко да са) ще има и интрига за това кой ще отпадне!Сега какво става отпадат, които влязат.
САМО ДОБРУДЖА!!
Формата е ясен 16 отбора/30 кръга. Всичко друго е простотия.
Предполагам догодина ще са 2 шестици. Три отпадащи са ясни. Четвъртия ще е под въпрос. Както знаем Славия и Локо СФ не могат да изпаднат и остават Берое и Черно Море. Това означава,че повечето отбори могат да започнат тото от 1кръг,включително и водещите отбори.
След това като останат 10 отбора, предполагам само един ще изпада директно. Това означава доживотно живуркане на Славия и Локо СФ в А група и закриване на футбола в 2/3 от България.
Вместо да се мисли за подобряване на условията и стимулиране на инвестициите в спорта, ние режем и унищожаваме. Накрая футбола ще стани бутиков спорт за локални олигархчета.
Предполагам догодина ще са 2 шестици. Три отпадащи са ясни. Четвъртия ще е под въпрос. Както знаем Славия и Локо СФ не могат да изпаднат и остават Берое и Черно Море. Това означава,че повечето отбори могат да започнат тото от 1кръг,включително и водещите отбори.
След това като останат 10 отбора, предполагам само един ще изпада директно. Това означава доживотно живуркане на Славия и Локо СФ в А група и закриване на футбола в 2/3 от България.
Вместо да се мисли за подобряване на условията и стимулиране на инвестициите в спорта, ние режем и унищожаваме. Накрая футбола ще стани бутиков спорт за локални олигархчета.
DDFC_Supporter написа:16 отбора! Така, ще има повече отбори, които ще се докоснат до ТВ права (колкото и малко да са) ще има и интрига за това кой ще отпадне!Сега какво става отпадат, които влязат.
За да има нормален футбол с две професионални групи трябва да има читави отбори в А-група + поне 4 тима в Б-групата с основателни претенции за елита спрямо финансирането и материалната им база. В момента в България има има 10-12... МАКСИМУМ 14 такива отбора. За твоята система трябва да има ПОНЕ 20, което за съжаление автоматично я прави неприложима за момента.
Датския вариант ,много удачен и за България и интересен ,12 отбора ,2 изпадат,33 кръга,това е варианта ,разделянето на първа шестица и втора -пълна безмислица ,особено втората шестица никакъв интерес от феновете.Дано някои чугунени глави в БФС от които зависи формата проумеят и да вземат адекватно решение.
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
44 мача редовен сезон за елитна дивизия в Европа е пълен абсурд! Няма такава елитна дивизия в Европа с толкова мачове! Толкова мачове се играят само в долните дивизии на Англия, Испания и Италия, но говорим за държави където няма зимна пауза и футбол се играе през целия Декември, Януари и Февруари! За България това е пълен абсурд! За мен специално за този сезон най-добрия вариант за 12 отбора е Шотландския, защото там са 38 мача на сезон. Нито 32/33 което е малко нито 44 което е прекалено много!
Като 12-те отбора играят всеки срещу всеки 3 пъти, общо 33 мача! След което се разделят на първа и втора 6-ци! Като в тях се изиграват само по 5 мача, общо 38 за сезона! Освен това най-честното там е, че ако си гостувал 2 пъти на един отбор до момента в сезона и той заедно с теб в шестицата, домакинстваш ти! Тоест накрая отборите в дадена 6-ца завършват с по-2 домакинства и 2 гостувания на всеки отбор от тяхната шестица! А и самите плейофи са кратки около месец, понеже са само 5 мача!
А от по-следващия сезон просто трябва да са 10 отборите - 36 мача без плейофи и всички да си дойде на мястото!
Като 12-те отбора играят всеки срещу всеки 3 пъти, общо 33 мача! След което се разделят на първа и втора 6-ци! Като в тях се изиграват само по 5 мача, общо 38 за сезона! Освен това най-честното там е, че ако си гостувал 2 пъти на един отбор до момента в сезона и той заедно с теб в шестицата, домакинстваш ти! Тоест накрая отборите в дадена 6-ца завършват с по-2 домакинства и 2 гостувания на всеки отбор от тяхната шестица! А и самите плейофи са кратки около месец, понеже са само 5 мача!
А от по-следващия сезон просто трябва да са 10 отборите - 36 мача без плейофи и всички да си дойде на мястото!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
- brat domingo
- Контакти:
Здравейте,
Съласен съм с всички, които смятат че 44 кръга са нереалистично много за нашите условия. Затова като че ли форматът от последния сезон, но с 12 отбора, би бил най-добрия вариант за 2015-2015.
Относно деленето на шестици/седмици, и аз се чувствам разочарован от това ,което се получи тази година. Определено очаквах повече като интрига. Нека обаче дадем шанс на този формат още веднъж. Ако и този път не се получи, разделянето на групи следва да отпадне и през 2015-2016 да се върнем към традиционния ф ормат - всеки срещу всеки по два кръга, като отборите да се качат на 14. Не мисля обаче че са нужни 16.
Съласен съм с всички, които смятат че 44 кръга са нереалистично много за нашите условия. Затова като че ли форматът от последния сезон, но с 12 отбора, би бил най-добрия вариант за 2015-2015.
Относно деленето на шестици/седмици, и аз се чувствам разочарован от това ,което се получи тази година. Определено очаквах повече като интрига. Нека обаче дадем шанс на този формат още веднъж. Ако и този път не се получи, разделянето на групи следва да отпадне и през 2015-2016 да се върнем към традиционния ф ормат - всеки срещу всеки по два кръга, като отборите да се качат на 14. Не мисля обаче че са нужни 16.
Captain Stottlemeyer написа:haiobaio написа:В заглавието има грешка, която дразни много.
Форматът трябва да е 12 отбора, който играят 4 пъти помежду си. Всичко друго е безсмислено. За пореден път форматът с разделянето на групата на две се провали. Нагледахме се на куп безсмислени мачове.
С българския сме добре, но математиката нещо ни куца...Колко кръга трябва да изиграят отборите при този формат (аз ги сметнах 44) и кога ще се сместят във времето, като се имат предвид мачовете за купата, за ЕКТ и не на последно място дребният факт, че зимата у нас не е като зимата на Острова (38 кръга), където температурата рядко пада под 0 градуса!?...
![]()
Малко е раничко да съдим за плюсовете и минусите на един формат само от два сезона ...Не форматът, а качеството на играта привлича зрителите. В Германия шампионът беше известен 7 кръга преди края, а два от изпадащите отбори бяха сигурни малко след това. Борбата в Бунделигата се съсредоточи само върху местата в ЕКТ и въпреки това стадионите бяха пълни до края на шампионата...
Математиката не куца, даже напротив.
Честно да ти кажа не виждам нищо лошо да са 44 мача. Ако програмата се направи нормално, имам предвид лятото да се играе 2 пъти седмично, вместо през зимата, както беше тази година всичко ще е наред. Съвсем спокойно мачовете могат да започват в 18:30. Зимата може да се играе спокойно до средата на декември, времето позволява. Мачовете за купата да са в един мач и готово.
Относно качеството... Ти видя ли нещо качествено този шампионат? Аз видях 2 безсмислени седмици, където всичко си беше на 90% ясно. Единствено, че Литекс загубиха второто място.
Понеже съм сигурен, че не си следил втората седмица, ще ти кажа, че по-тъпи и ясни мачове никога не е имало. За съжаление аз я следих и ти го казвам на 100%. Кой да ходи на безсмислени мачове. То в първата седмица няма мач с над 3-4 хиляди души. Страшно качество беше.
Колкото по-малка е А група, толкова по-зле. 16 отбора е най-добрият вариант, но тогава по-силните отбори ще трябва да играят срещу аутсайдери на кръв, вместо да си дават победи помежду си визирам Левски-Ботев, или Локомотив-Славия, ако може да се каже, че сме силни отбори все още.
Категорично съм за варианта с плейофи и 32 кръга, като купата остане в 2 мача. Нещо повече, този вариант считам за оптимален за следващите няколко години и съм категорично против намаляването на А група от 12 на 10 отбора.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- bulgaro
- Контакти:
Двата пловдивски, четирите софийски, двата варненски и двата бургаски - тези трябва задължително да присъстват, защото демографските и икономически тенденции обуславят над 70% от населението на страната в следващите 10 - 15 години да живее в някой от тези четири града.
Освен тях, Ловеч и Разград изглеждат достатъчно стабилни и в близко бъдеще няма как да не присъстват в групата. По четири мача на сезон. Един изпада директно, един играе бараж с втория в Б група.
Освен тях, Ловеч и Разград изглеждат достатъчно стабилни и в близко бъдеще няма как да не присъстват в групата. По четири мача на сезон. Един изпада директно, един играе бараж с втория в Б група.
106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
106 години Символ на Пловдив !
Върни се в “Футбол - България”