Какъв да е форматът на А група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Re: Какъв да е формата на А група?

Мнениеот matador » 03 юни 2014 11:09

Аз съм твърдо против формата с плейофи и преди е имало мачове без значение но сега са два пъти повече.Лично за мен първенството не стана по-силно дори стана по-слабо.И публиката е доста по-малко през 2012-2013 около 600 000 души са посетили мачовете от А група този сезон са около 500 000 това е с 100 000 по-малко а мачовете са доста повече.

Потребителски аватар
DDFC_Supporter
Контакти:

Мнениеот DDFC_Supporter » 03 юни 2014 11:13

16 отбора! Така, ще има повече отбори, които ще се докоснат до ТВ права (колкото и малко да са) ще има и интрига за това кой ще отпадне!Сега какво става отпадат, които влязат.
САМО ДОБРУДЖА!!

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 03 юни 2014 11:19

Формата е ясен 16 отбора/30 кръга. Всичко друго е простотия.
Предполагам догодина ще са 2 шестици. Три отпадащи са ясни. Четвъртия ще е под въпрос. Както знаем Славия и Локо СФ не могат да изпаднат и остават Берое и Черно Море. Това означава,че повечето отбори могат да започнат тото от 1кръг,включително и водещите отбори.
След това като останат 10 отбора, предполагам само един ще изпада директно. Това означава доживотно живуркане на Славия и Локо СФ в А група и закриване на футбола в 2/3 от България.
Вместо да се мисли за подобряване на условията и стимулиране на инвестициите в спорта, ние режем и унищожаваме. Накрая футбола ще стани бутиков спорт за локални олигархчета.

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 03 юни 2014 11:24

DDFC_Supporter написа:16 отбора! Така, ще има повече отбори, които ще се докоснат до ТВ права (колкото и малко да са) ще има и интрига за това кой ще отпадне!Сега какво става отпадат, които влязат.

За да има нормален футбол с две професионални групи трябва да има читави отбори в А-група + поне 4 тима в Б-групата с основателни претенции за елита спрямо финансирането и материалната им база. В момента в България има има 10-12... МАКСИМУМ 14 такива отбора. За твоята система трябва да има ПОНЕ 20, което за съжаление автоматично я прави неприложима за момента.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 03 юни 2014 11:33

Датския вариант ,много удачен и за България и интересен ,12 отбора ,2 изпадат,33 кръга,това е варианта ,разделянето на първа шестица и втора -пълна безмислица ,особено втората шестица никакъв интерес от феновете.Дано някои чугунени глави в БФС от които зависи формата проумеят и да вземат адекватно решение.

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 03 юни 2014 11:36

44 мача редовен сезон за елитна дивизия в Европа е пълен абсурд! Няма такава елитна дивизия в Европа с толкова мачове! Толкова мачове се играят само в долните дивизии на Англия, Испания и Италия, но говорим за държави където няма зимна пауза и футбол се играе през целия Декември, Януари и Февруари! За България това е пълен абсурд! За мен специално за този сезон най-добрия вариант за 12 отбора е Шотландския, защото там са 38 мача на сезон. Нито 32/33 което е малко нито 44 което е прекалено много!

Като 12-те отбора играят всеки срещу всеки 3 пъти, общо 33 мача! След което се разделят на първа и втора 6-ци! Като в тях се изиграват само по 5 мача, общо 38 за сезона! Освен това най-честното там е, че ако си гостувал 2 пъти на един отбор до момента в сезона и той заедно с теб в шестицата, домакинстваш ти! Тоест накрая отборите в дадена 6-ца завършват с по-2 домакинства и 2 гостувания на всеки отбор от тяхната шестица! А и самите плейофи са кратки около месец, понеже са само 5 мача!

А от по-следващия сезон просто трябва да са 10 отборите - 36 мача без плейофи и всички да си дойде на мястото!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 03 юни 2014 11:42

Здравейте,

Съласен съм с всички, които смятат че 44 кръга са нереалистично много за нашите условия. Затова като че ли форматът от последния сезон, но с 12 отбора, би бил най-добрия вариант за 2015-2015.

Относно деленето на шестици/седмици, и аз се чувствам разочарован от това ,което се получи тази година. Определено очаквах повече като интрига. Нека обаче дадем шанс на този формат още веднъж. Ако и този път не се получи, разделянето на групи следва да отпадне и през 2015-2016 да се върнем към традиционния ф ормат - всеки срещу всеки по два кръга, като отборите да се качат на 14. Не мисля обаче че са нужни 16.

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 03 юни 2014 11:47

Captain Stottlemeyer написа:
haiobaio написа:В заглавието има грешка, която дразни много.
Форматът трябва да е 12 отбора, който играят 4 пъти помежду си. Всичко друго е безсмислено. За пореден път форматът с разделянето на групата на две се провали. Нагледахме се на куп безсмислени мачове.

С българския сме добре, но математиката нещо ни куца... :( Колко кръга трябва да изиграят отборите при този формат (аз ги сметнах 44) и кога ще се сместят във времето, като се имат предвид мачовете за купата, за ЕКТ и не на последно място дребният факт, че зимата у нас не е като зимата на Острова (38 кръга), където температурата рядко пада под 0 градуса!?... :roll:
Малко е раничко да съдим за плюсовете и минусите на един формат само от два сезона ... ;) Не форматът, а качеството на играта привлича зрителите. В Германия шампионът беше известен 7 кръга преди края, а два от изпадащите отбори бяха сигурни малко след това. Борбата в Бунделигата се съсредоточи само върху местата в ЕКТ и въпреки това стадионите бяха пълни до края на шампионата... 8-)

Математиката не куца, даже напротив.
Честно да ти кажа не виждам нищо лошо да са 44 мача. Ако програмата се направи нормално, имам предвид лятото да се играе 2 пъти седмично, вместо през зимата, както беше тази година всичко ще е наред. Съвсем спокойно мачовете могат да започват в 18:30. Зимата може да се играе спокойно до средата на декември, времето позволява. Мачовете за купата да са в един мач и готово.
Относно качеството... Ти видя ли нещо качествено този шампионат? Аз видях 2 безсмислени седмици, където всичко си беше на 90% ясно. Единствено, че Литекс загубиха второто място.
Понеже съм сигурен, че не си следил втората седмица, ще ти кажа, че по-тъпи и ясни мачове никога не е имало. За съжаление аз я следих и ти го казвам на 100%. Кой да ходи на безсмислени мачове. То в първата седмица няма мач с над 3-4 хиляди души. Страшно качество беше.
Колкото по-малка е А група, толкова по-зле. 16 отбора е най-добрият вариант, но тогава по-силните отбори ще трябва да играят срещу аутсайдери на кръв, вместо да си дават победи помежду си визирам Левски-Ботев, или Локомотив-Славия, ако може да се каже, че сме силни отбори все още.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 юни 2014 11:48

Категорично съм за варианта с плейофи и 32 кръга, като купата остане в 2 мача. Нещо повече, този вариант считам за оптимален за следващите няколко години и съм категорично против намаляването на А група от 12 на 10 отбора.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 03 юни 2014 11:51

Двата пловдивски, четирите софийски, двата варненски и двата бургаски - тези трябва задължително да присъстват, защото демографските и икономически тенденции обуславят над 70% от населението на страната в следващите 10 - 15 години да живее в някой от тези четири града.
Освен тях, Ловеч и Разград изглеждат достатъчно стабилни и в близко бъдеще няма как да не присъстват в групата. По четири мача на сезон. Един изпада директно, един играе бараж с втория в Б група.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Върни се в “Футбол - България”