Смисълът от "Купата на България" ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Смисълът от "Купата на България" ?

Мнениеот dunavfc » 18 сеп 2013 19:14

doktora25 написа:
ЕМИЛ написа:
doktora25 написа:Лично аз обаче съм привърженик на един друг формат, какъвто мисля че не се е провеждал досега - с групова фаза.

Избий си го от главата . Това пък е още по-безумно .

Защо? Мисля че трябва да се вкара малко повече блясък и цвят в турнира. Например груповата фаза да е за сметка на осминафиналите. И да се играе по един мач всеки срещу всеки. Тегленето на жребия да е през зимата и да е съчетано с връчване на някакви годишни награди, както правят в УЕФА.

Има логика в това,защото за повечето отбори,това би имал значението на нашите отбори в Европа ;)
Представете си една примерна група :
1 Лудогорец
2 Берое
3 Дунав Русе
4 Етър

Е няма ли да бъде интересно ?

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 сеп 2013 19:14

BadBoy написа:На разменено гостуване трябва да е от 1/8 или от 1/4 финалите, а до тях да е от един мач и отбор от по-горна група да гостува на този от по-долна, както беше преди.

Така също може, да, определено е по-смислено. :roll:
Изображение

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 сеп 2013 19:16

Някой предложи реваншите да бъдат на 1/2,което според мен е много добра идея.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 18 сеп 2013 19:16

dunavfc написа:От днешните мачове,гостуващ отбор,все още не е вкарал гол,евала Боби !

Общо 10 са вкарали те ама вярно си е скучен този формат.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 сеп 2013 19:16

dunavfc написа: Миналата година като се срещнаха Левски и Берое,какво стана ? Пак "квотата" не я взе по-добрият отбор...

Тук не съм съгласен. ;)
Последна промяна от doktora25 на 18 сеп 2013 19:17, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2013 19:16

dunavfc написа:Стига глупости бе човек,според кого това е едно състезание,което трябва да се спечели от най-добрият ? Миналата година,най-добрият ли го спечели,особено на финала ? Точно стремежът трябва да бъде,всеки един турнир да бъде по-интересен,по-атрактивен и естествено по-равностоен...
Англичаните направиха от едно смешно първенство,страхотна медийна опаковка и непрестанно работят за това,то да бъде по-голямо шоу,ти ми говориш,че нямало значение това...

Какво значи "стремеж да бъде по-равностоен"?!? Ако правилно съм разбрал, искаш изкуствено да се изравняват силите на отборите. :?
Англичаните постигат това нещо с много пари, а не с формата на купата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 сеп 2013 19:18

doktora25 написа:Въпросът има 2 гледни точки. При този формат се изключва възможността от изненади и до последната фаза достигат наистина най-силните и постоянни отбори. От гледна точка на по-малките отбори това не е добре, но от гледна точка на евроквотата е по-разумното решение. Тези "безсмислени" реванши ще са чудесна възможност отборите да си пробват резервните играчи и юношите.
Лично аз обаче съм привърженик на един друг формат, какъвто мисля че не се е провеждал досега - с групова фаза.

Ами тогава да си играят само тези от А група, след като изненадите са нежелани!

Даже направо да има само финал, между ЦСКА и Левски, за да е всичко на 6!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2013 19:19

DmG написа:КОЙТО ГО Е СТРАХ да не падне от по-слаб отбор във един мач , да не играе , той НЕ заслужава да е най- добрият във това " състезание " .

Тук говорим просто за спортен шанс, не за страх.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 сеп 2013 19:20

Tommi написа:
dunavfc написа:Стига глупости бе човек,според кого това е едно състезание,което трябва да се спечели от най-добрият ? Миналата година,най-добрият ли го спечели,особено на финала ? Точно стремежът трябва да бъде,всеки един турнир да бъде по-интересен,по-атрактивен и естествено по-равностоен...
Англичаните направиха от едно смешно първенство,страхотна медийна опаковка и непрестанно работят за това,то да бъде по-голямо шоу,ти ми говориш,че нямало значение това...

Какво значи "стремеж да бъде по-равностоен"?!? Ако правилно съм разбрал, искаш изкуствено да се изравняват силите на отборите. :?
Англичаните постигат това нещо с много пари, а не с формата на купата.

Какви глупости говориш бе, Купата на Англия защо е интересна според теб ? Защото там четвъртодивизионен отбор може да изхвърли Ман Юнайтед, Арсенал, Ман Сити, Челси или Ливърпул ;) Къде пише, че винаги най-силните трябва да печелят турнирите, що за мислене ?
Изображение

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 сеп 2013 19:21

doktora25 написа:
dunavfc написа: Миналата година като се срещнаха Левски и Берое,какво стана ? Пак "квотата" не я взе по-добрият отбор...

Тук не съм съгласен. ;)

Левски да е по-слаб отбор от Берое ли ;)

Върни се в “Футбол - България”