Петиция за стадион “Пловдив”

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Петиция за стадион “Пловдив”

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 сеп 2013 15:53

Dust написа:
za nas e toj religiq написа:
Dust написа:za nas e toj religiq, ще ти задам въпроса по друг начин, от настоящето съоръжение, какво може да се използва в един нов стадион?

Ако бях архитект , сигурно щях да ти отговоря компетентно ! Обаче не съм , за това ще си спестя коментар , но съм убеден че има какво и то не малко ;)

Завършил съм си средното образование в строително училище и ще ти отговоря, че от настоящето съоръжение може да се използва бето, като се натроши на дребен чакъл и желязото за вторични суровини.

Там можеше да има един прекрасен ултра-модерен стадион, но в Пловдив явно не се мисли в перспектива.
Локо и Ботев вместо всеки сам да прави стадион двата клуба + община + държава трябваше да изградят изцяло нов на мястото на настоящия стадион "Пловдив", така съоръжението ще се използва максимално и няма да пустее, а плюсовете ще са още много.

Дадох ти пример със стадион Kadir Has. Направен е по абсолютно същата схема и на него домакинстват два отбова, които са кръвни врагове, а феновете в Турция не са по-кротки от тези в България.

Това че си завършил СРЕДНО строително училище те прави "разбирач" точно колкото съм и аз :) Никъде до сега не съм казал че съоръжението е перфектно , нали ? Има си косури , но има и предимства , а в крайна сметка всичко се свежда до парите ! Както и горе ти казах , тоя стадион се намира в цял спортен комплекс който с 200 м ще може да приема , свтовни , европейски и всякакви други мероприятия НЕ САМО ПО ФУТБОЛ , и ще има пълен смисъл на думата НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН !

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 06 сеп 2013 15:57

za nas e toj religiq написа: А козирката винаги може да се направи , и тоя дето се прави на умен че не можел да се покрие първия етаж , нека не говори като експерт :)

Явно ти си най-големия експерт :mrgreen:
То ако ставаше така както си го мислиш, те щяха да заложат още от начало козирката да покрива и първия етаж, а не само втория. За това хората учат физика и в частност механика и съпромат по няколко семестъра, за да може да се появиш от някъде и да им кажеш, че бъркат. :?
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 сеп 2013 16:01

joring написа:
za nas e toj religiq написа: А козирката винаги може да се направи , и тоя дето се прави на умен че не можел да се покрие първия етаж , нека не говори като експерт :)

Явно ти си най-големия експерт :mrgreen:
То ако ставаше така както си го мислиш, те щяха да заложат още от начало козирката да покрива и първия етаж, а не само втория. За това хората учат физика и в частност механика и съпромат по няколко семестъра, за да може да се появиш от някъде и да им кажеш, че бъркат. :?

Ти в кой век жевееш :? Искаш да ми кажеш че е невъзможно ли , ако преди 30 години е било , сега съвсем не е така ;) Поразрови се в нета и вместо да остроумничиш , виж идейния проект на испанците за стадиона , и пак влез да ми коментираш кое е възможно и кое не :!:

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 06 сеп 2013 16:03

za nas e toj religiq, казано с думи прости ти искаш да носиш кърпени гащи, вместо да носиш чисто нови.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 06 сеп 2013 16:06

На испанците идейният проект беше за нов стадион, ане за рекунструкция на стария. Това казвам и аз, че е нужен нов стадион в Пловдив, а не в София.
Според теб защо Цветан Василев строи нов стадион, а не изора старите седалки, на тяхно място не постави нови и не направи козирка, това нали ще е по-евтино?
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
FCH

Подкрепете довършването на стадион "Пловдив"

Мнениеот FCH » 06 сеп 2013 16:09

Стадион „Пловдив“ в гр. Пловдив е най-големият стадион в България. Стадионът има 55 000 седящи места. Намира се в парк „Отдих и култура“ в близост до Олимпийския гребен канал.
Инициативата на TribunaPlovdiv.bg е да се съберат възможно най-много подписи, за да се изпратят до властта, а тя от своя страна да реши дали Пловдив трябва да се сдобие с национален стадион и да се отпуснат 20-30 милиона, или да се дадат 200 милиона за построяването на такъв в София.

Повече информация на интернет адрес: www.tribunaplovdiv.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Арх. Валентин МАРИНОВ, проектант на стадион “Пловдив”

- Арх. Маринов, има ли надежда стадион “Пловдив” да бъде завършен?
- Надежда винаги има. По този повод разговарях с моя приятел Боби Михайлов и той ми каза, че трябва да му дам писмено предложението, което той да подкрепи пред държавната власт. Затова с нашия фенклуб “Стадион Пловдив”, създаден във Фейсбук, подготвяме официално искане за довършването на комплекса. То ще бъде придружено с пълен комплект документация, представена на диск, включително с проект за модернизацията на стадиона, техническата експертиза за годността на конструкцията и описанието на лекоатлетическата писта, която по нищо не отстъпва на “Лужники”, където наскоро приключи първенството по лека атлетика. Пистата е 400 метра дълга, с тартан, положен от френска фирма производител, и топинг, което я прави една от най-бързите в света. Писмото и документацията ще изпратим до правителството,независимо от апела на общината.

- Какво е състоянието на стадиона?
- Експертизата показва, че той е супергоден и с около 20 млн. евро би могъл да бъде въведен в експлоатация, за да се ползва. Правил съм обследване на стадион “Васил Левски” и мога категорично да твърдя, че той значително отстъпва на нашия, тъй като е с 35 000 места и няма възможност за монтаж на козирка. Стадион “Пловдив” може да стане за над 50 000 зрители, напълно подходящ е за козирка, която ще обиколи цялото игрище, и за разлика от “Левски”, има условия за паркоместа.

- Какво трябва да се направи за окончателното завършване на комплекса?
- Необходимо е да се сложи осветлението. Пилоните са монтирани, те са високи 67 метра и са с капацитет да покрият с осветление и пистата, а не само терена. Трябва да се реконструират трибуните, а зала “Чайка” да се събори, защото и според експертизата тя е в лошо състояние. Строителните работи могат да приключат в рамките на една година. В комплекса има 7-8000 кв. метра разгъната застроена площ - съблекални, зали, обслужващи помещения. След като се завършат, тук става голям спортен и ако щете - бизнес център, защото цялата площ заедно със стадиона е около 14 декара. Може да има офиси, заведения - всичко, което е необходимо и което не би трябвало да се пренебрегва.

- Защо беше спряно строителството?
- Ако Десети ноември беше дошъл през 1990 г., а не през 1989-а, стадионът щеше да е кукла. Август на 90-а имаше световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки, на което Ива Пранджева взе сребърен медал. За старата му част има Акт 16, за новата - няма. Не можаха да сложат осветлението, защото парите изчезнаха някъде. Лампите на “Сименс” струваха 350 000 долара и осигуряваха 1200 лукса на всяка точка на игралното поле и пистата. Строителството спря август 1990 г., преди световното. За парадокс, трябваше да се проведе състезание по овчарски скок и вкараха десетина автомобила, за да осветяват терена с фарове.

- Колко средства са вложени в комплекса?
- Цялата сметка беше около 20 млн. лева, от които оставаха 5 милиона, за да се завършат козирка, осветление и източната страна на комплекса със зала “Чайка”. Тези пет милиона така и не можаха да се намерят в продължение на 23 години. От 1991 до 1995 г. бях заместник-кмет по строителството и нищо не можах да направя, защото местната власт е с вързани ръце.
Ако не се намери някой бат’ Бойко, за да изкара 100 милиона, с каквито пари се построи зала “Армеец”, няма да стане работата.

- Вярвате ли, че Пламен Орешарски ще откликне за стадион “Пловдив”?
- Надявам се да свършат нещо реално, а не както се получи със зала “Армеец”, която не става за лека атлетика, тъй като е правена за Сибир и хокей. Ако ни подкрепят и спортистите, държавата може и да отпусне средства.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 сеп 2013 16:11

Dust написа:za nas e toj religiq, казано с думи прости ти искаш да носиш кърпени гащи, вместо да носиш чисто нови.

Ако имаш 100 лв в джоба , няма да се чудиш дали да си купиш Бентли или да си ремонтираш Голфа :) Аз какво искам май не е от особено значение нали ;)

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 сеп 2013 16:15

joring написа:На испанците идейният проект беше за нов стадион, ане за рекунструкция на стария. Това казвам и аз, че е нужен нов стадион в Пловдив, а не в София.
Според теб защо Цветан Василев строи нов стадион, а не изора старите седалки, на тяхно място не постави нови и не направи козирка, това нали ще е по-евтино?

Толкова си го гледал проекта , щом твърдиш че е за нов стадион :!: А за тоя на Ботев просто не знам как да ти отговоря :lol: Ти можеш ли от купчина пръст да направиш небостъргач :?

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 06 сеп 2013 16:28

za nas e toj religiq написа:
Dust написа:za nas e toj religiq, казано с думи прости ти искаш да носиш кърпени гащи, вместо да носиш чисто нови.

Ако имаш 100 лв в джоба , няма да се чудиш дали да си купиш Бентли или да си ремонтираш Голфа :) Аз какво искам май не е от особено значение нали ;)

Като няма пари, за какво е пусната тази петиция?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
stn

Re: Подкрепете довършването на стадион "Пловдив"

Мнениеот stn » 06 сеп 2013 16:29

Нямаше друга такава тема, ч еотвори нова ли? Малоумен ли си да мислиш, че след реконструкция на стадиона ще остане 55 хил?
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Върни се в “Футбол - България”