ПАМЕТНИК ЗА ХР.БОТЕВ,ИЛИ Г.ИЛИЕВ,ЗАСЛУЖАВА ФУТБОЛЕН ПЛОВДИВ?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: ПАМЕТНИК ЗА ХР.БОТЕВ,ИЛИ Г.ИЛИЕВ,ЗАСЛУЖАВА ФУТБОЛЕН ПЛОВДИВ?
Съгласен съм с теб не по малко уважение от Борат,Черепа,Гришата,Венци и.н.
dvdvd написа:Съгласен съм с теб не по малко уважение от Борат,Черепа,Гришата,Венци и.н.
Борат лично аз не мога да го уважавам,но щом му дадоха Орден "Стара Планина"...Георги Илиев си заслужава паметника в такъв случай ! Венци и Черепа са спорни фигури...виж Гриша Ганчев,и той си е мутра,но много е дал на Ловеч ! Баща ми е оттам и това мога да го потвърдя от първа ръка !

Темата е адски излишна. Паметници на Христо Ботев си има в Пловдив. Според мен по-належащия въпрос е кога да съборим Альоша от тепето 

hypodil написа:Темата е адски излишна. Паметници на Христо Ботев си има в Пловдив. Според мен по-належащия въпрос е кога да съборим Альоша от тепето
Дано никога!
Чужденци от цял свят,идвали под тепета един-единствен път и запознати с настроенията да се бута Альоша-с трепет ме питатдали още си стои паметника и се радват като деца,че не са го бутнали.
- slavia_forever
- Контакти:
hypodil написа:Темата е адски излишна. Паметници на Христо Ботев си има в Пловдив. Според мен по-належащия въпрос е кога да съборим Альоша от тепето
Тук сме на едно мнение!

Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
- slavia_forever
- Контакти:
antonzzzz написа:hypodil написа:Темата е адски излишна. Паметници на Христо Ботев си има в Пловдив. Според мен по-належащия въпрос е кога да съборим Альоша от тепето
Дано никога!
Чужденци от цял свят,идвали под тепета един-единствен път и запознати с настроенията да се бута Альоша-с трепет ме питатдали още си стои паметника и се радват като деца,че не са го бутнали.
Извинявай, с цялото си уважение и без да искам да те обидя, ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ?!

slavia_forever написа:antonzzzz написа:hypodil написа:Темата е адски излишна. Паметници на Христо Ботев си има в Пловдив. Според мен по-належащия въпрос е кога да съборим Альоша от тепето
Дано никога!
Извинявай, с цялото си уважение и без да искам да те обидя, ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ?!
Да,напълно.Имам и доста близък роднина,един от топ-психолозите в БГ,той би потвърдил същото.
А ти както си известен с любовта към Пловдив,така и понякога упорито защитаваш тези за града,за които си чел само по вестници или форуми,без да си запознат с мнението на пловдивчани,най-малкото защото,по твоите думи,не познаваш чак толкова много.
Ето ти едно съвсем прясно питане за Альоша,от едни съфорумец от форума на КПР:
TASOS
To: streetside R
Posted: Mon Jаn 23, 2009 12:55 am
Subject: Re: goodevening from greece....
we r the only R's round Balkans ,i think.....
how are you mate?my wive aske me where exactly are you living in Plovdiv...she was living near bratskata mogila..another question is ,if still exists the russian monument of "Aliossa".....
leka no6t drugar
Факт,че Альоша - оспорван,плют или възхваляван,е едно от топ-местата в града.Имам 2 годишен син,който обожава да ходи там и повярвай ми -едва ли някога ще му пука причината да го има този паметник там.Не мисли обаче,че и аз смятам да му обяснявам и да го възпитавам в "любов" към паметника.
А ти може по-често да идваш до Пловдив,за да видиш,че точно Альоша и братската могила са едни от топ-спотс за туристите,които се скъсват да снимат и да цъкат с език.
- slavia_forever
- Контакти:
antonzzzz:
Факт,че Альоша - оспорван,плют или възхваляван,е едно от топ-местата в града.Имам 2 годишен син,който обожава да ходи там и повярвай ми -едва ли някога ще му пука причината да го има този паметник там.Не мисли обаче,че и аз смятам да му обяснявам и да го възпитавам в "любов" към паметника.
А ти може по-често да идваш до Пловдив,за да видиш,че точно Альоша и братската могила са едни от топ-спотс за туристите,които се скъсват да снимат и да цъкат с език.
slavia_forever:
Паметници, подобни на този, въпреки че може да са привлекателна атракция, символизират най-убийствения режим, който е успяло, да роди човечеството! България също, е една от най-големите жертви, на който! Моля те, когато говорим за туризъм, любимо място и някаква носталгия, да си спомним това, за да не почнат да валят насрещни факти, как Страната ни е пострадала от Комунистическия режим, колко жертви е дала, по какъв начин са били убивани те, как е била управлявана от 44-та година до днес и колко е изстрадала, в морално и материално отношение! Пловдивчани, защитавайки подобни символи, могат да се замислят, върху колко масови гробове, на комунистическите жертви вървят например, не само там, но и в целия регион и в цялата страна, когато отидат да се радват, на Альошата и Братската могила!

- plovdivram
- Контакти:
slavia_forever
Моето мнение е че тази тема си звучи абсурдно още от заглавието... Какво трябва да означава това какъв паметни заслужавал футболен Пловдив - дали на Хр. Ботев или на Ж. Илиев?!! Предполагам, че подбудите за пускането на тази тема у славия-форевър са свързани с възпоменателната плоча, на стадион Лаута, която отбелязва шампионската титла на отбора и човека, който направи възможно това - Героги Илиев!!! Само, че първо трябва да се направи разграничение между възпоментална плоча и паметник!!! Според мен това са две различни неща!!! Възпоменателната плоча се прави с цел да бъде отбелязано някакво събитие или нечии заслуги... подобно неща са и т.нар. "звезди" по алеите на славата!!! Според мен паметника е нещо съвсем друго, има доста по-различна символика и обикновено отразява доста по-сериозни неща от национален мащаб или ако е за спортни заслуги то обикновено паменици се вдигат нa легенди, които са отдали целият си живот на дадено дружество!!!
Колкото до паметник на Христо Ботев аз лично не виждам и той какво общо може да има с футболен Пловдив освен това, че е патрон на едноименият футболен клуб, чието име носи същият... Имено заради това този паметник си има своето място в клуба още от времето на исконното му игрище и настоящ стадион на "Спартак" Пд - "Тодор Диев", откъдето е пренесен през 1961-ва година на сегашното му място... Иначе Пловдив си има своя паметник на Христо Ботев и той е в т.нар. "Цар Симеонова градина" в центъра на града, където са и честванията всяка година за 2 юни.
Ако автора на темата ме разбира правилно... както възпоменателната плоча посветена на единствената /до момента/ шампионска титла на отбора и Герорги Илиев има своето място на Лаута така и паметника на националният ни герой и патрон на ФК "Ботев" Пд има своето място на ст. "Христо Ботев"!!!
Колкото до паметника на "Альоша"... Момчета не бъдете като варварите, който влизайки в даден град са разрушавали всичко, което говори за миналото му... Имено по този начин Пловдив е загубил своя блясък още през 3 век и никога след това не е достигнал онази хармония... В паметника на Альоша няма нищо лошо... Същото мога да кажа и за огромната глупост с унищожаването на мавзолея в Сф... Това са все неща, които говорят за една идеология и епоха, която най-вероятно никога няма да се върне и в този смисъл паметниците и нещата, които напомнят за нея ще бъдат все по-малко и все по-ценни... Те ще носят и спомена от онова минало време и посланието към бъдещото поколение, а за западните туристи, никога не докоснали се до тези неща ще бъдат ужасно интересни и неща, за които ще плащат за да видят...
ПАМЕТНИК ЗА ХР.БОТЕВ,ИЛИ Г.ИЛИЕВ,ЗАСЛУЖАВА ФУТБОЛЕН ПЛОВДИВ?
Моето мнение е че тази тема си звучи абсурдно още от заглавието... Какво трябва да означава това какъв паметни заслужавал футболен Пловдив - дали на Хр. Ботев или на Ж. Илиев?!! Предполагам, че подбудите за пускането на тази тема у славия-форевър са свързани с възпоменателната плоча, на стадион Лаута, която отбелязва шампионската титла на отбора и човека, който направи възможно това - Героги Илиев!!! Само, че първо трябва да се направи разграничение между възпоментална плоча и паметник!!! Според мен това са две различни неща!!! Възпоменателната плоча се прави с цел да бъде отбелязано някакво събитие или нечии заслуги... подобно неща са и т.нар. "звезди" по алеите на славата!!! Според мен паметника е нещо съвсем друго, има доста по-различна символика и обикновено отразява доста по-сериозни неща от национален мащаб или ако е за спортни заслуги то обикновено паменици се вдигат нa легенди, които са отдали целият си живот на дадено дружество!!!
Колкото до паметник на Христо Ботев аз лично не виждам и той какво общо може да има с футболен Пловдив освен това, че е патрон на едноименият футболен клуб, чието име носи същият... Имено заради това този паметник си има своето място в клуба още от времето на исконното му игрище и настоящ стадион на "Спартак" Пд - "Тодор Диев", откъдето е пренесен през 1961-ва година на сегашното му място... Иначе Пловдив си има своя паметник на Христо Ботев и той е в т.нар. "Цар Симеонова градина" в центъра на града, където са и честванията всяка година за 2 юни.
Ако автора на темата ме разбира правилно... както възпоменателната плоча посветена на единствената /до момента/ шампионска титла на отбора и Герорги Илиев има своето място на Лаута така и паметника на националният ни герой и патрон на ФК "Ботев" Пд има своето място на ст. "Христо Ботев"!!!
Колкото до паметника на "Альоша"... Момчета не бъдете като варварите, който влизайки в даден град са разрушавали всичко, което говори за миналото му... Имено по този начин Пловдив е загубил своя блясък още през 3 век и никога след това не е достигнал онази хармония... В паметника на Альоша няма нищо лошо... Същото мога да кажа и за огромната глупост с унищожаването на мавзолея в Сф... Това са все неща, които говорят за една идеология и епоха, която най-вероятно никога няма да се върне и в този смисъл паметниците и нещата, които напомнят за нея ще бъдат все по-малко и все по-ценни... Те ще носят и спомена от онова минало време и посланието към бъдещото поколение, а за западните туристи, никога не докоснали се до тези неща ще бъдат ужасно интересни и неща, за които ще плащат за да видят...

plovdivram написа:В паметника на Альоша няма нищо лошо...
Има. Т'ва е паметник на озурпатор. Дай и на Осман Паша да вдигнем монумент. Като чуя от някой, че Альоша бил синвол на града и ми става лошо.
antonzzzz написа:TASOS
To: streetside R
Posted: Mon Jаn 23, 2009 12:55 am
Subject: Re: goodevening from greece....
we r the only R's round Balkans ,i think.....
how are you mate?my wive aske me where exactly are you living in Plovdiv...she was living near bratskata mogila..another question is ,if still exists the russian monument of "Aliossa".....
leka no6t drugar
Ти що не му на писа "FUCK OFF COMMIE"

Върни се в “Футбол - България”