Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
m_fuel
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот m_fuel » 03 юни 2012 17:19

Кашчей написа:
Captain Stottlemeyer написа:
petrof написа:Твърдо ЗА кирилицата. Даже се чудя нашите футболни управници защо най накрая не наложат това нещо. Не виждам никакъв довод за латиницата. Защитаващите латинските надписи сигурно и те не знаят защо го правят.Кажете поне един аргумент да го видим.

По принцип съм ЗА кирилицата. Предполагам, че надписите на латиница са за икономия от екипи предвид мачовете, които някои наши отбори играят навън (ЕКТ и контролни срещи в чужбина). :)

Не ми се вярва на ЦСКА и Левски да им перат екипите след мач, за следващия мач.А когато си разменят фланелките играчите.. к`во правим тогава със загубата на екип?

Аз поне не се сещам от вътрешното първенство последните 3-4 години след мач да си разменят фанелки изключение прави може би последния кръг на шампионата ,тогава се хвърлят фанелки и към публиката.

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 03 юни 2012 17:20

Кашчей написа:
petrof написа:Твърдо ЗА кирилицата. Даже се чудя нашите футболни управници защо най накрая не наложат това нещо. Не виждам никакъв довод за латиницата. Защитаващите латинските надписи сигурно и те не знаят защо го правят.Кажете поне един аргумент да го видим.

По принцип съм ЗА кирилицата. Предполагам, че надписите на латиница са за икономия от екипи предвид мачовете, които някои наши отбори играят навън (ЕКТ и контролни срещи в чужбина). :)

Не ми се вярва на ЦСКА и Левски да им перат екипите след мач, за следващия мач.А когато си разменят фланелките играчите.. к`во правим тогава със загубата на екип?

За разменянето на екипи не знам ,но съм сигурен ,че когато си метнат фланелката на публиката са длъжни да я заплатят след това ;)
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 17:22

m_fuel написа:
Кашчей написа:
Captain Stottlemeyer написа:По принцип съм ЗА кирилицата. Предполагам, че надписите на латиница са за икономия от екипи предвид мачовете, които някои наши отбори играят навън (ЕКТ и контролни срещи в чужбина). :)

Аз поне не се сещам от вътрешното първенство последните 3-4 години след мач да си разменят фанелки изключение прави може би последния кръг на шампионата ,тогава се хвърлят фанелки и към публиката.

Че някъде да съм споменал за размяна при вътрешен мач?Капитанът каза, че според него е заради икономии на екип, обаче екипи се разменят-значи не е това.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 03 юни 2012 17:23

venger написа:

Еееее, хайде сега, дотам ли са го докарали само по една тениска и едни гащи да имат. :lol:

Ние /Черно море/ сме така, единия си метна фланелката на някаква фенка и после имаше голям зор да му намерят екип, даже игра 1-2 мача без име май. А евроучастниците ни играят цял сезон с екипите от УЕФА/ШЛ ако не се забелязали.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 17:25

turbogena написа:
Кашчей написа:
Captain Stottlemeyer написа:По принцип съм ЗА кирилицата. Предполагам, че надписите на латиница са за икономия от екипи предвид мачовете, които някои наши отбори играят навън (ЕКТ и контролни срещи в чужбина). :)

За разменянето на екипи не знам ,но съм сигурен ,че когато си метнат фланелката на публиката са длъжни да я заплатят след това ;)

Бълха ги ухапала, при тия доходи, които имат.
За мен ще е смешно да имам екип на Роналдо или Меси, изписани на кирилица, но защо да нямам на Райков или Янчев, изписани на кирилица?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 юни 2012 17:31

Обичам Левски написа:Подкрепяте ли тази идея?Във Русия и Беларус имената на футболистите върху екипите са на кирилица.Защо и тук не е така,защо винаги трябва да се съобразяваме със другите.Да не дават първенството ни по Скай спорт ,че имената на футболистите да са на латиница.Моля,изкажете и вашето мнение ;)

Да бе... точно акъл от руснаци и беларуси ще взимаме. Те правят това понеже винаги са били на контра със запада... още са си в другия блок. Имената на екипите трябва да са на латиница. По лесно е за всички... не като излезем в европа хората да се чудят какви са тия йероглифи по екипите...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 03 юни 2012 17:36

много добра идея,в Русия е точно така .
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 03 юни 2012 17:37

Thsmith написа:
Обичам Левски написа:Подкрепяте ли тази идея?Във Русия и Беларус имената на футболистите върху екипите са на кирилица.Защо и тук не е така,защо винаги трябва да се съобразяваме със другите.Да не дават първенството ни по Скай спорт ,че имената на футболистите да са на латиница.Моля,изкажете и вашето мнение ;)

Да бе... точно акъл от руснаци и беларуси ще взимаме. Те правят това понеже винаги са били на контра със запада... още са си в другия блок. Имената на екипите трябва да са на латиница. По лесно е за всички... не като излезем в европа хората да се чудят какви са тия йероглифи по екипите...

Тия "йероглифи" са моят език и култура и въобще не ми пука дали някой чуждестранен малоумник, когото гледаме с благоговение, заобиколен от изкуствения ореол на висококултурната си държава, разбира нещо. Аз длъжен ли бях да знам и френски, за да разбера за кого гласува Франция на финала на Евровизия???
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 03 юни 2012 17:38

Нека във вътрешното първенство имената да са на кирилица,а за международните мачове да са на латиница.Но клубовете нямат пари и т.н. т.н.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 03 юни 2012 17:40

Ами добре ще е на кирилица да се изписват имената,доколкото знам още името на държавата ни се казва България,и пишем на български,поне засега е така и е нормално екипите да са изписани на български.Както също и на националния отбор също .Няма място за сравнение с арабски,китайски,гръцки които са къде по сложни като изписване от нашата азбука.Който е фен на футбола ще намери начин да прочете ако иска какво пише на някоя си фланелка,интернет е необятна вселена има инфо отвсякъде.Въпроса е и друг как някои телевизии казват че са национални и български а същевременно логото им е на латиница ето примери btv,nova,tv7,поне да не подчертават че стават смешни.Съгласен съм да има латиница,но не само ,да има и двата варианта.Защо така с лекота се отказваме от писмеността си,все пак това ни прави уникални сред други народи.Редно е когато се играе българско първенство да можем да прочетем какво пише на екипите.Когато се играят международни мачове да си пише на латиница.

Върни се в “Футбол - България”