Тема за футболното хулиганство

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

violator
Контакти:

Re: Бой между ултраси на Левски и Берое на мача на националите

Мнениеот violator » 09 сеп 2012 11:02

Oтрепки, и от двете страни - това представляват тия "ултраси"! Срамите себе си и България ( за първото на никой не пу пука) с комплексарските си изцепки!

shamp1on
Контакти:

Re: Тема за футболното хулиганство

Мнениеот shamp1on » 09 сеп 2012 11:08

Bartolomej написа:Набърже , набърже прочетох отгоре-отгоре статуята и ми са набиха две думички в главъта .. митинг и протести .
Че аджеба през годинити на най-големите митинги и протести преобладаващата маса хора бяха студентити и никой не казваше ,че те са футболни фенове. Кви са тес неистови напъни на две определени агитки да се самоизтъкват в последно време ,че ако се дигнели те за управляващите щяло да стане страшно . Бе не сте фактор никъв бе , вие сте фактор на стадиона , там подкрепяте отбора си , там не сте обвързани с политически пристрастия . Извън стадиона няма какво да убедени тази маса хора .
Ултраси - мултраси . Запалили две факли, изпели две песни , развели някви знаменца и псували кат каруцари цял мач. Ти еба и утрас движението .

+1 Може да не се хареса на някои псевдофенчета, но това е истината!
Може и да не съм кой да е, но не съм и какъв да е!

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Мнениеот NIKSANA » 09 сеп 2012 11:13

bm1914ls написа:Всъщност,подкрепям всички,които смятат,че ченгетата най-накрая трябва да си свършат работата и да разкарат "боклуците" от стадионите,но смятам,че българската полиция е абсолютно некомпетентна/говоря за командните структури/ да направи това.Само си спомнете за "супероръжието" противотанкова димна граната и смятам,че ще стане ясно какво имам предвид.

Трябва, но си спомни милите медии, които след като се руши даден стадион, замерва се полицията със седалки заради "провокацията" - кордон на пистата или заради масов бой в някой сектор наричат полицейската намеса.. ПРОИЗВОЛ, САМОРАЗПРАВА и т.н. с две думи за мен проблема идва от медиите и свободията в "демокрацията"(повече прилича на анархия понякога), която е наложена:
Ако феновете рушат, бият се и полицията не се меси..-> "Къде са органите на реда сега? Няма кой да си свърши работата!!! Кой ще плаща стадиона.. а живота на хората..."
Ако полицията се намеси - > "Полицията бие непълнолетни -> ами то те рушат! Полицейски прозивол на мача Х! Бой между полицията и феновете -> 1 полицай ранен 20 фенове"... и се започва.. "те ни биеха с палки"..и излизат знайни и не знайни звезди да говорят за това как им се потъпквали правата.. а рушенето на частна/държавна собственост, посегателството върху друг човек или нанесената телесна повреда не се смята за важна щом може да се изкара полицията виновна!
Трябва да има веднъж за винаги някакви по строги санкции и да се приключи .. не като видя в сектора лапетии с черни качулки да се дърпам в другия край, защото знам че по някое време ще се сбият с някой!!!
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
sizif
Контакти:

Мнениеот sizif » 09 сеп 2012 11:32

Bartolomej написа:Набърже , набърже прочетох отгоре-отгоре статуята и ми са набиха две думички в главъта .. митинг и протести .
Че аджеба през годинити на най-големите митинги и протести преобладаващата маса хора бяха студентити и никой не казваше ,че те са футболни фенове. Кви са тес неистови напъни на две определени агитки да се самоизтъкват в последно време ,че ако се дигнели те за управляващите щяло да стане страшно . Бе не сте фактор никъв бе , вие сте фактор на стадиона , там подкрепяте отбора си , там не сте обвързани с политически пристрастия . Извън стадиона няма какво да убедени тази маса хора .
Ултраси - мултраси . Запалили две факли, изпели две песни , развели някви знаменца и псували кат каруцари цял мач. Ти еба и утрас движението .

Леле,каква лексика,какъв израз имаш...Ако така говориш както и пишеш ми е жал за теб.Когато се опитваш да обиждаш някакви хора които не познаваш се научи да си над тяхното ниво.
Нищо общо нямате с Апостола

allez_les_blues
Контакти:

Мнениеот allez_les_blues » 09 сеп 2012 11:37

щом са скандирали КЗЛ- заслужили са си боя.Що се отнася до бай Тошо, аз лично не го мразя.В сравнение с тиквите които ни управляват в последните 23 години, Тодор Живков изглежда като Бисмарк и Сър Уистън Чърчил, ама наистина! ;)
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]

Потребителски аватар
fena
Контакти:

Мнениеот fena » 09 сеп 2012 11:37

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YiBJ9KM3d28[/youtube]
Изображение
[offtopic]ЛОКО ПЛОВДИВ Е ЕДИН!!![/offtopic]

joro bad

Мнениеот joro bad » 09 сеп 2012 11:43

bm1914ls написа:Винаги съм ходил в агитките-още от 1976 година.Тогава бях на 14.Има голяма разлика между агитките от онова време и сегашните.Хулиганските изпълнения и сбиванията винаги си ги е имало.Понякога се е налагало да си пробиваме път до гарата/автогарата с бой,за да можем да се приберем.Друг път пък мачовете са се превръщали в истински празник за двете агитки-без глупости,с много песни,бира и т.н.Но винаги сме си мислели,че се различаваме от другите,че когато сме заедно сме силни,че можем да си позволим да изразим и различно мнение от официалното.Агитката на "Левски" един път си позволи да скандира:"Мафия!" и това доста обиди някои "много отговорни другари" от ЦК.Да не говорим за прословутото:"И преди,и сега "Левски" значи свобода!",коментара на ББС...Хасковската агитка например подигравателно пееше песента за козата с двата рога,която стои на вратата по мелодията не коя да е песен,а по марша "Работници,работнички" с текст от Георги Кирков-едни от доайените на комунизма у нас.И никой не ги закачаше. Оплюването на агитките като хулигани започна още от онези времена.А изцепките си ги имаше.Не е вярно,че Младен Младенов е първата жертва на футболното хулиганство у нас.Знам за поне още две и то далеч преди демокрацията.В Станке Димитров бе пребит до смърт запалянко на ЦСКА,запалянко на ЦСКА бе прегазен от тълпата и почина по време на международен мач,агитката на "Хасково" потроши автобуса на ЦСКА,агитката на "Левски" потроши автобуса на "Пирин",левскари направиха от влака за Враца старо желязо,непрекъснато се "наказваха" шалчета и знамена...Но това си бяха обикновени хулигански прояви,които отгоре на всичко се прикриваха от властта,защото тя не желаеше да обяви,че този проблем съществува в "страната,която гради бъдещето на човечеството-социализма".Постепенно обаче в съвременните агитки се промениха доста неща.Влезнаха наркотиците,образуваха се фракциите и най-печалното-вътре в самите агитки започнаха побоища.Някога беше немислимо левскар да удари левскаря,"чорбар" чорбаря",и това да се случи в средата на агитката.Такъв човек просто щеше да бъде изхвърлен от сектора и години нямаше да може да се появи там.След като тези простотии започнаха,много от легендарните "тартори" казаха стига и се преместиха в секторите А и В.Това го приемете и като отговор за "семкарите,които искали да гледат мача спокойно".Най-лошото обаче е друго.Основната маса в агитките са момчета от 15 до 19,20 години-все тинейджъри,за които е важно да бъдат различни.И това започна да се използва от кой ли не-от политици,собственици на клубове,че и организираната престъпност се намеси и така се появиха "платените" фенове.Много от фенските протести,които възникват спонтанно,биват яхвани от разни политици,които ги манипулират,за да търсят популярност.Много са провокирани с цел да се намеси полицията и т.н.Агитките се превърнаха в арена на политически борби и затова доста от обикновените запалянковци се отдръпнаха,а се увеличи масата крайни ултраси,което не спомага за доброто име на запалянковците.Въпреки това,съм абсолютно съгласен,че медиите преекспонират образа на футболния фен и го приравняват с вилнеещ хулиган.Все още е рано да се говори за организирано футболно хулиганство у нас.Тук-таме има някоя уговорена "среща" между агитки преди мач,продължават да се "наказват" шалчета и т.н.Но това,за съжаление, е само началото.Едва ли това явление ще ни отмине.

Напълно подкрепям написаното. Ходя в сектор ,,Б" ,респективно в агитката от 83-84 година и се преместих 03-04 година в ,,А"сектор. Нещата тогава бяха съвсем различни, но това предполагам е от периода в които живеехме, начин на възприятия, ценностна система, възпитание......!
Относно футболните хулигани: Има превантивни мерки и при добра воля и желание за тяхното ефективно прилагане.
При осъждане на даден индивид за футболно хулиганство, освен парична глоба, условна присъда и забрана за посещения на спортни мероприята, за ефективното им прилагане да се викат въпросните осъдени за подписка в най-близкото РПУ(по местоживеене) в часа на мероприятиета за които имат забрана. При неспазване на разпоредбата, присъдата да става ефективна и паричната глоба многократно завишена! :idea: ;)

Потребителски аватар
Avgusta 1916
Контакти:

Мнениеот Avgusta 1916 » 09 сеп 2012 11:44

pens написа:Адски рядко чета и пиша, ама темата ми стана интересна. Та, имам няколко въпроса.
Защо никой е отговори на cska_90? Какво правят феновете на Берое там, в лъвчето, при нас, "лумпените", феновете на Левски?
Защо аз търпя унижения в чужбина, защо ме ровиха 12 пъти до Сараево, защо там не ми позволиха да внеса знаме? За да се прибера и некъв старозагорски боклук да пее к*р за мен? Точно за мен го пее. За мен, за всички фенове на Левски, за Апостола! Защо трябва да го търпя това?
Какво е футболът без спортната злоба? Да знаете, спортната злоба е хубаво нещо, докато ти сече мозъкът. Не е нормално да имаш спречквания със съперник и да седнеш редом с него, без да сте си стиснали ръцете! Имаше десетки хиляди свободни места. Никой не е "резерве", това не е кръчма, но имай малко акъл и знай къде е твоето място.
Какво като момчетата от Локо Пловдив са викали срещу Ботев? Последния път като проверих, България беше демократична държава. А основата на тази политика е равенството между гражданите, права и свободата на словото. Ако искате пълно национално обединение, взимайте си визи за Севернокорейската народо-демократична република. Там има лагери, ала-бала, национално обединение и идентично мислещи хора, които плачат за смъртта на диктатора си.

Милене, ти, с абонаментната карта за сектор "В". Толкова много философстваш, че се чудя как не те шамарят и там. По-спокойно го раздавай и гледай нещата с широко отворени очи. Аз също имам "червени" приятели, също пия бира с тях преди и след мач. Не мисли, че си единственият. Разбери, че всеки е различен и не е уравновесен като мен и теб. Някои хора просто не могат да се понасят. Човешки характер му се вика.

Всички други, като пишете мненията си с главни букви, това не ги прави смислени и интересни. Ако искате вашето мнение да бъде чуто, протестирайте пред парламента с викове, че феновете на Левски сме гамени и боклуци, и заслужаваме затвор. Протестирайте срещу мен и останалите "сини" момчета. Но ние пак ще бъдем в София, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Сараево, Търнава и на всички места, на които можем да подкрепяме "синята" идея.

Ти хубаво си мълча досега , ама защо реши ,че трябва да изсереш това мозъчно лайно точно сега?
Къде да са момчетата , като две седмици преди мача от БФС дават безплатни билети на фенклубовете? А?
И как една седмица преди мача ги събират всички агитки заедно , гугутков говори ,че няма да има проблеми , а какво става?
А как си противоречиш в две изречения не е истина :lol:
Значи ти се обиждаш като пеят срещу отбора ти , а момчетата от Локо Пд като пеят срещу Ботев няма проблем ( нали не е срещу теб )
Само да те питам : ти там ли беше ? Чу ли скандиранията?
Питам защото знам причината за инцидента , за разлика от теб.
Следващите две години , ако не се обаждаш няма да липсваш на никой.
Ако искаш да летиш високо в небето , не кълви на земята с кокошките.Завинаги зелено - бели.

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 09 сеп 2012 11:48

Добре де- уточнете най- накрая на ТОЗИ мач скандирали ли са КЗЛ или не? Няколко души казват, че не са, а другите повтарят едно и също без да са били там.

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Мнениеот deepblue » 09 сеп 2012 11:56

Avgusta 1916 написа:Питам защото знам причината за инцидента , за разлика от теб.
.

Е кажи я де. 100 страници се изписаха и никой не я каза, само догатки.

Върни се в “Футбол - България”