veni__85 написа:Tommi написа:А видяхте ли форматът на първенството в Спортал?

Ще се разделя на първа шестица и втора осмица.

После втората осмица ще играе по някаква сложна схема с групи и победителят ще играе за място в ЛЕ с някой от отборите, който си е заслужил това място чрез мачове с по-силните отбори.

Тоя консултант от Холандия или от където там беше да върне парите незабавно!

Честно да ти кажа прочетох го три пъти и пак не разбрах нищо.
"В елитната дивизия 14 отбора ще формират първа шестица и втора осмица с две групи от по 4 отбора. Първият и вторият от двете групи ще играят на кръст, после финал и накрая срещу последния представител за България за евротурнирите."
Някой да преведе, кога ще се сформират тези две групи,следкрая на сезона или в началото ?
Какъв е смисълът на цялата тази работа ? Какво печели отбор от втората осмица , ако спечели, осмо място ли ? Отборите от първата шестица математически няма как да направят групи с по 4 отбора, те за какво ще играят и как ще играят ?Моля за превод.
14-те отбора си изиграват 26-те мача. После ги разделят на въпросните групи. Първите 6 играят още 5 или 10 мача, вторите 8 ги делят на две групи по 4 отбора примерно в едната ще са 7-ми, 10-ти, 12-ти и 13-ти от редовния сезон, в другата 8-ми, 9-ти, 11-ти и 14-ти. Играят 6 мача във всяка група на разменено гостуване и първите два играят на кръст и после финал. Победителят играе срещу отбора, който към момента държи последното място даващо право на участие в ЕКТ от горната група 4-тото или 3-тото, ако се ползва квота от купата. Само не се знае дали и колко точки от редовния сезон ще се зачитат. Това е като белгийското първенство. Там май зачитат точките в горната група, а в долните - не, ама не съм съвсем сигурен.
Мега тъп формат. Странни отбори в групата и т.н.