r.h. написа:ntodorov написа:Рефлекторите са добри ( мисля, че са на Филипс ) и покрива всички норми за осветеност и провеждане на ТВ транслации
Имаш ли информация коя година е поставено и колко е струвало тогава?
Стадиона е построен през 2006 година. Официално обаче е открит в началото на 2007 година, като част от петзвездния "Гранд хотел Поморие". Знаеш, че този хотел е собственост на "Нафтекс холдинг" и беше реализиран, когато Българо-литовските отношения бяха здрави. Тогава са поставени и рефлекторите. Доколкото се говори за самия хотел и спортно - възстановителния център към него ( включая и стадиона) са платени около 6 млн евра. Ако не ме лъже паметта от тогава е и видеостената на Лазур, която е била, като част от сделката с Филипс по изграждането на осветлението за "Градски стадион"- Поморие. Холандската фирма поддържа/ше и рефлекторите на Лазур. Инфото ми за последното изречение не е прясно.
ПС: Някой беше писал за летящите в морето топки. Няма такава опасност. Морето е далеч. Близко са езерата и блатата с лечебна луга и кал, а това топката да прехвърли оградата е с много малка вероятност, но пък съществува все пак. Имало е "кауни", които са прехвърляли козирката на Лазур преди години...сегашните футбалери нямат нито силата, нито пък възможностите на старите играчори.

ПС 2: Виждам, че някой ти е дал по-подробно инфо чрез св.св. Гугъл. Моя разказ е по спомени.