Отбор купен от фенове ? Възможно ли е в България ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

dodo7271
Контакти:

Re: Отбор купен от фенове ? Възможно ли е в България ?

Мнениеот dodo7271 » 21 авг 2011 14:01

Аз пък мисля, че е напълно възможно. Но само ако става дума за Левски, ЦСКА, Ботев, Локо Пд и Берое. Единственият проблем е да се намери формулата кой да бъде шеф на клуба и да носи отговорност, без другите да му се мешат и да дърпат чергата към себе си. Така както е в Байерн. Или както е в Барселона и Реал, където феновете избират босовете. Но наистина мисля, че е напълно възможно за отбор, с много фенове, да стане тяхна собственост. И ще има много повече успехи, защото няма да зависи от финансовото състояние на своя президент.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 14:19

gilento93 написа:Аз бих искал да играя в новосъздаден или вече съществуващ аматьорски отбор.Примерно съм готов да дам 20-30 лв. за някакъв минимален бюджет.Да се съберем още 20 човека(ако се прави нов отбор) всеки дава колкото може и се купуват екипи.Намираме някой по-заможен бизнесмен,който би отделил едни 10 000 лв. за спорта,наема се персонал и ето ти отбор. ;)

Точно това и аз си мислех.Но преди всичко трябва да се направи сайт и форум където да се съберем всички ентусиасци желаещи да се направи нещо.
А за място на клуба например ще е хубаво да не е в някои град като София Пловдив и прочие където има вече отбори. А да е примерно в някое селце. Или в някой курорт за курорта е по добра идеята защото си помислете ако се вижда напредък то сигурно ще грабне окото на някои хотелиер бизнесмен и тн..

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 21 авг 2011 14:24

Alexsscho написа:
gilento93 написа:Аз бих искал да играя в новосъздаден или вече съществуващ аматьорски отбор.Примерно съм готов да дам 20-30 лв. за някакъв минимален бюджет.Да се съберем още 20 човека(ако се прави нов отбор) всеки дава колкото може и се купуват екипи.Намираме някой по-заможен бизнесмен,който би отделил едни 10 000 лв. за спорта,наема се персонал и ето ти отбор. ;)

Точно това и аз си мислех.Но преди всичко трябва да се направи сайт и форум където да се съберем всички ентусиасци желаещи да се направи нещо.
А за място на клуба например ще е хубаво да не е в някои град като София Пловдив и прочие където има вече отбори. А да е примерно в някое селце. Или в някой курорт за курорта е по добра идеята защото си помислете ако се вижда напредък то сигурно ще грабне окото на някои хотелиер бизнесмен и тн..

Аз все пак се надявам да е в София. ;) А където пишеш за този бизнесмен в най-първия си коментар ще дадеш ли сайта за да го видя?

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 14:31

http://www.facebook.com/group.php?gid=32943481636

Ето фейсбука на стария проект който не знам защо замря.. И мисълтя ми беше да се възроди идеята и по сериозно да се направи стабилен НОВ сайт и форум и тн..

5kov,5rov
Контакти:

Мнениеот 5kov,5rov » 21 авг 2011 14:32

Alexsscho написа:
gilento93 написа:
Alexsscho написа:Точно а цели на един отбор какви ще са да се пробва да се види за удоволствие просто никои не е казал че ще се търси забогатяване и тн.. Просто мисълта ми е ако се вземе отбор да е от хора обичащи футбола и да не са лицемери и тн.. А вече кой отбор ще се взима мисля си че като се направи сайт форум ще има анкети и така.

Ти ли ще се заемеш със създаване на сайта?

Не аз не разбирам от правене на сайтове..Аз просто хвърлям идеята Но ако има някои човек обичащ футбола и има интерес към инициативата да пише. Който разбира от тези неща. Пък и момчета да ви напиша едва ли ще се получи нещо но защо да не се пробва ?

Ами принципно аз мога да се занимавам с правенето на сайта, така или иначе повечето сайтове на български клубове изглеждат ужасно (да не говорим колко некадърно са писани). Дето се вика като за начало може да е 2-3 странички, колкото да се даде някаква информация за отбора. По-натам ще се разраства в зависимост от нуждите (заедно с влизането ни в А група :lol: :lol:).

Също така имам и желание да тренирам, просто така, за спорта. Едва ли ще излезе играч от мен, ако ще и в "Д" окръжна да трябва да играя, но много обичам футбола и дето се вика съм "навитак" поне да тренирам :) .

Имайте предвид, че за един отбор е необходимо да има и някаква администрация, счетоводител, ала-бала. Т.е. хубаво е постовете да се заемат от хора, които са малко или много професионалисти; понеже не може да им се плаща трябва да са фенове.

Трябва да се проведе и рекламна кампания, най-лесния начин е да се направят някакви флаери и да се пуснат по пощенските кутии и да се разлепят на някои места. Рекламата всъщност е и най-важната част, като тя може да привлече по-голямата фенска маса и съответно финансите :).

Ако смятате, че има живот в тая работа, пишете, може пък и да стане - смятам, че има достатъчно хора в България, които се интересуват от футбол, а не са просто фенове на титли, успехи или сбивания и вандалщина.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 21 авг 2011 14:36

нема смисъл да купувате отбор ! аз имам легитимен лиценз на несъществуващ вече отбор .. ако решите да правите нещо нема проблем да ви го дам ;)
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 14:40

Така е. Но мисълта ми е че да се направи сайт форум. Или първо форум където да се привличат нови хора желаещи за идеята като гледам играчи лесно може да намерим ще има много желаещи да играят за кеф. Въпроса е да се направи първо форум да обсъдим нещата и вече с питане нали знаете до Цариград се стига така че това е за сега най важното.

И вече като се измисли идея добра се пука по социалните мрежи феисбуци клипове и тн.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 21 авг 2011 14:41

Ако има някакво развитие по темата за това дали ще се купува или ще се прави нов отбор пишете тук(имам предвид дали са намерени 17-18 доброволци и някой по-заможен благодетел да им осигури нужните неща за съществуване). Ако се създаде сайт също го напишете тук.Ще продължавам да наглеждам темата тъй като ми привлече вниманието.

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 14:57

Дано някои да се навие направи форум.
Иначе ето какво става с такъв отбор.
http://www.ebbsfleetunited.co.uk/
http://www.myfctv.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Ebbsfleet_United_F.C.

Идеята е много добра. Ако имате приятели които са навити казвайте им ..

levskar4e_forever
Контакти:

Мнениеот levskar4e_forever » 21 авг 2011 15:08

Аз съм твърдо за !!! От мен имате 10,15 човека, ако не и повече! Така, че нека с някой да направим сайт и форум (даже някой от мойте хора ще помогнат) ! Давайте да действаме, че съм много ентусиезиран : ;) :) ! Айде пишете за да се разберем !!! :P

Върни се в “Футбол - България”