По въпроса с треньорите - скоро ги смятах, докато спорихме в една друга тема и стигнах до 15 треньори, които са ставали шампиони на България и в момента не работят с никой наш отбор, при това без да са се отказвали от професията. За сметка на това дори в "А" група е пълно с треньори, които нямат диплома даже от нашето НСА. Повече коментари едва ли са нужни.
Иначе за отборите ни като цяло - докато не разберем, че причините да ни газят още в първите кръгове си е само и единствено в нас, положението все ще си е такова. Не са виновни нито съдиите, нито късмета, нито времето. Слаби сме, много слаби и сме мечта за всеки съперник. За съжаление в момента българските отбори се ръководят и управляват от хора, които не разбират нищо от футбол. А във футбола си има неписани, но железни закони.
Има ли заговор между Левски,Цска и Литекс?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Има ли заговор между Левски,Цска и Литекс?
Без стадиони ,и с терени като картофени ниви , и с това некадърно БФС така ще бъде.Само лъжи и празни приказки от президенти на клубове и на БФС-то.Какво стана със стадионите където ще ги строят само макетчета,плакати,прожекции видш ли как щяли да строят три стадиона!Докато се наумуват другите държави строят и не говорят празни приказки.Президенттите се оправдават с общините,общините се оправдават с президенттите и всеки си прехвърля топката един на друг,а децата и юношите на отборите в същото време обикалят от село на село на някой кър за да тренират ей затова скоро няма да имаме футбол в България.
Да, има заговор. Проблемът е, че всички участваме в него. Едно нещо трябва да разберете. Предлагането на продукта футбол отговаря на неговото търсене. Понякога и предлагането стимулира търсенето, но обикновено е обратното. Вижте колко хора ходят на мачове в Румъния, вижте колко ходят на мачове у нас. Някой ще каже, че това е така, защото румънските отбори са по-силни. Само че причинно-следствената връзка е обратната - те са по-силни, защото футболът там се радва на повече интерес. А това оправдава и повече инвестиции от собствениците, води повече деца в школите и засилва конкуренцията.
И понеже следя отгоре-отгоре и баскетбола, мога да кажа, че нещо подобно се случва и там. Залите не са много големи, но имат в пъти повече публика от нас. Въпрос на време е да ни бият и на баскетбол.
Вземете за пример поляците. Последните десетина година в евротурнирите са по-зле и от нас. Обаче интересът им към футбола не намалява. Сега и стадиони си направиха и много пари наливат и това след няколко години ще даде резултати. Важното в случая е, че тези инвестиции са оправдани с оглед първоначалния интерес.
Тука заради кого да инвестират собствениците милиони - заради 1000 души по-трибуните и 100 000 по форумите? Добре, ще направиш стадион, ще дадеш 10 милиона за селекция и вече зрителите ще са не хиляда, ами пет хиляди. Ама за пет хиляди души не си струва. По-добре да си кюташ някак си и ако направиш някой трансфер или влезеш в групите - бонус. На много българи просто не им пука за футбол, а голяма част от тия, на които им пука, си гледат Диемата и им е все едно какво става в българското първенство - какъвто и стадион да направи Батков, няма да е като Емирейтс.
И понеже следя отгоре-отгоре и баскетбола, мога да кажа, че нещо подобно се случва и там. Залите не са много големи, но имат в пъти повече публика от нас. Въпрос на време е да ни бият и на баскетбол.
Вземете за пример поляците. Последните десетина година в евротурнирите са по-зле и от нас. Обаче интересът им към футбола не намалява. Сега и стадиони си направиха и много пари наливат и това след няколко години ще даде резултати. Важното в случая е, че тези инвестиции са оправдани с оглед първоначалния интерес.
Тука заради кого да инвестират собствениците милиони - заради 1000 души по-трибуните и 100 000 по форумите? Добре, ще направиш стадион, ще дадеш 10 милиона за селекция и вече зрителите ще са не хиляда, ами пет хиляди. Ама за пет хиляди души не си струва. По-добре да си кюташ някак си и ако направиш някой трансфер или влезеш в групите - бонус. На много българи просто не им пука за футбол, а голяма част от тия, на които им пука, си гледат Диемата и им е все едно какво става в българското първенство - какъвто и стадион да направи Батков, няма да е като Емирейтс.
-
При общо взето разумния тон на тема прави впечатление и нежеланието на някои да разберат някои неща. Първо заглавието е с тънка ирония. Когато няколко глупака мислят еднакво тъпо препратката е за възможен заговор. Естественно че въпроса за треньорите няма как да има такъв. Убеден съм обаче че за шампионата се следва сценарий. Другото е неразбирането за червеното упрвление на футбола. Няма се предвид управление от Цска,а управление от мръсни номенклатурни кадри на Бк/с/п. Та Батков е отявлен комунист, Гришата е перач на парите на БСП дадени му от Нора Ананиева,Титаните въпреки криминалното си минало под протекцията на сегашното правителство начело с бодигарда на Бай Тошо също са камунистически кадри. За какъв футбол и феърплей да си гооворим тогава. В Чехия и Словакия забраниха ком.партията със закон,в Румъния екзекутираха Чаушеску. А ние даохме Държавата и парите на комунистите,вкл. и футбола и искаме успехи. Няма как лапача да се промени. Ето го и новия ДПС проект Лудогорец как нежно си взе мача с Берое. с Локо не стана защото Динев е бунтар. Но пък какъв редовен гол отмениха на Смърфовете? Пълен цирк. каква Европа бре 

ntodorov написа:Към автора на темата: Прав си и истината за "нещастията" ни в Европа не са само тези. Вижте как протичат мачовете на "грандовете" ни в родното първенство: с протекции, полягване, помощ от съдиите. Футбалерите на тези отбори се взимат за велики и "забравят" да се усъвършенстват и развиват, защото знаят, че утрешния мач с Черноморец, Видима, Берое, Монтана, Ч. Море и прочие отбори ще бъде протежиран и решен от някой друг, а те ще са само гарнитурата към основното ястие. Този някой ще бъде я президента ( собственика на клуба), я от съдията, я от БФС...За това и длъжността Спортно-технически директор се заличи в клубовете(ЦСКА), а някъде вече е съвместена ( Левски). За "пребъдването" на споменатите ни "грандове" се грижи само административно -управленческия фактор, чиито инструменти са най-вече из ложите на БФС, масите с дълги покривки на някой кръчма под които се разминават обещания и банкноти и най-големия УБИЕЦ на честната игра, който изгони и огромна част от БГ футболната аудитория, а именно: тото-футболът във всяка му разновидност. Пошлото е, че за сметка на качеството страда истинноста на мачовете ни и развитието на футбалерите ни. Истините лъсват обаче на ниво Европа, като на шимпанзе дупето в Зоокът, когато се оказва, че нашите отбори са само едни хартиени тимове, а шампионът ни е по-посредствен от шампионите на Словения, Полша, Словакия...Същите тези футбалери обаче надали се дертят, като мен и вас. Напротив - без усилия си получават това, за което играят - пари, жени, коли, луксозен живот, имидж и самочувствие ( фалшиво). Утре обаче аз и вие пак ще се разчаткаме по клавиатурите и ще пишем колко велики са родните ни отбори и, колко "зрелищно" играят "грандовете" ни и пак ще се заровим в "кочината" ( каза го и Батков)...Все пак има и разумни и уважаващи себе си люде, които са направили своя избор и не посещават стадионите ни...поне за да не бъдат "използвани", като фон на футболния фалшификат наречен БГ-първенство.
Много си прав за Българската футболна действителност. Вчера се видях Руси Гочев /Руснака/ малко хора го знаят с този прякор, но в училищните години така му казвахме. Поговорихме за футбола в Бургас. Радващо е , че се завърна от там където тръгна. Радващо е че и напусна Левски гнездо на оси. Той има какво да даде на нашия футбол. За мен си остава един от най магичните халфове във футбола. Дано помогне за просперитета на Бургаския футбол.
- Bartolomej
- Контакти:
Какъв по-точно е заговора не разбрах .
Истината е следната .
Протекции над трите "гранда" и нуждата им на всяка цена да играят в евротурнирите .
Представете си ,че догодина Берое , Черно море , Локо пд и Черноморец играят в Европата , резилтатите им дал ще са по-зле
Ева ли .
Всички реват за почтенно п-во , но къде е то
Истината е следната .
Протекции над трите "гранда" и нуждата им на всяка цена да играят в евротурнирите .
Представете си ,че догодина Берое , Черно море , Локо пд и Черноморец играят в Европата , резилтатите им дал ще са по-зле

Ева ли .

▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Какъв заговор да има ? Докато мутрите си въртят далаверите на гърба на феновете, ще берем срам по всяко кътче на Европа ...

Bartolomej написа:Какъв по-точно е заговора не разбрах .
Истината е следната .
Представете си ,че догодина Берое , Черно море , Локо пд и Черноморец играят в Европата , резилтатите им дал ще са по-зле![]()
Ева ли .
Е,ти сега нали знаеш местата в европата са резервирани Цецка,уефск,и латекса другите отбори не им се полага там да играят камо ли да мечтаят
За Левски и ЦСКА не знам, но За Литекс съм много доволен от това, което се случва в клуба. Доволен съм от стадиона, доволен съм как се работи в ДЮШ, доволен съм от работата на Любо Пенев, доволен съм и от играта на нашите и виждам израстване и подобряване в тактически план, както и доброто самочувствие с което играе отбора. Трудно ми беше да си представя, че отбор, като Динамо Киев, ще ни поведе в самото начало на мача от дузпа и нашите вместо да си глътнат граматиката, за няколко минути направиха гол - шедьовър. Хареса ми и че пак направихме повече чисти положения от съперника, което говори за тактическа грамотност и умения.
Аз не съм очаквал, че ще мачкаме тази година в Европа, защото съм реалист, така че не ме боли от представянето ни до този етап.
Не ме боли, защото виждам грамотна игра. Останалото ще дойде постепенно.
Аз не съм очаквал, че ще мачкаме тази година в Европа, защото съм реалист, така че не ме боли от представянето ни до този етап.
Не ме боли, защото виждам грамотна игра. Останалото ще дойде постепенно.
drums написа:Bartolomej написа:Какъв по-точно е заговора не разбрах .
Истината е следната .
Представете си ,че догодина Берое , Черно море , Локо пд и Черноморец играят в Европата , резилтатите им дал ще са по-зле![]()
Ева ли .
Е,ти сега нали знаеш местата в европата са резервирани Цецка,уефск,и латекса другите отбори не им се полага там да играят камо ли да мечтаят
Защо, тази година играха и Локо Сф, миналата Берое...
Върни се в “Футбол - България”