Аз съм за плейофна група, но малко клоня към американския модел, макар че не съм особено добре запознат с него, но идеята ми е -> Започва се с редовен сезон в който отборите се срещат по два пъти. След края му, първите осем играят на разменено гостува по схема 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Т.е. по този начин ще има огромно значение къде ще завърши отбора ти в редовния сезон, което от своя страна не оставя много шансове за уреждане на срещите. Последните два изпадат директно още след края на редовния сезон, а останалите четири тима(от 9 до 12 място) играят баражи помежду си. Те ще се проведат отново по същата схема(9-12, 10-11 с разменено гостуване), но иновационното там ще е, че падналите в тези.. полуфинални срещи да ги наречем, ще се борят за последното място над чертата в финален мач бараж.
Аз лично си мисля, че тази схема не оставя много шансове да се продават мачове, напротив задължава всички отбори да се хвърлят на 110% във всеки един мач. Да не говориме, че за отборите от провинцията, или по-точно за тези, които не се водят грандове, всеки един мач ще е като финал, и интереса ще бъде доста по-голям.
Одобрявате ли идеята за плейофна група за определяне шампион
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Одобрявате ли идеята за плейофна група за определяне шампион
Последна промяна от MoNteSo на 14 юни 2011 15:25, променено общо 2 пъти.
qqq написа:плейофите отпреди няколко години бяха пълен абсурд. 10 отбора играещи по 4 пъти ми се струва по-добра идея, като се има предвид че имаме само още един турнир /купата на България/.
+1948
ЦСКА е най-успешният български отбор в европейските клубни турнири със своите достигнати 2 полуфинала за КЕШ (1967, 1982) и 1 полуфинал за КНК (1989)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_lcob0jVat11qc85cs.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_lcob0jVat11qc85cs.gif[/wrapimg]
Никакви простотии, наречени "плейофи".
Който е решил да си става шампион, ще го покаже и в редовен сезон. А не, примерно, като Локо Пд или Славия, които отдавна решиха, че никъде няма да играят, да им се дават още 10 мача, в които да си разиграват Ганкиното.
Който е решил да си става шампион, ще го покаже и в редовен сезон. А не, примерно, като Локо Пд или Славия, които отдавна решиха, че никъде няма да играят, да им се дават още 10 мача, в които да си разиграват Ганкиното.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
- Canaries front
- Контакти:
Идеята е супер ,но да е като в Гърция. Първия в класирането си е шампион,а 2,3,4,5 играят по между си по 2 мача ,за да разпределят останалите места за Европа. Така би било доста по-интересно иначе скучното ни първенство.
100 години-Красота,Вяра,Борба !!!
Представете си 10 отбора без плеиофи с 3 мача по между си както 3 мач е на неутрален терен с 2 изпадащи директно и следващите 2 да играят мач за оставане в групата с 3 и 4 от втория ешалон .ТАКА ВСЕКИ ОТБОР ЩЕ ИГРАЕ ЗА НЕЩО КОИ ДА НЕ ИЗПАДНЕ ,КОИ ДА НЕ ИГРАЯТ МАЧ ЗА ИЗПАДАНЕ ,КОИ ЗА ДА ИГРАЯТ В ЕВРОТУРНИРИТЕ И ЕСТЕСТВЕНО И КОЙ ДА Е ШАМПИОН . ТАКА ВСЕКИ МАЧ ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА 100 ПРОЦЕНТА . И НАЙ ВАЖНОТО В А ГРУПА НЯМА ДА ИМА ОТБОРИ КОИТО НЕ СА ФИНАНСОВО ОСИГУРЕНИ . И ВТОРИЯ ЕШАЛОН ЩЕ Е МНОГО ПО СИЛЕН .
УСПЕХА Е В КАЧЕСТВОТО А НЕ В КОЛИЧЕСТВОТО.
УСПЕХА Е В КАЧЕСТВОТО А НЕ В КОЛИЧЕСТВОТО.
Не съм сигурен че това е правилния вариант, но е хубаво да се опита нещо ново. Плейоф между първите 4 отбора ще повиши интригата, което ще доведе до по-голям интерес, равностойни и истински мачове.
Феновете на Литекс защо не искат плейофи? 
Не се заяждам, просто закачка

Не се заяждам, просто закачка

За.При всеки случай ще е по-добре от сегашния вариант с 16 отбора и 30 мача.Изобилства от безмислени срещи и покупко-продажби,почти всеки кръг.
Искам да си представите следното нещо. Идва ред на третия двубой между Литекс и Левски да речем, жребият или както там ще се избира стадиона праща двата тима да речем в Стара Загора, а там не е спряло да вали в последните дни. Нужно ли е да описвам как ще изглежа терена, и колко ще се отреват и двата клуба при положение, че разполагат с добри терени ?
По-добре да се сложи плейоф за Европа между 2-5 място и такъв за изпадащите 10-13 място!
Върни се в “Футбол - България”