Намаляване на отборите в А група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Намаляване на отборите в А група

Мнениеот v.r.s. » 30 май 2011 15:37

Не зная коя поред е тази тема, постояно се пуска и се пишат едни и същи неща.
И това го е имало преди години, но изкара 1-2 сезона и върнаха отново формата с 16 отбора.
Нито се отрази на качеството на първенството, нито пък се спря с уреждането на срещи и полягането от един отбор на друг. Беше разделяна групата на първа шестица и втора осмица които играеха отново един срещу друг, като два отбора изпадаха и два играеха бараж и се видя, че ефекта е нулев.
Не е проблема в това, че отборите са 16, а че нямат бази и финансова стабилност. Според мен би трябвало да има критерии които да се изпълняват стриктно и този който не отговаря на тях да не получава лиценз да играе в А група, като по този начин тя сама да се редуцира.

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 30 май 2011 15:38

gzagorov написа:
lothar_matthaus написа:Ако отборите се намалят до 10, първенството ще стане още по абсурдно. Последните отбори 2-3 отбора ще завършват с по 20 точки.

Че те и сега завършват с по толкова.

Изпадащите тогава ще се знаят много по рано. Тая година изпадат Славия, Миньор и Черноморец и следващата влизат Сливен, Ботев Враца и Лудогорец. Как ги виждаш новите сред останалите в първенството? Яко бой.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 30 май 2011 15:41

Аз съм ЗА.В тая А група да участват 1.Берое
2.Локо ПД
3.Ботев ПД
4.Литекс
5.Черно Море
6.Пирин
7.Етър
8.Миньор
9.Спартак ВН
10.Черноморец

"Б"група
1.Ботев ВР
2.Спартак ПЛ
3.Лудогорец
4.Дунав Рс
5.Левски
6..ЦСКА
7.Локо СФ
8.Славия
9.Академик СФ
10.Спортист Своге

Ех,че веселба ще бъде :) :) :) :) :)
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
hazza

Мнениеот hazza » 30 май 2011 15:46

luxorus написа:Аз съм ЗА.В тая А група да участват 1.Берое
2.Локо ПД
3.Ботев ПД
4.Литекс
5.Черно Море
6.Пирин
7.Етър
8.Миньор
9.Спартак ВН
10.Черноморец

"Б"група
1.Ботев ВР
2.Спартак ПЛ
3.Лудогорец
4.Дунав Рс
5.Левски
6..ЦСКА
7.Локо СФ
8.Славия
9.Академик СФ
10.Спортист Своге

Ех,че веселба ще бъде :) :) :) :) :)

Пич , пиеш ли си хапчетата ? :)
Защо ме взривява в емоции и кара кръвта да кипи? Защо ме обсебва,защо ме побърква,защо ме кара да обичам до болка?

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 30 май 2011 15:48

Никога няма да стане,защото от хората от които зависи няма да го допуснат!Клкото по-голям и разтеглен е формата на групата,толкова повече условия за врътки и далаверки има!Тоя пич миньореца дето разравя,че вече е опитано да не говори глупости,щото беше пак по български целата работа-финален плейоф,ама пак 16 отбора цяла година за първенството и тоя плейоф като се бореха 1ия и 2ия за титлата а 4,5,6 нямаха никакъв шанс и те ти пак уреждане на мачове...
ДЕСЕТ отбора,изпадане на три от тях и нека видим как Славия ще продават мач след мач или Локо Сф от кой ще си купи!Щото тази година се видя-разликата между 7ия(евентуален последен оставащ в групата) и 4ия(участник за Уефа) е ПЕТ точки!!!!!!!Би било прекрасно..Ами някой да се замисля,че ако отборите са 10,то всички по класни играчи от сегашните отбори от 10 до 16 място ще играят в отборите от А група и тогава да хванем произволно десетия от тази година Монтана ще има няколко пъти по-силен отбор от колкото има в момента??Ами Б група от 16 отбора само с българи,знаете ли каква люпилня на млади таланти и момчета ще се превърне?Ще е супер оспорвано по примера на Чемпиъншип и всяка година поне 5-6 отбора с традиции ще се борят да стигнат до парите на А групата..и тн и тн

Жалко,че живеем в държава в която минава цял един човешки живот,преди някой да се сети,че се живее сега,на момента и се действа за днешният ден.. :cry: Нищо няма да променим и пак ще си говорим,що на Левски-Сливен или ЦСКА-Монтана няма публика..Страшно ме е яд,че провинциалните отбори също не разбират колко добре би станало за всички,ако това се случи,еле пък отборите с традиции от големите градове извън София..Всичко е далавера и корупционни схеми,никога няма да стане :(

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 30 май 2011 15:51

На мен пък ще ми е безинтересно да гледам четири пъти Левски срещу ЦСКАв първенството и още два пъти за купата, например. Тръпката няма да е същата. Ако не вярвате, питайте някой шотландец дали не му омръзва да гледа едно и също - Селтик срещу Рейнджърс.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 май 2011 15:56

Направо ме кефите,какви аргументи вадите.При 10 отбора,качеството щяло да бъде по-добро,щяло да има повече спектакли,повече пари,щели сме да се класираме почти на всички европейски и световни първенства ;) За толкова години не се ли разбра,че не количеството а качеството прави разликата ?? Ако има още 6-7 отбора като Литекс в България и като прибавим към тях Черноморец,Локо Сф,Левски,ЦСКА,Славия,Черно Море,Локо Пд,Ботев Пд,Пирин,Берое,Нафтекс,Спартак Вн няма ли да стане едно прекрасно първенство ? При 10 отбора,футбола ще загуби тръпката си.Видяхте какво беше настроението при 4 сблъсъка между Реал и Барса нали ? Никаква тръпка,никакво очакване, никакви емоции.А глупавата математика свързана с отборите и населението е просто несериозна.Там може да имат по 20 отбора в елита,но също така имат още 200 дивизии с по-толкова отбори,докато ние имаме 3 професионални лиги,4 аматьорски и 28 областни "А" и "Б" окръжни.Докато в България всички отбори от "А" група до "Б" окръжна са сигурно не повече от 700 в една Англия или Испания отборите сигурно са над 5000.Аз лично не само,че съм против 10 отбора,но и съм за идеята да бъдат 18-20 отбора,но отбори които са със сериозна организация и професионализъм.
Последна промяна от dunavfc на 30 май 2011 15:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 30 май 2011 15:57

Конкуренцията ражда качеството, колкото по-малко отбори, толкова по-малко конкуренция.
Изображение

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 май 2011 16:00

Kuco_Pile написа:Никога няма да стане,защото от хората от които зависи няма да го допуснат!Клкото по-голям и разтеглен е формата на групата,толкова повече условия за врътки и далаверки има!Тоя пич миньореца дето разравя,че вече е опитано да не говори глупости,щото беше пак по български целата работа-финален плейоф,ама пак 16 отбора цяла година за първенството и тоя плейоф като се бореха 1ия и 2ия за титлата а 4,5,6 нямаха никакъв шанс и те ти пак уреждане на мачове...
ДЕСЕТ отбора,изпадане на три от тях и нека видим как Славия ще продават мач след мач или Локо Сф от кой ще си купи!Щото тази година се видя-разликата между 7ия(евентуален последен оставащ в групата) и 4ия(участник за Уефа) е ПЕТ точки!!!!!!!Би било прекрасно..Ами някой да се замисля,че ако отборите са 10,то всички по класни играчи от сегашните отбори от 10 до 16 място ще играят в отборите от А група и тогава да хванем произволно десетия от тази година Монтана ще има няколко пъти по-силен отбор от колкото има в момента??Ами Б група от 16 отбора само с българи,знаете ли каква люпилня на млади таланти и момчета ще се превърне?Ще е супер оспорвано по примера на Чемпиъншип и всяка година поне 5-6 отбора с традиции ще се борят да стигнат до парите на А групата..и тн и тн

Жалко,че живеем в държава в която минава цял един човешки живот,преди някой да се сети,че се живее сега,на момента и се действа за днешният ден.. :cry: Нищо няма да променим и пак ще си говорим,що на Левски-Сливен или ЦСКА-Монтана няма публика..Страшно ме е яд,че провинциалните отбори също не разбират колко добре би станало за всички,ако това се случи,еле пък отборите с традиции от големите градове извън София..Всичко е далавера и корупционни схеми,никога няма да стане :(

Не бяха 16, а 14 отбора. Първа шестица и втора осмица, 6+8=14.
А тогава Спартак Плевен не продаде ли мачовете си и вместо да играе в шестицата игра с осемте отбора за оставане и изпадна. Тогава те бяха много силен отбор, но просто си продадоха срещите и падаха, за да отстъпят мястото на Славия.
Така, че може и да са глупости според теб, но това са фактите.
Заради това е най-добре да има критерии които да се спазват безкомпромистно и който не отговаря на тях да не получи лиценз. Но тогава може да се получи и така, че някой от "грандовете" да не ги покрие и да играе в Б група и заради това се правят компромиси.

Върни се в “Футбол - България”