Край с мачовете по телевизията?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
KennyG
Контакти:

Re: Край с мачовете по телевизията?

Мнениеот KennyG » 05 май 2011 18:25

PFC Litex написа:
Добро решение ще е ТВ правата да си ги разделят 2-3 телевизии, но пък ще възникне спор между тях кой да има първи избор, защото този с втория ще е губещ.

Много просто , който е платил 6 мил. избира първи , втори е този с 3 мил. и за последния каквото остане . Така ще има за всички , пък и в повечето кръгове има по 3-4 дербита .
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

--------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 05 май 2011 18:25

Thsmith написа:Между другото не е лош вариант клубовете да започнат индивидуално да продават мачовете си на ТВ. Както Реал и барса примерно

Това е модел, който убива всички останали отбори и не случайно в Испания имаше стачки от другите клубове ;)

Ето как е още в Румъния от другия сезон

Националната телевизия брои 3,5 млн. евро, за да предава всеки път дербито в неделя.

От другия сезон най-интересният мач от румънското първенство се завръща на екрана на националната телевизия. Това става 3 години след като TVR загуби правата за румънското. Промяната ще е от следващия сезон, реши румънската футболна лига.

Националната румънска телевизия е платила 3,5 млн. евро за да дава дерби срещите. В момента те се предават от Digi Sport, която се приема само със сателит.

Думитру Драгомир каза, че вече е решено за дерби мача, остава тепърва да се разпродадат и пакетите за останалите срещи.

Националната телевизия е откупила правата на дербито на кръга и ще излъчва само него, като за целта това ще й струва 3,5 милиона ерво на сезон.
Изображение

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 05 май 2011 18:32

БТВ да си изкарат какви приходи взимат от реклама по време на мачовете,че да кажат дали са на печалба или не ;) ама и там е една яка далавера .... май другата година само на стадиона и по радиото :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 май 2011 18:34

PFC Litex написа:
Thsmith написа:Между другото не е лош вариант клубовете да започнат индивидуално да продават мачовете си на ТВ. Както Реал и барса примерно

Това е модел, който убива всички останали отбори и не случайно в Испания имаше стачки от другите клубове ;)

Аз съм за него защото така всеки получава колкото заслужава... Който генерира зрителски интерес заслужава да получава повече от този който не го прави...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 май 2011 18:36

Thsmith написа:
PFC Litex написа:

Аз съм за него защото така всеки получава колкото заслужава... Който генерира зрителски интерес заслужава да получава повече от този който не го прави...

Абсолютно съм съгласен.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 05 май 2011 18:37

Не е трудно да видиш какви реклами дават по време на мачовете, след това да влезеш в сайта на БТВ и да видиш ценовата им листа и ще си направиш сметка, дали прихода от рекламата надвишават разходите, защото разхода не е само тази сума, тази сума е 1/2 от целият разход, тъй като екипите не работят без пари ;)

Дано се стигне до някакви решения, защото спрат ли ТВ излъчването на всички мачове и останат само 2-3 от кръг, ще сме губещи всички ние, тъй като на стадиона ходим на мачове на любимият си отбор, но интерес ни представляват и останалите мачове.

Ето след малко почва Локо Сф - Черноморец, колкото и слаб да е мача и пред празни трибуни, то футболните фенове от Варна чакат този мач с интерес и ако не го отразяват ще са губещи, и не само те.

В момента малките клубове от ТВ права си докарват по едно 300 000 лева, а с тази сума се издържат половин сезон, най-малко от нея ще поемат разходите за съдии и пътувания като гостуват и пак ще остане от нея.

Thsmith написа:Аз съм за него защото така всеки получава колкото заслужава... Който генерира зрителски интерес заслужава да получава повече от този който не го прави...

И в момента е така. Първите отбори вземат над 600-700лв. последните около 300, няма как всичката сума да отиде само за водещите отбори, тъй като те не играят само по между си.
Изображение

stanislav89
Контакти:

Мнениеот stanislav89 » 05 май 2011 18:53

Надявам се да се спре излъчването на мачове по телевизията!!!

Поне така може би хората ще се върнат по стадионите.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 05 май 2011 18:57

предаването на толкова мачове вдига интереса към първенството ,защото всеки вижда как играе даденият отбор ,дали съдията го е подкрепил и така нататък и после всички коментираме и има интерес,преди гледаме само ЦСКА,Левски и Литекс в дербитата и нямаме представа как играят в другите мачове ,какво става и така нататък
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 05 май 2011 19:04

PFC Litex написа:
Rivaldo10 написа:В Румъния 100 милиона ли струваха ТВ правата, или аз съм в грешка?

Не грешиш, 100 милиона евро за три сезона
В България 7,5 милиона лева на сезон.

В Румъния излъчват абсолютно всички мачове директно + мачове от "Б" групата им, тук се излъчват само 5 от 8 мача.

От следващият сезон започват да излъчват мачовете си и в HD формат, като и в момента имат HD излъчване.

В Турция ТВ правата са откупени от Lig TV на стойност 1, 034 милиарда долара за три сезон.

Всичко зависи от пазара, у нас е малък, отборите слаби, телевизиите имат право да мрънкат.
да ве мрънкат защото им позволяват тв2 направи страшен удар като купи правата кога иначе бтв щеше да даде такива пари за нея и аз съм убеден че за следващото пътрвество парите ще са над 10 милиона 8-)
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 05 май 2011 19:08

kiko75, ТВ2, ПРО БГ, БТВ Екшън са една и съща медия, която си сменяше името поради някакви причини на една и съща медийна корпорация
Central European Media Enterprises Ltd., или накратко CME
http://www.cetv-net.com/en/index.shtml#
;)
Изображение

Върни се в “Футбол - България”