Айде айде, тука вече се изпона*рахте всичките.
[offtopic]Стига с тея глупости, че били българи. Хората са си със съзнанието на македонци, оставете ги на мира. Какво очаквате, да ги поробим ли? Със сила да им кажем, че са българи. Какви са тея комплекси у вас немога да разбера. Това само необразовани хора могат да го кажат. Прочете малко книги и по конкретно прочетете за "четирите български гряха спрямо Македония". Няма да ви олесня, защото знам, че това очаквате, но също така знам и, че няма да ги откриете в интернета... но също знам, че много от вас са ги чели, защо не ги споменавт обаче-това незнам!
Не си вадете заключения от думите на разни нацисти олигофрени като Божидарчо Димитров, защото той, човечеца, не е на себе си.
Иначе е факт, че в учебниците им по история пише пълни глупости. Но представете си, че тука всеки ден идват разни румънци, турци, гърци и сърби, и денонощни ни обясняват как ние сме били тяхно племе? Няма как иначе, каквото повикало, такова се обадило.[/offtopic]
Националният стадион на Македония
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Националният стадион на Македония
YA GUNNERS YA
Не е тук мястото да спорим за тея неща,ставаше въпрос просто за един стадион-грешката е моя че се отклоних от нея.Уважавам мнението на всеки,разни хора-разни идеали....Колкото до това какви са-направи си една екскурзийка до с.Райчица в Македония,поговори с хората над 50г. със сигурност ще останеш изненадан-не от езика,който говорят,а от това което знаят.Примери мога още да ти дам,но нека спрем.P.S. Ще потърся въпросната книга-събуди любопитството ми.crap написа:Айде айде, тука вече се изпона*рахте всичките.
[offtopic]Стига с тея глупости, че били българи. Хората са си със съзнанието на македонци, оставете ги на мира. Какво очаквате, да ги поробим ли? Със сила да им кажем, че са българи. Какви са тея комплекси у вас немога да разбера. Това само необразовани хора могат да го кажат. Прочете малко книги и по конкретно прочетете за "четирите български гряха спрямо Македония". Няма да ви олесня, защото знам, че това очаквате, но също така знам и, че няма да ги откриете в интернета... но също знам, че много от вас са ги чели, защо не ги споменавт обаче-това незнам!
Не си вадете заключения от думите на разни нацисти олигофрени като Божидарчо Димитров, защото той, човечеца, не е на себе си.
Иначе е факт, че в учебниците им по история пише пълни глупости. Но представете си, че тука всеки ден идват разни румънци, турци, гърци и сърби, и денонощни ни обясняват как ние сме били тяхно племе? Няма как иначе, каквото повикало, такова се обадило.[/offtopic]
crap написа:Айде айде, тука вече се изпона*рахте всичките.
Темата е за националният стадион на Македония,но се отклони в друга посока-историческа,което ме провокира.
Нито ме интересува какво самосъзнание имат,нито какви тези защитават,но не приемам,че след като историята им е свързана с Българската и през вековете и територията и хората са се определяли като българска и Българи и то до 1945 г.,в момента да търсят своята идентичност,като преиначават историята. Не може,да определяш хора,като Самуил,братя Миладинови,Кузман Шапкарев и дори самата ВМРО,начело с Гоце Делчев,за Македонци,при положение,че самите те се определят като Българи,а хората живеещи в тази област наричат Българите от Македония. Също така,до предаването на областа на Югославия,всички надписи по паметници и черкви,както и пимеността на която са писали са на Български език.
Така,че не зная какъв нацист е Божидар Димитров,но той е историк и то много добър,а не като техните историчари,които пишат научна фантастика и никъде не ги взимат на сериозно. Никой не иска да ги прави на сила Българи,те се определят за Македонци и това е тяхно право,но да си пишат историята от 1945 година насам,като не преиначават историята преди това. Познавам такива македонисти лично и мога да твърдя,че те не са на себеси,не могат да разсъждават,пълни шизофреници,хора с мисленето си живеещи във време от преди 100 години.
v.r.s. написа:Така,че не зная какъв нацист е Божидар Димитров,но той е историк и то много добър,а не като техните историчари,които пишат научна фантастика и никъде не ги взимат на сериозно.
Божидарчо е толкова историк, колкото и фанатик! Оттеглям се от спора.
YA GUNNERS YA
crap написа:v.r.s. написа:Така,че не зная какъв нацист е Божидар Димитров,но той е историк и то много добър,а не като техните историчари,които пишат научна фантастика и никъде не ги взимат на сериозно.
Божидарчо е толкова историк, колкото и фанатик! Оттеглям се от спора.
Не съм я чел тази книга,писана от Стефан Цанев,но каквото и да е написано в нея,каквито и да са греховете към хората в тази област,нищо не променя народностният им произход.
Чел съм двата тома на Акад. проф. д-р Любомир Милетич председател на МНИ,за национално-освободителните борби в Македония,които са сборник от лични разговори и спомени на водачи и четници на ВМРО. В този сборник,който е доста обемен,никой от тях не казва,че не принадлежи към Българската нация,както и в други документални книги,като "Българският Велик ден или страстите български" и т.н.
Така,че Божидар Димитров е историк и националист,националист какъвто трябва да бъде всеки един от нас и да не допуска някакви шизофреници нямащи история до 1945 година, да се гаврят и обиждат нацията и въобще всичко Българско,като се домогват и оскверняват националните ни герои,както го правят сърбоманите във Вардарска Македония. Същите тези членове на ВМРО,което е издавало смъртни присъди на сърбомани и гъркомани,в момента от техните "исторически" писания де факто ги представят като сърбомани,което е кощунство спрямо самите тях.
Божидар не е националист, а е нацист. Моля разграничавай.
YA GUNNERS YA
Май е много модерна тази дума 'националист' в България
И явно тя се свързва с това да кълнеш по всичко, което мърда и не е българско, вместо да обичаш и пазиш българското.
Ако имаше толкова много националисти (а не парадиращи клоуни) колкото се пишат, че има, щяхме да сме на нивото не на Македония, а на Испания. Пък ние сме по-зле и от македонците..
Тъй, че стига с тоя расизъм, гледайте си собствената паница! На онези македонски перковци дето си измислят истъорията за сътворението на света, само вие им обръщате внимание, никой друг

Ако имаше толкова много националисти (а не парадиращи клоуни) колкото се пишат, че има, щяхме да сме на нивото не на Македония, а на Испания. Пък ние сме по-зле и от македонците..
Тъй, че стига с тоя расизъм, гледайте си собствената паница! На онези македонски перковци дето си измислят истъорията за сътворението на света, само вие им обръщате внимание, никой друг

nikiwm написа:Май е много модерна тази дума 'националист' в БългарияИ явно тя се свързва с това да кълнеш по всичко, което мърда и не е българско, вместо да обичаш и пазиш българското.
Не става въпрос зо модерно или не,а за вътрешно усещане. Точно това е национализма,да противодействаш на домогвонията на други народи и етнически групи в страната ,до история,бит,култура,териториялна цялост и др.,които са определящи за една нация. Нито говоря за расизъм,какъвто е абсурдно да има към народ,с който не само сме от една раса,но и с един корен.
Но за да бъдеш националист по убеждение,трябва да си запознат с историята,а за това се изисква да се прочете голям обем литература,дори мисля,че точно познаването и,те превръща в националист.
А на онези перковци им обръщат внимание и останалите,които са засегнати от измислиците им,а най-добър пример е Гърция,чиято държавна политика спрямо тях е много твърда,за разлика от нашата.
Така,че национализма не е да "кълнеш по всичко което мърда и не е българско",а да пазиш своето и не позволяваш гавра с нацията си,както се случва.
Levski4Ever написа:Мен ми е интересно тези 40 хиляди ще ги напълнят ли, ако посещаемостта е като при нас?
Албания си строи 50 хиляден стадион,а ние 40 хиляден направи си сметка.Албания по футболна нация ли са от нас?

[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Върни се в “Футбол - България”