Кой уби футбола в България?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Re: Кой уби футбола в България?

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 07 яну 2011 10:21

Captain Stottlemeyer написа:Не можеш да убиеш нещо, което реално не съществува.

Българският футбол ще стане по-качествен само и единствено, ако се оставят няколко професионални клуба (само "А" група да е професионална), а останалите да са аматьори. Парите, които досега са пръскани за жарделовци и други такива да се дават само на ДЮШ. Трябва да станем като Гърция преди 3-4 десетилетия, а именно да приемем, че сме на полу-професионално ниво. Пари да се дават само за стадиони, терени, игрища, общежития и училища... Едно 18-19г футболистче не бива да взима 5000лв заплата, та на такова татко му работи за 400-500 и го е отгледал с тях. Кажете ми, в какво ще се превърне до скорошен сополанко с пачки в джоба, с бърза кола, с чалгарга-духачка и с постоянното плямпане по медиите? Ами... няма смисъл да се отговаря на този въпрос. Няма такъв дивеч български футбол, това животно е в книгата на изчезналите видове.
Последна промяна от TheApostleOfFreedom на 07 яну 2011 10:25, променено общо 2 пъти.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
blue SASHO77
Контакти:

Мнениеот blue SASHO77 » 07 яну 2011 10:22

Окървавените,миришещи на оръжия,наркотици и проституция ПАРИ!!! И техните притежатели,рескпективно!!!!
САМО ЛЕВСКИ

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 яну 2011 10:26

Към автора на статията- поздравления за статията -има много верни неща в нея ,но и има много неща с които не съм съглсен.
1. Първо ако не можеш да осигуриш достатъчен доход на футболистите ти ,което значи съизмерим с този във водещите клубове у нас (под съизмерим се разбира разлика от порядъка на 5 пъти(максимум 10 пъти)) ами просто нямаш място при най-силните. Никой не е казал ,че всеки трябва да играе в А група- има и Б група и В група. Може да се развива футбол и на аматьорско ниво. Доста пъти съм казвал, че лично за мен няма смисъл от неравностойни мачове - по-добре да играят 8-10 отбора ,но всеки мач да е битка и да се знае,че всеки може да победи всеки. Така ще се вдигне и качеството на играта.
2. Не знам дали автора се е занимавал някога сериозно с какъвто и да е било вид спорт, но с 600-700 лева доход на месец професионален спорт не се прави -просто няма да ти стигнат дори за храна. Все пак професионалния спорт изисква понасяне едно доста сериозно физическо натоварване. Което е немислимо без съответен хранителен режим и съответното възстановяване. Виж как изглеждат Гарра Дембеле, Грийн, Мюлдер - ами те имат телословение почти на културисти , практически без мазнини, а как изглеждат примерно нашите футболисти особено в по-долните етажи на нашия футбол. Но онези чужденците не стрували по 300 евро на клубовете си като млади футболисти ,а много пповече.
3. За чужденците- аз съм категорично "за"- никъде по света чужденците не са понижили качеството на футбола,ако легионерите убиваха родните таланти,то отдавна футбола в Италия и Испания трябваше да е умрял ,а доколкото си спомням тези 2 страни са последните два световни шампиона. Значи футбола им определено не е загинал.
За мен свободното падане в българския футбол започна когато в средата на 90-те него влезнаха т.н. "борчески" отбори- Славия, Литекс, ЦСКА - до този момента футбола ни и на национално и на клубно ниво беше на задоволително ниво. И преди този момент имаше уговорени мачове и скандални съдийски отсъждания ,но те бяха малко и общо взето не оказваха влияние на крайния изход на шампионатите. След навлизането на тези отбори те първо се обградиха с отбори сателити и започна натиск срещу съдиите(нежен или груб) и станахме свидетели на тотално опорочени шампионати като този през 1999 когато на пролетта Левски и Литекс май изиграха един мач -помежду си и всички останали мачове си ги уредиха. Или през 1998 когато някои отбори "не пожелаха" да подадат контестация за нередовен футболист на Литекс при положение че имаха това право -всеки може да си направи извода как са се играли тези мачове. По късно на сцената излезнаха Левски на Чорни и Левски(Кн)/Локо(Пд) на Г.Илиев и те продължиха със същите прийоми да преследват успеха. И в крайна сметка се стигна дотам че всички отбори го правят- просто ако някой не използва задкулисни игри става неконкуретно способен.
Много пъти съм писал, че за мен е много важно всяка структура в това число и футболен клуб да бъде на самоиздръжка- просто да може да се самоиздържа ,а не да чака на благоволението на някой Чичко Паричко. Това може да бъде постигнато но с цената на един много разумен бюджет - нещо с което съм абсолютно съгласен с автора. Ако не можеш да даваш 2000 лева заплата на футболистите си -ами няма да подписваш договори за такива заплати. Ще играеш с такива футболисти с каквито можеш да подпишеш. Така ще дойде и едно изтрезняване. А и всеки клуб ще разбере ,че е много по -рентабилно да развиваш собствената си школа отколкото да търсиш попълнения отвън. Едно дете в школата за 6-7 години ще ти струва 20-30 хил. евро,а качествен наемник на тази цена не можеш да намериш.
Но отново стигаме дотам,ч ес футбола ,а ис всичко останало в България се занимават мутри,а те правят всичко по "мутренски"- без много мислене и без поглед към бъдещето.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 07 яну 2011 10:31

honda написа:без много мислене и без поглед към бъдещето.

Това е второто вярно умозаключение от тази дискусия.
Дяконе, победихме!

dimlove4
Контакти:

Мнениеот dimlove4 » 07 яну 2011 10:39

И аз мисля, че комплексарщината на Левски и ЦСКА убива футбола в България. Да не говорим, че изобщо в България не трябва да има отбори с имена на национални герои.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 07 яну 2011 10:45

megan fox написа:Мда, типично по български друг трябва да ни е виновен! Отначало много хубаво е отбелязано, че "държавата са хората и хората са държавата", но после се отваря една скоба и се пояснява, че в случая са виновни лошите политици, които само мислят за себе си, но не и за нарада. И да, това е вярно, НО кой по дяволите ги избира тези политици, кой ги праща тези мошеници там в парламента точно тези алчни, безскрупулни егоисти да си играят на управляващи и да взимат съдбовни за нас решения (в това число и за футбола)? НИЕ ГИ ИЗБИРАМЕ, НИЕ ИМ ДАВАМЕ ТАЗИ ВЛАСТ И РЕСПЕКТИВНО НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!
Следва логичният въпрос: Ок, какво можем да направим? И отговора е елементарен! Да, автора на статията е прав като казва, че всеки обикновен човечец докопал се до властта се променя и става егоист мислещ как да оправи личното си благосъстояние, но за този начин на мислене пак НИЕ сме виновни! Защо?! Политиците ни са спокойни, че могат да правят каквото си поискат, да си въртят мръсните далавери и разчитат най-малкото на депутатският си имунитет (имунитет, който според законите в България (закони, които все пак се пишат, гласуват и приемат/отхвърлят от самите депутати) може да бъде отнет само след изключително тежки перстъпления като убийство и предателство към родината, ест всеки депутат може сам да се откаже от имунитета си, но за 20+ години не се сещам за такъв случай у нас!). Но ние, народа на България може да променим това, можем да им развалим този комфорт! Как?! Някои от вас са малки и не помнят, но по-големите със сигурност помнят знаменитата дата 10.01.1997-а година! Тогава българският парламент бе щурмуван от народа и запален, а правителството на Жан Виденов бе свалено от власт! Ето това е начина! След като депутатите не се страхуват от законите, които самите те пишат, тогава да ги накараме да се страхуват от НАС - ХОРАТА, КОИТО ГИ ПРАЩАМЕ В ПАРЛАМЕНТА! Защото ако един депутат знае, че не работили за благото на народа и страната ще бъде свален със сила от властта и хората ще се саморазправят с него..., то той НИКОГА няма да се самозабрави и няма да почне да краде, а ще работи за народа!!! Защото, ако ние избирателите сме доволни, ние пак ще го пратим в парламента, той пак ще си взима тлъстата депутатска заплата, пак ще успява да направи по някоя дребна далаверка от която да изкяри, но през останалото време той и неговите колеги ще работят за благото на родината и народа, защото ще се страхуват от нас!

Така че ако искаме да направим реално нещо, ако искаме да променим това безхаберие и чувство за безнаказаност в политиците ни... трябва да ги накажем, като повторим действията от 10-и Януари 1997-а година! После избираме ново правителство, ако то не почне да работи за народа, сваляме и него..., макс на третото свалено правителство депутатите вече ще са наясно, че народа вече няма никакъв толеранс към техните кражби и към тяхното нищоправене и ще почнат да работят за доброто на родината - НЕЩО, КОЕТО ТЕ СЕ КЪЛНАТ, ЧЕ ЩЕ ПРАВЯТ! За справка можете да отворите Конституцията на България и да прочетете член 76, алинея 2 - тази алинея съдържа клетвата, която полагат всички депутати, когато встъпват в длъжност още на първото заседание на парламента!!!

Съгласен съм с теб,само едно малко пояснение на 10.01.1997 нито парламента беше запален -имаше опит да бъде превзет ,но за съжаление неуспешен-бях там на площада с очите си огън не съм видял. нито пък правителството на Жан Виденов падна. Това стана около месец по-късно, след обща стачка .
Саморазправата никога не е решение на въпроса , още повече че масата много лесно може да се манипулира.
За мен е много по-добре ,ако на избори вместо пропорционална листа се използва мажоритарна листа- все пак ние изпращаме в парламента хора ,а не снимки от партийните листи. Защото при едни мажоритарни избори депутатита ще отговаря пред своите избиратели ,а не пред партията ,която го е издигнала. Все пак депутат значи народен представител,а не представител на определена партия. По този начин силно ще бъде ограничено и влиянието на ръководството на дадена партия върху депутатите от съответната партия. И съответно ще се намали възможноста за търговия с влияние.
За мен е по-важно да бъде променена цялата политическа система в България,а не да бъдат променени няколко имена-не е толкова важно дали управляващата партия ще се казва ГЕРБ,БСП,ДПС,ДСБ,СДС,Атака ,РЗС и т.н.. Докато има условия за корупция и тя ще съществува.
Това го пиша в спортен форум,макар че тук не му е най-точното място,защото все пак футбола е и отражение на цялата ни държава- не може цялата ни държава да е прогнила отвсякъде ,а футбола ни да цъфти, просто няма как да стане. Да оставим настрана въпроса ,че доста от футболните ни клубове са собственост на т.н. олигарси- хора от сенчестия бизнес и хора ,които правят бизнес с неособено законни методи. Е очаква ли няко,че човек,който в целия си бизнес игра разни съмнителни игри, точно във утбола ще бъде чист?- Е аз не го вярвам.

nature
Контакти:

Мнениеот nature » 07 яну 2011 10:50

САЩ назоваха поименно мафията в българския футбол
Днес почти всички футболни отбори се притежават или са били свързани с фигури от света на организираната престъпност, обяснява дипломатката. Сред цитираните от нея са "Тодор Батков като пълномощник и лице на руско-израелския бизнесмен с лоша слава Михаил Черной, по прякор Майкъл Чорни, който притежава ФК "Левски", мощният бизнес конгломерат ТИМ, собственик на "Черно море" (Варна), братя Маринови, по прякор Братя Маргини, които са подсъдими за убийство, рекет и организирана престъпност, притежават "Славия". В документа се отбелязва, че последните трима президенти на "Локомотив" (Пловдив), който периодично бе притежаван от престъпната групировка ВИС, бяха убити. Цитирани са още собствениците на "Локомотив"-София Николай Гигов, на "Литекс" - Гриша Ганчев, както и Васил Божков, който няколко години притежаваше ЦСКА".

прочетете цялата статия

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 07 яну 2011 10:52

dimlove4 написа:И аз мисля, че комплексарщината на Левски и ЦСКА убива футбола в България. Да не говорим, че изобщо в България не трябва да има отбори с имена на национални герои.

Спасителю! Слава тебе!
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 07 яну 2011 10:58

honda написа:при едни мажоритарни избори депутатита ще отговаря пред своите избиратели

Мажаротарните избори са нож с две остриета. Така на типове като Слави Бинев и Яне Янев ще е още по-лесно да влязат, щото чисто и просто ще купят 20 000 до 50 000 гласа и са вътре.

Patria o muerte! ¡Victoria!
Дяконе, победихме!

Потребителски аватар
ultra_blue
Контакти:

Мнениеот ultra_blue » 07 яну 2011 11:00

TheApostleOfFreedom написа:
dimlove4 написа:И аз мисля, че комплексарщината на Левски и ЦСКА убива футбола в България. Да не говорим, че изобщо в България не трябва да има отбори с имена на национални герои.

Спасителю! Слава тебе!

Така си е, за да не бъдат забравени имена на герои трябва да има само по разбитите ни сиви улици а ликовете на героите трябва да има само в канцеларията на премиера !!!
Държавата гние а главния проблем сме НИЕ ???

Върни се в “Футбол - България”