Dust написа:Още нещо за колегата потребител от предната страница докато собственика на едните го споменават и свързват с мафията, то за собственика на другите се пише в Ню Йорк таймс
http://www.nytimes.com/2010/12/16/busin ... ria&st=cseРеспект и за Домусчиеви, тъй като инвестират и създават работни места.
Първо пожелавам успех на Лудогорец, дано успеят,а не да имат същата съдба като предишния клуб на братята на Домусчиеви .
Ако не си запознат с дейността на някого , по-добре не се опитвай да демонстрираш особени познания. Братята Домусчиеви много трудно могат да се сочат като големи инвеститори и създатели на работни места. По-добре се запознай с дейността им свързана с най-голямата им инвестиция - Параходство БМФ. ами на мен лично ми прилича повече на ликвидация. Въпросния господин на пресконференция обявявава "ще бъдат купени най-малко 10 кораба, втора ръка на не по-повече от 1 година ,построени от доказани корабостроителници в Япония"-Първо въпросния господин явно е меко казано незапознат с материята-никой не продава кораб на 1 година, това се прави около 5-тата година не по-рано. Второ едва ли в цяла Япония в последната 1 година са построени 10 кораба,вече никой не строи малки сухотоварни кораби в Япония, там се строят само специални типове кораби(които са доста скъпи и определено не са по джоба на БМФ,а и БМФ няма опит в оперирането с такива кораби нито пък има обучени екипажи да ги обслужват) .Естествено нищо от обещаното не бе изпънено. Същевременно винтове(които са от бронз) на кораби се сдават като вторични суровини- лично на мен не ми прилича на особено удачен пример за инвестиране.
Иначе определено братята разполагат с много сериозен финансов ресурс и като нищо могат да направят Лудогорец един от водещите тимове.
Като говорим за мафия дали случайно М.Чорни заедно с дясната си ръка Аркадий Гайдамак няма много сериозен общ бизнес с бившия шеф на МОСАД Дани Ятом(чийто брат и в момента и шеф на военното разузнаване на израел--Шинбет) известен у нас и като съветник на Яне Янев. Като общия бизнес на тримата се изчислява на някакви си мижави 7 млрд долара. Дали случайно М.Чорни не е известен и с бизките си отношения и с настоящия шеф на МОСАД М. Деган. Дали случайно М.Чорни не е известен с близките си отношения и с Ш.Перес по чиято покана е и в Израел,който в момента когато го е поканил е бил министър председател,а в момента президент на Израел.Дали случайно всички изброени по-горе лица от еврейски произход не са руски евреи?
Дали случайно Ш Перес , и братята Ятом както и М.Деган не са получаваи висши държавни награди от правитеството на САЩ? Дали и те са разследвани за връзки с с мафията?
Дали случайно М.Чорни не е американски гражданин и след като е толкова опасен какво прави на свобода?
Дали случайно един президент на клуб от А група не е бил разследван за връзки с Ж.Ражнатович-Аркан ,който е осъждан не знам колко пъти и за какво ли не -от въоръжен грабеж и убийство до престъпления срещу човечеството