Мнениеот honda » 03 авг 2010 16:50
Аз очаквам първенството да бъде интерестно като интрига,но не и като майсторство. Още е много рано да се правят прогнози за каквото и да е. Само бих казал ,че очаквам доста катаклизми особено в отборите участващи в ЕКТ . Например утре Литекс играе срещу Жилина освен за победа и за 3,5 милиона евро(минимум)- при отпадане,нищо че ще играят репешаж за влизане в ЛЕ ,то приходите им ще бъдат не повече от 1 мил.евро. А при едно евентуално влизане в групите на ШЛ то това ще донесе в Ловеч около 10 мил. евро - нещо ,което ще предопредели и борбата за шампионската титла у нас,а едно евентуално отпадане от Жилина най-вероятно ще се отрази освен чисто психологически и доста директно на бюджета на Литекс и най-вероятно звездите ще бъдат продадени,което ще направи Литекс трудно конкурентноспособен за титлата,особено ако Левски и ЦСКА влезнат в групите на ЛЕ.
ЦСКА- зависят много от влизането в групите на ЛЕ,дори мисля че Шеридън ще бъде закупен само ако в последния квалификационен кръг се падне преодолим отбор,ако се падне непреодолим отбор според мен ирландеца няма да бъде закупен и едно евентуално не влизане на ЦСКА в групите на ЛЕ ще доведе до много сериозни катаклизми- финансови и управленски.
Левски- почти същото като ЦСКА,с тая разлика ,че първо трябва да елиминират Калмар-нещо ,което няма да е никак лесно.
Освен гореизброените 3 отбора очаквам за местата в ЛЕ да се борят и Локомотив(Сф),Черноморец, Черно море,а защо не Локомотив (Пд) и Берое.