На Къде Върви Българския Спорт и Държава?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: На Къде Върви Българския Спорт и Държава?
Към дъното..към пропаста и най-накрая в ада !
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3
ЦСКА ДО ГРОБ!!!

02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3
ЦСКА ДО ГРОБ!!!

За мен ,не върви никак на добре. Всички обвиняваме, не без основание държавата,но нека да си го кажем че првителството има и други по-важни задачи. Напоследък чувам някакви апели общините да построяли стадиони и да ги отдадат под наем на клубовете-чудесно,но едва ли ще стане при положоние,че много от общините ще останат без общински болници. Как ви се струва един общински съвет да реши да построи стадион и да закрие болница- ами на мен ми звучи като неуместна шега. Не искам да противопоставям спорта на здравеопазването ни най-малко. Още повече ,че като бивш спортист чудесно знам че парите дадени за спорта(но масовия ) после се връщат многократно от намалените разходи за здравеопазване.
Но и нека да си кажем, колко пъти сме отишли да побягаме в близкия парк или стадион, колко пъти сме отишли до басейна да поплуваме?- Май не кой знае колко много и за това не ние виновна държавата ,а ние самите. Ако имаше желание да спортуват ,то щеще да има и къде да спортуват- вижте колко фитнес зали има ,преди 20 години това беше практически непознато понятие и ако една дама влезнеше в зала по културизъм(както се наричаше тогава) щеще да бъде взета за ненормална. Сега може би представителките на нежния пол може и да са повече във фитнес залите. Когато има желание възможности и решение ще се намери.
За съжаление май ни липсва желанието за спортуване,а ако няма масов спорт то и професионалния спорт е обречен.
Но и нека да си кажем, колко пъти сме отишли да побягаме в близкия парк или стадион, колко пъти сме отишли до басейна да поплуваме?- Май не кой знае колко много и за това не ние виновна държавата ,а ние самите. Ако имаше желание да спортуват ,то щеще да има и къде да спортуват- вижте колко фитнес зали има ,преди 20 години това беше практически непознато понятие и ако една дама влезнеше в зала по културизъм(както се наричаше тогава) щеще да бъде взета за ненормална. Сега може би представителките на нежния пол може и да са повече във фитнес залите. Когато има желание възможности и решение ще се намери.
За съжаление май ни липсва желанието за спортуване,а ако няма масов спорт то и професионалния спорт е обречен.
- metodito
- Контакти:
Нарочно ли говориш в защита на държавата или по инерция? И ако здравето на младото поколение не е приоритет на държавата, то кое е тогава? Ако бъдещето не е, кое е? Миналото ли? Няма да ти разправям приказки да ти посочвам колко големи европейски стадиони във Франция, Холандия... са общинска собственост и даже си го имат в името. Поддръжката не е дело на общината. Въобще има си начини за всичко. Как да е. Ще ти кажа за Търново. Живея до Университета. В края на комунизма започнаха и построиха чудесно спортн съоръжение - многофункционална, ако мога да се изразя така спортна зала с на два етажа. На първия има басейн, много хубав, на втория огромно пространство. Преди имаше плексигласови подвижни кошове, сега не знам какво стана, май ги изпотрошиха ли, откраднаха ли, не знам. Имма някакви ама не са същите. Разграфено игрище, което се използва за минифутбол, волейбол, понякога тенис на... "дъски"
. Има изкуствена стена (самата зала е вградена в една скала) и т.н. Освен, че има студенти, можеш да си платиш и да поджиткаш с приятели и т.н. Има още една зала, която е на десетина километра. Не съм сигурен, че функционира. Мисля, че да. Има още четири или пет басейна. Повечето в хотели и два в училища.
В нашата зала (университетската) не можеш да се вредиш човек. В басейна има постоянно хора, а футбол и баскетбол играят докато ги изгонят от залата. Това съоръжение, колкото и да е изоставено и неотоплено, сега зимата се пръска по шевовете. Търново е близо 90 000 души. Айде сега ми кажи, ние, търновци ли сме виновни, че няма игрища с изкуствени терени например? Още някоя малка заличка, понеже студентите си имат занятия всеки ден и едва след 16-17 ч. се освобождава (понякога и по-рано). Че няма един закрит добър басейн. Идват от другия край на града, за да плуват в басейна хората. Зимната пързалка я закриха, разбира се, отдавна. Преди няколко години за една зима едни кортове ги направиха на пързалка. От рано сутрин, до късно вечер на открито имаше фраш народ. Има едно игрище със сгурия. Лятото постоянно играят там. Все пак е по-добре от асфалт. Хората му се радват. Мога и още да говоря. Три години съм мръзнал по няколко часа, по два-три пъти в седмицата в онази зала. Бях лапе и не ме бъркаше. Ама сега ако ме накараш два-три часа да изкарам на 5-6 градуса (ако има толкова) ... трудна работа.
А и още нещо. До мен има голям естествен парк "Света гора". Там от време на време тичам. А тези, които няма къде да го правят?
Не си прав.
В нашата зала (университетската) не можеш да се вредиш човек. В басейна има постоянно хора, а футбол и баскетбол играят докато ги изгонят от залата. Това съоръжение, колкото и да е изоставено и неотоплено, сега зимата се пръска по шевовете. Търново е близо 90 000 души. Айде сега ми кажи, ние, търновци ли сме виновни, че няма игрища с изкуствени терени например? Още някоя малка заличка, понеже студентите си имат занятия всеки ден и едва след 16-17 ч. се освобождава (понякога и по-рано). Че няма един закрит добър басейн. Идват от другия край на града, за да плуват в басейна хората. Зимната пързалка я закриха, разбира се, отдавна. Преди няколко години за една зима едни кортове ги направиха на пързалка. От рано сутрин, до късно вечер на открито имаше фраш народ. Има едно игрище със сгурия. Лятото постоянно играят там. Все пак е по-добре от асфалт. Хората му се радват. Мога и още да говоря. Три години съм мръзнал по няколко часа, по два-три пъти в седмицата в онази зала. Бях лапе и не ме бъркаше. Ама сега ако ме накараш два-три часа да изкарам на 5-6 градуса (ако има толкова) ... трудна работа.
А и още нещо. До мен има голям естествен парк "Света гора". Там от време на време тичам. А тези, които няма къде да го правят?
Не си прав.
Върни се в “Футбол - България”