Бихте ли изказали мнението си за тази статия?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Бихте ли изказали мнението си за тази статия?

Мнениеот Red_Neck » 09 юли 2015 15:13

ticha i vladislav написа:Защо ги "грандосвас"още тези фалирали отбори?Комунизма отдавна умря,но явно е пуснал вечни корени в доста глави!

Най-успешните клубове ли са? - Да!
С най-много привъженици ли са? - Да!
Предизвикват ли най-голям интерес? - Да!
Значи са грандове .... толкоз. Останалото е гледна точка. Приемете го и ще спите по-спокойно :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 09 юли 2015 15:32

Никой не се е родил научен,но моят съвет е да бъдеш себе си и да не ползваш клишета
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 09 юли 2015 15:38

Red_Neck написа:
ticha i vladislav написа:Защо ги "грандосвас"още тези фалирали отбори?Комунизма отдавна умря,но явно е пуснал вечни корени в доста глави!

Най-успешните клубове ли са? - Да!
С най-много привъженици ли са? - Да!
Предизвикват ли най-голям интерес? - Да!
Значи са грандове .... толкоз. :)

Има ли други клубове с по-големи дългове от тях?-He!
Играят ли в Европа?-Не!
Станаха ли шампиони?-Не!
Взеха ли Купата на страната?-Не!
Играят ли дори в А група?-Не,само единия!
Значи не са грандове ...толкоз.Останалото е комунистическа гледна точка. Приемете го и ще спите по-спокойно!
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 09 юли 2015 16:06

Като човек, който непрекъснато чете спортната преса- наша и чужда, смятам, че е сравнително по-добра от на останалите пишман "журналисти" , но има едно нахвърляне на клишета, а на мен това не ми се нрави. Да, някои биха казали, че за седемнадесетгодишен е чудесна, но кат имам предвид, че и другите "журналисти" са по на толкова, мога да кажа, че нахвърлянето на клиширани фрази не е кой знае колко впечатляващо и затрогващо. Но пък има и личностно творчество, което за мен вдига с една идея оценката. Правописът и пунктуацията е безупречен, за разлика от други т.нар. прота. Добре е като за начало, давай да оценяваме и другите след това! Но съветът ми е да избягваш клиширани фрази и като четем не бива да си личи пристрастност към един или друг отбор, а тук според мен си личи леко. Ако искаш да станеш добър професионалист, не бива да има пристрастност, единствено, когато темата е свързана с един отбор, тогава може. Но тук са засегнати доста отбори и пак си проличава привързаност към някоя определена кауза! ;) А техните откраднати млади българи къде са, гръбнакът на отбора им не се ли състои от чужденци, бих попитал аз? :)

А има ли пристрастност, колкото и да е хубава, всяка една статия лично за мен е малко безпредметна, авторът трябва да внушава обективност у читателите, още повече като си слага името отдолу. Не си малък, тези неща трябва да се знаят, а и така се трупат по-редовните читатели, но освен че трябва да трупаш читатели и позитиви, трябва да се опиташ да ги запазиш и за друг път. Темата е добра, доразвий я, засегни и ги жегни още малко, аз бих, но не прекалено де! :)

Браво, че има и мислещи младежи, това може само да ме радва! Желая ти много успешни статии, придружени с награди! :)

И се махни от форумите, ще затъпееш като нас. :( Твори си на воля, но не се заседявай по форумите. Да, за мнения ще услужваме винаги, но статиите вие трябва да ги пишете, а ние само да ги четем и обсъждаме. 8-)
Последна промяна от dreben23 на 09 юли 2015 16:27, променено общо 2 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 09 юли 2015 16:16

Грандове са тези отбори, които имат най-много привърженици и в цялата стана.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 09 юли 2015 16:24

dreben23 написа:Като човек, който непрекъснато чете спортната преса- наша и чужда, смятам, че е сравнително по-добра от на останалите пишман "журналисти" , но има едно нахвърляне на клишета, а на мен това не ми се нрави. Да, някои биха казали, че за седемнадесетгодишен е чудесна, но кат имам предвид, че и другите "журналисти" са по на толкова, мога да кажа, че нахвърлянето на клиширани фрази не е кой знае колко впечатляващо и затрогващо. Но пък има и личностно творчество, което за мен вдига с една идея оценката. Правописът и пунктуацията е безупречен, за разлика от други т.нар. прота. Добре е като за начало, давай да оценяваме и другите след това! Но съветът ми е да избягваш клиширани фрази и като четем не бива да си личи пристрастност към един или друг отбор, а тук според мен си личи леко. Ако искаш да станеш добър професионалист, не бива да има пристрастност, единствено, когато темата е свързана с един отбор, тогава може. Но тук са засегнати доста отбори и пак си проличава привързаност към някоя определена кауза! ;)

А има ли пристрастност, колкото и да е хубава, всяка една статия лично за мен е малко безпредметна, авторът трябва да внушава обективност у читателите, още повече като си слага името отдолу. Не си малък, тези неща трябва да се знаят, а и така се трупат по-редовните читатели, но освен че трябва да трупаш читатели и позитиви, трябва да се опиташ да ги запазиш и за друг път. Темата е добра, доразвий я, засегни и ги жегни още малко, аз бих, но не прекалено де! :)

Браво, че има и мислещи младежи, това може само да ме радва! Желая ти много успешни статии, придружени с награди! :)

И се махни от форумите, ще затъпееш като нас. :( Твори си на воля, но не се заседявай по форумите. Да, за мнения ще услужваме винаги, но статиите вие трябва да ги пишете, а ние само да ги четем и обсъждаме. 8-)

Сега, като почне едно разширение за местата на пейките по селските игрища, едно носене от вкъщи на столчета, едни стълпотворения от народ по села и паланки да се види ЧУДОТО ЦСКА :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 09 юли 2015 16:34

То и ще се види! :lol: 8-) Поне ще се види, а за вашата печка "Чудо", само се чува! :)
За справки : Луис Педро вдигна още с първия си мач в Търгу Муреш трофей, а с печката "Чудо" кога? :)
Последна промяна от dreben23 на 09 юли 2015 16:40, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 09 юли 2015 16:39

Със статията съм принципно съгласен, но смятам, че всеки проблем за да бъде решен, трябва да се погледне директно и откровено - само тогава има полза да засегнеш проблема. "Левски" и ЦСКА в годините на социализма бяха най-ярките изразители на държавното начало в страната и в частност в спорта. Не само като футболни клубове, но и като физкултурни дружества бюджета на армията и милицията им позволи да постигнат големи спортни върхове. Нямаше спорт, нямаше изявен спортист, респ. футболист, който да е харесан и нужен на един от двата клуба и да не отиде там. беше създадена онази стройна организация, която трябваше да е витрината на социалистическия спорт и в частност футбол. Хубаво или лошо, такова беше времето и нямам намерение да бъда съдник. Просто промените които настъпиха, изискваха едно ново начало. И докато в икономиката това стана чрез най-различни хватки, които позволиха т.н. общонародна собственост да премине в ръцете на избрани, то в спорта или по-точно в отделянето на пари за спорта, това не можеше да стане по същия начин. Защото ако Държавата и Партията/една по конституция/ имаха нужда от своите витрини, вкл. и в спорта, то назначените капиталисти имаха нужда от максимално присвояване на обществения продукт. Доста рязко, бюджетите на отделните ведомства казаха "НЕ" на спорта, но благодарение на традицията, на името, на фенската маса в цялата страна за тези два отбора, на успехите които никой няма право да отрича, двата гранда или поне тези които преживяваха покрай тях, си мислиха, че 10 ноември никога няма да дойде, в оня паричния или казано икономически смисъл. Все някой се намираше да удари едно рамо, защото това устройваше управниците. Затъването на Държавата стигна до такива размери, че и на теория не е възможно същата тая Държава да се грижи за най-обичаните си отрочета. Докато се разискваше лиценза на армейците, прочетох такива нелепици от бивши техни ръководители, фенове и играчи, които показваха, че има хора останали някъде в средата на великото комунистическо бъдеще, което тогава предстоеше и изобщо не си дават сметка, че даже Президента, Премиера и Председателя на НС да са от един отбор те не могат да му помогнат. Единственото, което могат и правят е да принуждават определяна част от бизнеса, която ползва солидни държавни поръчки, или солидни държавни протекции за да има печалба е да налива пари тук или там, за да се държат кротко привържениците. Е тук "сините" имаха своя късмет. За разлика от "червените" които толкова си обичат името и петолъчката. А, всички знаете, че няма по-голяма моралистка от одъртялата шаврантия, като и няма по-големи критикари на онова време от пребойдисаните комунисти.

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 09 юли 2015 16:42

Нищо ново и нищо не казано.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Върни се в “Футбол - България”