Защо А група трябва още да се намали?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

bm1914ls
Контакти:

Re: Защо А група трябва още да се намали?

Мнениеот bm1914ls » 14 дек 2014 14:37

И кое му беше интересно на схемата с 16 отбора? Я стига глупости! Първа група с 10 тима и 36 мача, втора група с 10 тима и 36 мача, трета полупрофесионална 10 тима и 36 мача. Така се дава възможност за привличане на по-силни футболисти в тимовете на по-високо ниво. За да има повече конкуренция и по-оспорвани мачове - осмият играе бараж с третия от по-долната група.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 14 дек 2014 14:40

А група трябва да се намали, за да се изчисти от всички отбори, които все още залагат на българчета и накрая да останат само едни тъмнокожи.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 14 дек 2014 14:46

И сега като са по-малко да не би качеството да се вдигна или да не се знае кой ще изпадне или всички стадиони имат осветление или терените са префектни ? Май нищо от тези неща не се е променило съответно идеята е тъпа точка.

Кефете се на Тича 8-)

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 14 дек 2014 15:03

За мен интересен вариант е след приключването на разменените гостувания шампионатът да се дели на два потока. В двата потока се играе по още една среща между всички отбори. След това следват директни елиминации в единия поток за определяне на шампиона а в другия за оставане в групата. :) :) :)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

sandi74

Мнениеот sandi74 » 14 дек 2014 15:13

Балкански Орел написа:И сега като са по-малко да не би качеството да се вдигна или да не се знае кой ще изпадне или всички стадиони имат осветление или терените са префектни ? Май нищо от тези неща не се е променило съответно идеята е тъпа точка.

Кефете се на Тича 8-)

Тича че е некачествено изорана нива и прилича на контейнер е факт неоспорим но я да видим как са останалите нивички и ливадки които уж се водят за стадиони-на Лаута,в Надежда,Бончук,Ямача,съборетината в Подуяне,Ботев пък и стадион даже нямат,окаяната Армия.А бе май трябва да идва горският с големите катинари и да заключва съборетините и да се приключва с футбола ни. ;)

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 14 дек 2014 15:19

Че какво му е на Герена, че не се сещам?
- Перфектен терен
- Перфектно осветление
- Видео стена
- Три напълно функциониращи сектора
- Четвъртия търпи реконструкция
- Съблекални и прилежаща инфраструктура на много високо ниво
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 14 дек 2014 15:22

Аз също съм за А и Б групи от по 10 отбора.. не за друго, а просто защото не мисля, че има повече отбори с възможности за професионален статут.
Мен лично този сезон ми е много интересен, като махнем Хасково и Марек, разликата между 3ти и 10ти отбор е 12 точки, което мисля е малко за 19 кръга. Има битка за 1во място, има много сериозна битка за влизане в първа 6-ца..
10 отбора, 36 кръга, последния изпада, предпоследния играе плейоф е оптимално. Така парите за ТВ права ще са повече, защото ще се делят на по-малко отбора, от там тези в Б група ще имат по-голям стимул за класиране в А група. Мисля, че е добре и някаква сума от БФС да се дава в зависимост от крайното класиране, както е в Англия. Така ще има разлика дали завършваш 6ти или 7ми примерно, защото ще вземеш няколко хиляди повече..

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 дек 2014 15:22

Libera написа:Само най-големите тъпаци не разбраха, че футбол с 10 отбора не се прави, а се ЗАКРИВА. Колкото по-малко са отборите, толкова по-лесно се уреждат мачове и толкова по-рано става ясно всичко....

Очевидно най-големите европейски тъпаци живеят в Австрия и Швейцария и това го доказва мизерното икономическо състояние на тези държави... :lol:
За протокола:
Австрия
Население: 8 милиона
Отбори в Австрийската бундеслига: 10
Класиране на първенството в ранглистата на УЕФА за 2015 година: 16 място
Швейцария
Население: 8 милиона
Отбори в Швейцарската суперлига: 10
Класиране на първенството в ранглистата на УЕФА за 2015 година: 10 място
(За силата на един швейцарски отбор имаме скорошни впечатления). ;)
Колега Libera, разбирам твоята детска мечта да видиш отново "Ботев" - Враца в "А" група, но нека това да стане за сметка на качеството, а не на количеството... 8-) И само не ми казвай, че ако собственикът на един клуб от Североизточна България реши да даде премия на "Ботев" - Враца, за да се хвърли срещу даден клуб и да полегне на неговия, твоите съграждани ще откажат... :lol:
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 14 дек 2014 15:28, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

exiter
Контакти:

Мнениеот exiter » 14 дек 2014 15:25

Долно уйно написа:Че какво му е на Герена, че не се сещам?
- Перфектен терен
- Перфектно осветление
- Видео стена
- Три напълно функциониращи сектора
- Четвъртия търпи реконструкция
- Съблекални и прилежаща инфраструктура на много високо ниво

Перфектен терен с отопление , защото има още само няколко перфектни терена в България , но са без отопление ..
Млада жена отива да се изповяда в църква: - Отче, съгреших. Купих си цигари от "Lafka".И отсреща се чува:
- Чадо, кажи 10 пъти "Оставка".

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 14 дек 2014 15:33

sandi74 написа:И 12 отбора се оказаха прекалено много за А футболната ни група.Кому са нужни отбори като Марек и Хасково че дори и Локо Пд в сегашният им смешно-трагичен вид.Максимум 10 отбора ще са достатъчни че и те може да се окажат много за родната А група.Отдолу се задават Монтана и Локо ГО но едва ли и ще се представят кой знае колко добре при "майсторите".

Много е глупаво да се намаля още А група при наличието на 4 клуба от София, за които се убедихме, че е невъзможно никой от тях да отпадне !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Футбол - България”