"Заспалият" гигант Спартак (Пловдив) на 67 години!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

kubik
Контакти:

Re: "Заспалият" гигант Спартак (Пловдив) на 67 години!

Мнениеот kubik » 17 ное 2014 00:25

spartaka написа:Пич, я не ме учи какво да правя и за кой отбор да съм, не съм бил знаел историята. Аз може да знам всичко и да си говорим с теб, но официалната дата е това, айде, ако обичаш, гледай си твоя железничарски отбор, добре че е било това с "Тракия" та да съберете феновете, които ги имате днес (виж фактите по въпроса). За Диев и другите не ми говори, за да не почваме тук разни безмислени полемики...... :evil: :idea:

по голяма глупост не бях чел в този форум :lol: смея се на глас хахахх
100% си и фен на душманите на отбора ти да напишиш такава глупост.
малко за гостуванията по онова време,когато сме нямали фенове :?

през което време тимът достигa до финал за Купата – 1960г. Както и в предходния си финал (1948г.), според оценките на централната преса, отборът е подкрепян в София от около 5 000 свои привърженици.
На 12 юни 1982, на стадион "Слави Алексиев" в гр. Плевен, пред 8 000 зрители, пловдивчани играят сърцато срещу Локомотив Сф, но губят след продължения с 1:2.
На 1 юни 1983 г. на Националния стадион "Васил Левски" в София пред 25 000 зрители Локомотив побеждава на финала "Чирпан" с 3:1
Изображение
Изображение
Изображение
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 17 ное 2014 00:41

"Заспалият" гигант Спартак (Пловдив)

:lol: :lol: :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 17 ное 2014 00:46

Жълто-черен Пловдив написа:Велик клуб. Баща ми разправя, че Диев едно време е бил ненадминат. Тогава много ботевисти са подкрепяли и Спартак.
Дай, Боже, някога Маричката и Спартак да се върнат в А група, и да има четири пловдивски отбора там!

Тогава не е имало ботевисти, а берачи на тютюн, военни и новопристигнали... вас ви няма до 65-та! Както ви нямаше по времето на селския и както няма да ви има скоро :cry:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 17 ное 2014 01:05

spartaka написа:
s.th.1926 написа:пич, изобщо не се притеснявай за дискусии... От глупостите. откровените глупости, които си написал ми стана ясно, на чий отбор всъщност си фен... Но в началото, наистина си помислих, че си спартаклия. А ти всъщност, само се правиш на такъв. За Диев и за Барбата наистина няма смисъл да говорим, щото аз за разлика от теб ги познавах лично! Пределно ми е ясно, какво се е случило 1967 г.

Само ще кажа едно нещо, за мен има само един отбор, Ботев и Локо и грам не ме интересуват. За старата дата съм съгласен, но това е записано като официална дата и това се помни за жалост. Явно с теб сме на едно мнение, и ти уважаваш големите имена на "гладиаторите", а аз още повече, аз съм израснал с любимия клуб, но някъде в комуникация нещо не се разбрахме, както и да е, можеш да си мислиш каквото искаш, спартаклийското сърце никой не може да ми го вземе, оттук-нататък млъквам. Остани си със здраве ;)

На последното шествие за към Кънчова Поляна (RIP) когато не ни стигна 1 сектор и трябваше да правим ремонтни дейности в съседния сектор се събирахме на Римскио Стадион. Първо видяхме 1 двойка англичани, които се радваха на нашето шествие и е заприказвахме тях (аз бях с един приятел). Малко след това видяхме един възрастен човек да ни гледа и също да ни се радва и го попитахм дали ще идва. Той каза че е стар вече за такива работи и също така сподели че е от Спартак Пловдив. Полафихме 5 минути и накрая ни пожела да бием "жълтите м***и които са затрили Спартак навремето".
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 17 ное 2014 09:17

Ако Ботев и Спартак не бяха обединени по партийно нареждане, точно това щяха да бъдат днес двата отбора, представящи Пловдив в А-група. След Ботев, Спартак винаги са били вторият отбор в града ни - и като фенска маса и по успехи. Само Ботев и Спартак са печелили например Купата на страната. Съответно 2 и 1 път.
А ония, дето до преди 2001 никой не знаеше, че съществуват(освен в един по-отдалечен квартал) и на които един от големите им "успехи" е почти 20-годишното им пребиваване в Б-група, сега едва ли щеше да има с какво да се похвалят, освен с това, че са играли някакъв си бараж в София, на който отишли да ги гледат няколко хиляди столичани.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 10:17

На първо място - ЧЕСТИТО на спартаклии!!!
На второ... искам да кажа, че, за мен е изключително тъпо да се водят спорове между феновете на пловдивските отбори по този начин!!!

На трето... искам да помоля автора на темата да напише малко подробности за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на "Спартак Пловдив в началото на 80-те години! Не за друго, но много ми се иска едни наши съграждани да научат малко и затова, защото явно са го пропуснали!
Изображение

Потребителски аватар
Жълто-черен Пловдив
Контакти:

Мнениеот Жълто-черен Пловдив » 17 ное 2014 10:18

wannabe написа:
Жълто-черен Пловдив написа:Велик клуб. Баща ми разправя, че Диев едно време е бил ненадминат. Тогава много ботевисти са подкрепяли и Спартак.
Дай, Боже, някога Маричката и Спартак да се върнат в А група, и да има четири пловдивски отбора там!

Тогава не е имало ботевисти, а берачи на тютюн, военни и новопристигнали... вас ви няма до 65-та! Както ви нямаше по времето на селския и както няма да ви има скоро :cry:

Защо винаги трябва да изпъкваш с нервероятната си простотия? Хващам бас, че родата ти е от някое от близките села, но се пишеш за голям гражданин, глупак.
Аз, за твое сведение, съм четвърто поколение пловдивчанин и четвърто поколение ботевист. Тъй че не ме учи кое какво било. Когато прадядо ти ти разкаже как е ходил на мачове на любимия отбор, тогава ела да ми се обясняваш.
Но вие сте такива, изковани от омраза и комплекси. Питайте вашия Зума как е прогресирал напред и за родата му от активни борци и тогава обяснявай нещата.
Такова е било времето. Всички са били в кюпа. Включително баща ти и майка ти. сега е много лесно да се правите на дисиденти.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 10:27

Жълто-черен Пловдив написа:......Питайте вашия Зума как е прогресирал напред и за родата му от активни борци и тогава обяснявай нещата...

Да, така е.. на няколко пъти влиза в първите 20 на класацията за "Златната топка" благодарение, на първо място с родата си активни борци и на второ - като футболист на Локо Пловдив!!! Зума определено дължи прогреса си на тези две неща!!!
Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 17 ное 2014 10:31

[offtopic]Хубаво е да се знае, че и Локо Пловдив е печелил Купата на България - тогава Купа на Съветската армия, сезон 1982/1983

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... 8F_1982/83[/offtopic]
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 17 ное 2014 10:37

Ботевъ Пловдивски написа:[offtopic]Хубаво е да се знае, че и Локо Пловдив е печелил Купата на България - тогава Купа на Съветската армия, сезон 1982/1983

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... 8F_1982/83[/offtopic]

Не е вярно. Тогава това е бил турнир с третостепенно значение и не е имал нито стойност, нито тежест, нито пък е давал прво на учестие в ЕКТ. Виж само какви отбори са се състезавали там.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Върни се в “Футбол - България”