Известни играчи и легенди на ФК Хасково

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Mirolio

Re: Известни играчи и легенди на ФК Хасково

Мнениеот Mirolio » 08 сеп 2014 00:33

[quote="milenkorak"]Във всеки град, който има футболен отбор си има и своите легенди. Така е и с отбора на Хасково. Аз си спомням за Красимир Илиев, Георги Кутянов и Димчо Марков. Последните двама даже са играли съответно в ЦСКА и Левски.[/quo

Минко Топузаков (на Топчо чичо му) беше легенда на Хасково!

Потребителски аватар
kartacha_hs
Контакти:

Мнениеот kartacha_hs » 08 сеп 2014 08:53

Благодаря на Санди за редовната доза кретения, благодаря и на пичагата, който ми дефинира речниково думата легенда СПОРЕД СВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ, благодаря най-вече и на всички, които се възмущават, че нямаме подфорум.
Обаче дайте някой модератор да зачисти излишните коментари, за да не свърши темата заключена, ако някой реши да се разправя.

Благодаря за включванията, но давайте повече информация за играчите. Кога са играли, на какви постове, колко мачове имат. Всичко, което можете да намерите. Недейте да хвърляте просто имена.

brdaric написа:има о6те много-Т.Апостолов-джу4а,М.Николов-барсалата,Т.Янев,Ст.Димов,С.Георгиев-4опара,К.Костов,Д.Марков.Ст.Стоилов .Реджебов-4урката и много други.В Агрупа бяха много добри.6тастлив сам ,4е бях юноша на ФК ,Хасково

Някои от тях ги знам, ама дай на всички и двете имена и допълнителни данни.

Моля за малко по-сериозно отношение. Да проучим добре и да обработим няколко странички в Wikipedia. :)

П.П.: Наско Сираков каква легенда е? С 1-2 сезона за отбора. Същата работа и при Мъри. Просто са станали известни после. Аз търся играчи, които са играли дълги години в Хасково и са дърпали отбора напред. Такива приходящи може и да не ми давате.

s.th.1926

Мнениеот s.th.1926 » 08 сеп 2014 14:12

Когато почвах, да се интересувам като осъзнат фен на Локомотив от футбол, имаше един наш юноша- Рачо Килапов. Той даже игра и 1983 г. с/у ПАОК, ама малко го поизгониха... Рачо Килапов отиде след това в Хасково и игра много дълго само за Хасково! И в А група, и в по-долните групи!
Тате, как се пише любов?

Пише се Л-О-К-О-М-О-Т-И-В, сине!

Потребителски аватар
kartacha_hs
Контакти:

Мнениеот kartacha_hs » 08 сеп 2014 17:10

Рачо Килапов го знаем. А Рачо от Рангел ли идва?

Едит: Направих справка тук. Рачо Килапов е играл в Хасково поне 5 сезона. Проблемът е, че са написани объркано, а и един сезон е тотално объркан. Ако разбирам правилно, трябва да е играл в Хасково в периода 1989-2000 с един сезон прекъсване. Някой по-запознат да ме поправи.

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 08 сеп 2014 23:38

През 2000г. по инициатива на местните медии в Хасково е направена анкета, в която гражданите посочват имената на 11-те играчи на XX-ти век.
За треньор №1 е избран Александър Костов, а футболистите по реда на номерата са следните:
1 Никола Костов, 2 Георги Александров - Факети, 3 Иван Тишански, 4 Тодор Апостолов, 5 Димчо Марков, 6 Георги Куманов, 7 Станимир Стоилов - Мъри, 8 Людмил Михалков, 9 Йордан Кичеков, 10 Митко Николов, 11 Костадин Латинов.

Играчите с най-много голове за ''Хасково'' в ''А'' група:
/по данни на ''Футболна България''/
Минко Топузаков - 84
Юксел Реджеб - 83
Тодор Апостолов - 79
Митко Николов - 78
Александър Везенков - 73
Сашо Георгиев - 73

/по данни на Тема:Спорт/
Тодор Апостолов - 109
Сашо Георгиев - 99
Минко Топузаков - 84
Юксел Реджеб - 83
Стоян Димов - 79
Митко Николов - 78
Костадин Латинов - 77
Александър Везенков - 74
Росен Стратиев - 72
Георги Кутянов - 70

Играчите с най-много срещи за ''Хасково'' в ''А'' група:
/по данни на ''Футболна България''/
Минко Топузаков - 18
Юксел Реджеб - 15
Сашо Георгиев - 14
Георги Куманов - 12
Александър Везенков - 9

/по данни на Тема:Спорт/
Сашо Георгиев - 25
Минко Топузаков - 18
Юксел Реджеб - 15
Георги Куманов - 12
Костадин Латинов - 10
Александър Везенков - 9
Наско Сираков - 8
Марио Давчев - 8
Йордан Кичеков - 6
Христо Христов - 6

bm1914ls
Контакти:

Мнениеот bm1914ls » 09 сеп 2014 07:57

Никъде не видях името на човека, който вкара първия гол за "Хасково" в А група - Людмил Михалков. А вратаря Костов, който беше несменяем титуляр? Вальо Илиев - Доктора, Тишански, който завърши кариерата си в "Хасково", майсторът на преките свободни - Бойко Лачков ...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 сеп 2014 10:00

kartacha_hs написа:П.П.: Наско Сираков каква легенда е? С 1-2 сезона за отбора. Същата работа и при Мъри. Просто са станали известни после. Аз търся играчи, които са играли дълги години в Хасково и са дърпали отбора напред. Такива приходящи може и да не ми давате.

Стоилов е играл 5 години в Хасково ;) Не виждам какъв е проблема 8-) Да не говорим, че е излезнал от хасковската школа 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Футбол - България”