ТВ-правата

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ТВ-правата

Мнениеот Tommi » 24 май 2014 19:24

Няма такова нещо, че Реал си продава тв правата за 1 милиард евро. Тези приходи са грубо 200 млн., даже и по-малко.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 19:28

hd29 написа:
Red Warrior написа:
hd29 написа:
Red Warrior написа:
hd29 написа:
Red Warrior написа:Реал Мадрид си продаде САМ тв-правата за 1 милиард евро. Все 1 милион ще закачи и ЦСКА, ако сам си продава правата, а не чакаме Домуса и Караибрахим да се разбират.

Ще ''закачи'' един милион ЦСКА,колкото "закачи'' и от акциите.

Ако е истина, че са продали тв-правата за 3 години за 15 млн. лева и ако се има предвид, че минимум 50% от рейтинга се дължи на ЦСКА и Левски, може да закачим и повече.

Значи от тия 5 млн. на сезон половината трябва да се дадат на Левски и ЦСКА,защото 50% от рейтинга се дължи на тях.За теб явно няма значение,че в половината от мачовете си ''рейтинговите грандове'' все пак са гостували и парите от правата би трябвало да са за отбора домакин ;)

Ти мислиш ли, че Реал дели по 500 млн. с другите клубове, на които гостува? :lol:

Тв. правата,които са продали(едва ли за 1 млрд) са за домакинските им срещи,така,че няма нужда да делят с никого.

Не съм съвсем сигурен дали са само за домакинските мачове. Може да има някакво споразумение, но съм сигурен, че ги продадоха за 1 милиард. За колко години е друг въпрос. Няма как да е за 1 година.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 19:31

Tommi написа:Няма такова нещо, че Реал си продава тв правата за 1 милиард евро. Тези приходи са грубо 200 млн., даже и по-малко.

Реал (Мадрид) продаде тв правата си за срок от 7 г. на фирмата "Медиапро" за рекордните 1,1 милиарда евро. Това е най-скъпата сделка от този род в историята на клубния футбол, похвалиха се от клуба. Офертата на "Медиапро" е била най-висока. Не бе съобщена информация за останалите предложения.
"Медиапро" е акционер в новия испански тв канал "Ла Сеста". Така бе поставен край на спекулациите, че тв правата на Реал ще бъдат продадени на държавната компания "Телемадрид". В областта на футболните права "Медиапро" си сътрудничи с компанията "Сохекабле", която поддържа дигитална платена телевизия.
По-рано тази година подобна сделка с "Медиапро", но за 5-годишен период сключи и Барселона. Според информацията в медиите тя е била за около 1 млн. евро. Главен акционер с 40% в "Ла Сеста" е мощната мексиканска медийна групировка "Телевиса".

http://www.7sport.net/archive7ds/2006/11/21/footw/index.htm

Инфото дори е от 2006г. :P

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 май 2014 19:37

Red Warrior написа:
Tommi написа:Няма такова нещо, че Реал си продава тв правата за 1 милиард евро. Тези приходи са грубо 200 млн., даже и по-малко.

Реал (Мадрид) продаде тв правата си за срок от 7 г. на фирмата "Медиапро" за рекордните 1,1 милиарда евро. Това е най-скъпата сделка от този род в историята на клубния футбол, похвалиха се от клуба. Офертата на "Медиапро" е била най-висока. Не бе съобщена информация за останалите предложения.
"Медиапро" е акционер в новия испански тв канал "Ла Сеста". Така бе поставен край на спекулациите, че тв правата на Реал ще бъдат продадени на държавната компания "Телемадрид". В областта на футболните права "Медиапро" си сътрудничи с компанията "Сохекабле", която поддържа дигитална платена телевизия.
По-рано тази година подобна сделка с "Медиапро", но за 5-годишен период сключи и Барселона. Според информацията в медиите тя е била за около 1 млн. евро. Главен акционер с 40% в "Ла Сеста" е мощната мексиканска медийна групировка "Телевиса".

Важно е уточнението в първото изречение. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 19:38

Tommi написа:
Red Warrior написа:

Важно е уточнението в първото изречение. ;)

Аз не съм казал, че е за 1 година. Просто не бях сигурен дали е за срок от 5,7, или 10 години. Ин дъ мидъл не е зле ми се струва. Не е като ЦСКА - я вземе 200 хилки, я не.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 24 май 2014 19:41

Само да ви кажа че най-гледания мач това първенство е Ботев-Лудогорец 2:2,рейтинга се определя от това колко интересен е мача.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 19:45

tomba написа:Само да ви кажа че най-гледания мач това първенство е Ботев-Лудогорец 2:2,рейтинга се определя от това колко интересен е мача.

Е нали Домуса е собственик на фирмата която продава правата, а Караибрахим е собственик на телевизията, която ги купува. Как няма да е най-гледаният. :roll: Ние да си продаваме правата сами, пък нека да са най-гледаните мачове тези на Ботев и "националната кауза". :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 май 2014 19:50

Red Warrior написа:Аз не съм казал, че е за 1 година. Просто не бях сигурен дали е за срок от 5,7, или 10 години. Ин дъ мидъл не е зле ми се струва. Не е като ЦСКА - я вземе 200 хилки, я не.

От следното мнение се създаде такова впечатление, освен ако не искаш 1 млн. лв. за ЦСКА за 7 години.
Red Warrior написа:Реал Мадрид си продаде САМ тв-правата за 1 милиард евро. Все 1 милион ще закачи и ЦСКА, ако сам си продава правата, а не чакаме Домуса и Караибрахим да се разбират.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 19:53

Tommi написа:
Red Warrior написа:Аз не съм казал, че е за 1 година. Просто не бях сигурен дали е за срок от 5,7, или 10 години. Ин дъ мидъл не е зле ми се струва. Не е като ЦСКА - я вземе 200 хилки, я не.

От следното мнение се създаде такова впечатление, освен ако не искаш 1 млн. лв. за ЦСКА за 7 години.

Чети по-внимателно. Иначе искам ПОНЕ 1 млн. лева на година за ЦСКА, то и сега взимаме 1 млн. за 7 години някъде. :roll:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 май 2014 19:55

Red Warrior написа:
Tommi написа:

Чети по-внимателно. Иначе искам ПОНЕ 1 млн. лева на година за ЦСКА, то и сега взимаме 1 млн. за 7 години някъде. :roll:

Чета внимателно, а че ти пишеш за различни периоди без да уточняваш си е твой проблем.

Върни се в “Футбол - България”