30млн. за стадион "Пловдив"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
stoyankd

Re: 30млн. за стадион "Пловдив"

Мнениеот stoyankd » 22 авг 2013 11:48

JohnnieWalker написа:
stoyankd написа:
JohnnieWalker написа:В Германия всеки мач се играе на различен стадион, в Англия след като възстановиха Уембли си се завърнаха, но идеята ми е, че ние нямаме икономиката да поддържаме такива животни ! Майните имат фенове, и с билетите за редовите мачове могат да поддържат съоръженията ! Националния в София като му направиха основен и брутално скъп ремонт да не да е печеливш ? Разпада се ! Гореспоменатите стадиона имат /поне за част от тях знам със сигурност/ ресторанти, магазина, кафенета и т.н. ;) Ние не можем да го поддържаме ! Иначе въпреки, че съм от София съм 100% навит да ходя до Пловдив за мачове на националния !

Защо да се разпада? Дъщеря ми тренира в една от залите, водя я три пъти седмично и мисля, че го стопанисват добре. Защо да не бъде печеливш? Колко концерти се направиха? Ето сега са по 90лв. най-евтините. Да не са на загуба от концерта на Роджър Уотърс? Спомни си какво чудо беше с билетите в ШЛ за Левски? Аз си взех с триста зора от един приятел от МТЕЛ. Пловдив е много по-малък град от София, стандарта на живот е по-нисък и това трябва да се отчете.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 22 авг 2013 11:51

Аз съм също на мнение, че трябва да се реновират повече стадиони в странта, за да се играят в повече градове мачовете на различните национални гарнитури. Национален стадион е минало и заминало като понятие.
[offtopic]Само като видя най-добрите места за гледане как са заети от паркинг за линейки и пожарни на "Васил Левски" и ми става лошо.[/offtopic]
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Sublimie+
Контакти:

Мнениеот Sublimie+ » 22 авг 2013 11:51

Teo написа:Какъв Пловдив бе, пари трябва за всички стадиони в България... национален стадион след това.

Нали, и най-напред с Българска Армия а?
Имате СПАСИТЕЛ, крънкайте го за пари. Държавата ви храни и търпя прекалено дълго!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 22 авг 2013 11:56

Sublimie+ написа:
Teo написа:Какъв Пловдив бе, пари трябва за всички стадиони в България... национален стадион след това.

Имате СПАСИТЕЛ, крънкайте го за пари. Държавата ви храни и търпя прекалено дълго!

Никъде по света собствениците не правят сами стадионите си! Както трябва пари за нашия, така трябва и за всички други.
Последна промяна от Teo на 22 авг 2013 11:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 22 авг 2013 11:57

stoyankd написа:
JohnnieWalker написа:
stoyankd написа:
JohnnieWalker написа:В Германия всеки мач се играе на различен стадион, в Англия след като възстановиха Уембли си се завърнаха, но идеята ми е, че ние нямаме икономиката да поддържаме такива животни ! Майните имат фенове, и с билетите за редовите мачове могат да поддържат съоръженията ! Националния в София като му направиха основен и брутално скъп ремонт да не да е печеливш ? Разпада се ! Гореспоменатите стадиона имат /поне за част от тях знам със сигурност/ ресторанти, магазина, кафенета и т.н. ;) Ние не можем да го поддържаме ! Иначе въпреки, че съм от София съм 100% навит да ходя до Пловдив за мачове на националния !

Защо да се разпада? Дъщеря ми тренира в една от залите, водя я три пъти седмично и мисля, че го стопанисват добре. Защо да не бъде печеливш? Колко концерти се направиха? Ето сега са по 90лв. най-евтините. Да не са на загуба от концерта на Роджър Уотърс? Спомни си какво чудо беше с билетите в ШЛ за Левски? Аз си взех с триста зора от един приятел от МТЕЛ. Пловдив е много по-малък град от София, стандарта на живот е по-нисък и това трябва да се отчете.

Залите добри ли са ? Знам, че доста спортове предлагат.

Така е, прав си. Ама да не забравяме, че идеята е да е стадион, а не концертна зала ;) А самото игрище е занемарено лично за мен, без да говорим за трибуните ! Номера е, че се вложиха изключително много пари, вместо да се оправят стадионите в София. И сега имаме един г/д добър стадион /"Васил Левски"/ и 4 кьопави. Само Левски правят ремонт. Ние си седим със железни пейки на по-голямата част от стадиона и един портативен клозет. Гигов не дава за Надежда, а Лупи по-скоро ще открадне желязото от "Армията", отколкото да купи 10 седалки...

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 22 авг 2013 11:57

stoyankd написа:Няма да е уникално, има го и в др. държави, но все пак национален стадион извън столицата е малко странно. Все пак Пловдив е 4 пъти по-малък град от София. И то на фона на желанието на кмета Тотев да затвори летището защото е само на 140км. от София. Не виждам обаче причина да не се довърши този стадион, ако става въпрос само за 30млн.лв. Странно защо общината не е намерила инвеститор и за 1лв.

Ако ще и 40 пъти да е по-голям, не пречи на Пловдив, който е в центъра на България да домакинства на мачове на национала. И без това национали от софийските отбори напоследък няма.

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 22 авг 2013 11:59

Струва ми се редно да се разаснят някои неща, защото темата избива на местен шовинизъм.

1. България има нужда от национален стадион, защото клубните са зле, но дори и да са добре е безмислено да има клубен стадион с капацитет над 30 000 човека. Същевременно това е малък капацитет за национален стадион.

2. Националният стадион, за да е рентабилен, трябва да се издържа освен от мачове на националните отбори, финал за купата, финал за суперкупата, а в Англия и полуфинали дори, също така и от КОНЦЕРТИ и други масови събития - благотворителни мачове, бенефиси и т.н.

Ето и пример. Концертите трябва да носят рентабилност и идваме до момента, че трябва промоутъра да избие пари. За да избие пари виждате цените на билетите какви са - вече средната цена спокойно гравитира около 100 лв.

Хайде сега някой да ми каже има ли в момента град в България, където спокойно 30-40 000 човека ще дадат по 100 лв. за концерт? Всички знаем какво е положението.

Затова и този стадион, националният, най-големият, трябва да е в София. Чисто и просто икономически обосновано. Ако във Варна и Пловдив се създаде такава среда като тук, тогава да се инвестира при тях в Национален стадион.

Нека да си кажем, че инфраструктурната изостаналост на България е причина за тоя спор. Ако имаше нормални влакове, то от гарата в Пловдив до Васил Левски щеше да се стига за около час. А от Бургас, например, за няма 3 часа.
Последна промяна от RIR на 22 авг 2013 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 22 авг 2013 12:00

Teo написа:
Sublimie+ написа:

Никъде по света собствениците не правят сами стадионите си! Както трябва пари за нашия, така трябва и за всички други.

Твоята некомпетентност лъсна за пореден път. Навсякъде по света, където не властва комунизъм, хората си строят стадионите. Последните примери за които се сещам са "Емирейтс", "Ювентус Арена" и "Алианц Арена" ;)

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 22 авг 2013 12:04

JohnnieWalker написа:
Teo написа:
Sublimie+ написа:

Твоята некомпетентност лъсна за пореден път. Навсякъде по света, където не властва комунизъм, хората си строят стадионите. Последните примери за които се сещам са "Емирейтс", "Ювентус Арена" и "Алианц Арена" ;)

Какъв комунизъм те тресе тебе бе :lol: , държавата трябва да отпусне над 100 млн. евро за реконструкция на всички стадиони в големите градове, никой бизнесмен няма сам да инвестира в това нещо, Кирил вчера го каза, точно и ясно. Некомпетентния в случая си ти, момко.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 22 авг 2013 12:10

Teo написа:
JohnnieWalker написа:
Teo написа:
Sublimie+ написа:

Какъв комунизъм те тресе тебе бе :lol: , държавата трябва да отпусне над 100 млн. евро за реконструкция на всички стадиони в големите градове, никой бизнесмен няма сам да инвестира в това нещо, Кирил вчера го каза, точно и ясно. Некомпетентния в случая си ти, момко.

"Момко", това че Кирил е казал е също толкова важно, колкото това че Атанас е казал :lol:

Много си прост, честно !

Като не искат да инвестират, ще си стоят в лайната.

Ей ги Ботев, без много шум си стегнаха стадиона. Сега ще го и до оправят за да има лиценз на Европа. А вие се ревете за държавната помощ ! Точно заради това си мислене, че държавата Ви е длъжна сте на такова дередже !

Върни се в “Футбол - България”