Как свирим – по български или по европейски?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Xamy
Контакти:

Re: Как свирим – по български или по европейски?

Мнениеот Xamy » 02 апр 2013 14:14

Като гледам по чуждите сайтове има статия от журналисти как се променя играта на отбора Х когато играе с 1 или 2 в нападение. Защо това крило не успява да се наложи, какво става ако играе втори дефанзивен халф. И други подобни.
Я прегледайте в този супер-невероятен сайт някой анализ. За какво ще се говори - са начин на игра или са съдията. После какво се очаква от феновете. Да са някое ниво над заслужилите ни журналисти.
Кой от съдиите ни е свирил скоро сериозен мач. Айде да не е скоро, да е преди 10години, може би 15 ? Ама иначе и те като нашите музиканти - по-талантливи от останалите, ама на... не могат да се доберат до нормална сцена.
Как пък един играч, треньор, редови фен не излезе веднъж да кажа - абе днес ни подпряха, не заслужавахме победата/равенството. Или пък журналисти от Национална медия да напише нещо неутрално...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 апр 2013 14:18

Lyubaka01 написа:Тъпото е, че съдиите ни далеч не са толкова зле. Когато искат, могат да свирят и на ниво. Затова още повече се набива на очи когато надуват свирката(и в пряк и в преносен смисъл) в нечий интерес...

За това и собствениците на клубовете носят вина.Ако бяха почтени хора,нямаше да купуват съдии и да корумпират системата.Може би в тяхната градина е заровено кучето.Но от къде честни богати хора у нас?Все са мутри,тарикати или лакеи на мафиотски босове.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 02 апр 2013 14:26

GOLEADOR написа:
Lyubaka01 написа:Тъпото е, че съдиите ни далеч не са толкова зле. Когато искат, могат да свирят и на ниво. Затова още повече се набива на очи когато надуват свирката(и в пряк и в преносен смисъл) в нечий интерес...

За това и собствениците на клубовете носят вина.Ако бяха почтени хора,нямаше да купуват съдии и да корумпират системата.Може би в тяхната градина е заровено кучето.Но от къде честни богати хора у нас?Все са мутри,тарикати или лакеи на мафиотски босове.

Естествено! Няма как да вземеш, ако няма кой да ти предложи...

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 02 апр 2013 14:56

Май живеем в паралелни Вселени. В Англия Юнайтед и Челси не се толерират; в Испания Барселона и Реал Мадрид ги "режат" постоянно; да не говорим за Италия и Ювентус и Милан. Но само в България не знаем, че хората с влияние получават по едно две рамена, когато е нужно.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 02 апр 2013 15:15

Мисля,че привържениците на всички отбори са единодушни в едно-ФУТБОЛЪТ В БЪЛГАРИЯ Е В ТРАГИЧНО СЪСТОЯНИЕ.Изтъкват се различни причини и фактори.И винаги анализаторите са прави.Без значение дали са професионалисти,фенове или полуидиоти на лавче пред банята.Работата в детско-юношеските школи я няма.Тренировъчни бази и стадиони,няма.И така нататък,и така нататък,докато стигнем до родното съдийство,което е много по зле от футбола ни.Фактите са известни на всички,още повече,че не са от вчера.Издънките на нашите арбитри от първия незавършил,поради скандал,шампионат на България през 1924 година до днес не спират.Нажежават обстановката по стадионите,а после винаги се измъкват тихо,а много често и спокойно.Само да си спомним героите от последните няколко години.Един от тях стана даже преседател на Съдийската комисия,поредният.Друг,обяснява видяна,но несвирена двуметрова засада,на двама нападатели с цвета на чорапите им.Миличкият,сигурно е крил алтъните в чорапите си докато е свирил (или правил свирки) и това още му влияе на правилната преценка.Единственият признат най после за негодник е Момчил Врайков.Но това стана след като вече нееднократно се дъни зад граница.Там както знаем си има закони и ред.А в България,въпросният международен престъпник,не беше даже запоздян.Развяваше си байряка и си надуваше свирката по терените на родината,чист и невинен като момина сълза.И изниква въпросът.Защо се случва всичко това?Отново и отново.Ами защото единственото по трагично нещо от българското съдийство е българската журналистика.Защото оцапан съдия,може да бъде прикрит от оцапан журналист.Не мога да разбера поредната журналистическа перверзия.Мач със 99 годишна история в българския шампионат,гледан по телевизията от цяла България,опорочен от съдиите,с една единствена цел-спасяването на кандидат шампионите........е представен,като тенденциозно свирен в полза на Черно море.Съдията неволно съгрешил при двуметровата засада и после цял мач,ощетявал Левски,за да компенсира домакините.А бе айол,то акъл че нямаш,отдавна го знаем.Ама барем за достойнството си помисли.Що за гьонсуратска подлога,може да "забрави",какво всъщност се случи за пореден път.Нямам намерение да изреждам всичко свирено и несвирено,хората го видяха.Уверен съм че и Вие г-н Табаков сте го видели.И ако Вашата статия не е поръчкова,и ако вие не сте поръчков журналист,както Сватбата и Мишката са поръчкови съдии,значи сте или сляп,или буквата "б" в името Ви трябва да се смени с "п".

valkaredgi

Мнениеот valkaredgi » 02 апр 2013 15:18

Готвача написа:Аз бих кръстил статията така-Как пишем-по български.или по европейски?Както на всички ни е ясно,журналистиката в БГ е разделена в по голямата си част на левскари и ЦСКА-ри.На сини и червени.Тези хора определено живеят в миналото и не се съобразяват какво се случва в момента в БГ футбола.А именно,опити/успешни в по голямата си част/за разчупване на двуполюсният модел.Бих изредил няколко от отявлените защитници на синьо-червената идея-ГА,Ники Александров,П.Суровянски в червено,Жаклин Михайлов,Желю Станков,Томислав Русев,Борислав Касабов...Вече с чиста съвест към сините бих причислил и Светльо Табаков/той си е бил там сигурно отдавна,ама аз не съм разбрал навреме:)/.То бива,бива,ама неговото е извън мяра.Тръгнал да сравнява съдийските "аванти" в полза на другите отбори и то когато според него са насочени срещу Левски.Ако търсим някой ощетен от съдиите отбор тази пролет,имаме прекрасен пример в лицето на Черно море вн.От четири мача,в три моряците бяха клани като за последно.Ще ви изброя няколко примера,макар да съм сигурен че ги знаете.Лудогорец-Черно море-при резултат 0-0,съдията услужливо не "вижда" очеизваждащото нарушение срещу централният защитник А.Александров от което следва гол ии мача тръгва в друго русло.Също така при резултат 0-0 не е показан червен картон на Дяков за удар без топка при спряна игра.ЗАщо ли?Дали това не променя цялостният облик на мача?С този мач до тук.Следва мача със Славия.Отново при резултат 0-0 не дават дузпа и червен картон за Славия,а по нататък и отменят гол за Черно море заради спорна засада.Стигаме и до прословутия мач във Варна.Не знам откъде да започна,защото Левски се чувстват постоянно ощетени от съдийството във Варна,особено в моментите когато не могат да победят.Но да караме по хронология в случая отпред назад.Черно море повежда в резултата още в началото на мача и на всички е ясно,че мача става римейк на последният такъв във Варна,когато Левски загуби с 3-1.НО!Съдията също беше наясно и се взе в ръце моментално.ТРИ минути по късно пусна не знам как да я нарека/чиста,явна.очеизваждаща,кристално ясна/засада и резултата беше изравнен.Как на многоНЕуважаемият г-н журналист не му светна,че нещата за които надава рев до Бога са просто СЛЕДСТВИЕ на тази явна несправедливост.Как не разбра че ако нямаше гол от засада,нямаше да се случат и последвалите нарушения за червени картони./недадени поради гузност според него/,а според мен,заради закъсняло чувство за справедливост,или страх от по сериозни глупости които съдията можеше да сътвори и успя според мен.Както видяхме,Левски дори и сподарения гол не успя да победи.А как щеше да победи при резултат 1-0 защо не се опитва да каже господина Табаков?Не вижда ли игровата несъстоятелност на любимият си син отбор?Които дори и със съдийски аванти си остават един посредствен отбор?Ама трябвало червени картони да даде съдията,чиста дузпа не свирил/пак дузпа ли искате да ви спасява/,а не казва за двата нарисувани червени картона на Димов и Мюлдер.Нищичко не споменава за играта с ръка на Тигъра Пацо на границата на пеналта.Как този същият съдия страдащ от рядко очно заболяване не взе да сбърка и да даде игра с ръка извън пеналта?Защото чак след не знам колко повторения се видя че е на границата играта с ръка?И как невиждащият съдия-невидял засада на ДВАМА левскари на около 2-3 метра зад защитата,успя да "види" че Пацо играе с ръка ТОЧНО на границата на пеналта?Защо не взеха тези съдии да сбъркат поне един път в полза на Черно море?Ами ще ви оговоря защо.Понеже левскарите се бият в гърдите че играят сами срещу всички/изключват потомствените сателите разбира се/и като дойдат във Варна обикновено губят шансове за титлата и така от години/изключвам годините когато съдиите все пак успяват да ги добутат до победата/ и им се иска да няма такъв отбор на футболната карта.Защо да има Черно море,при положение че този отбор не влиза в договорки?Не "пуска" фандък никому и не го интересува дали отбора който е опонент в момента играе да става шампион,или ще изпада.Няма значени Левски или ЦСКА,Лудогорец или Литекс,Етър или Черноморец бс,па било то и да загуби шансове да спечели купата на БГ срещу отбора на Калиакра Каварна.Мигар не можеха да уредят този мач нашите босове?Могат,но не искат.Това е едно от малкото неща,които харесвам в тях.Честната игра на терена.Кой колкото може,толкова да играе, а не с някакви договорки да постигаме кухи победи.Стига за Черно море.Сега да поговорим за съдията заклал Локо сф за сметка на Левски/отново както винаги Левски е ощетен/.Ами това което споменава Табаков според него може и да се даде червен картон,може и да не се даде.Ами значи съдията е свирнал по съвест.И поради този факт е "ощетил" Левски!!!???И аз съм на мнение че съдиите прекалено много обгрижват в момента Лудогорец,но явно в БГ е така.Съдиите все обгрижват някого.Интересното в случая е,че независимо кого обгрижват,потърпевш е все отбора на Левски.Даже и в мача с Литекс на Герена за купата,пак ощетиха Левски с незачитането на гола на Литекс и последвалото наказание за съдията.Как така не взеха да сбъркат поне веднъж в полза на опонентите на Левски?Ами не знам/всъщност знам,ама това не променя нещата/.Истината е че и с помощ и без такава,Левски сф си остава един посредствен отбор с качества отговарящи на класиране в средата на таблицата.За да не съм голословен,ще ви цитирам левскари плюещи Тонев,че с "играчи нямащии качества за Б група,искали да стават шампиони". Е как тогава хем нямат класни играчи,хем искат да бият във всеки мач и то "въпреки" съдията?Това което написах,в общи линии е за феновете на останалите отбори,защото сега ще започнат едни акции за защита на "отбора на народа",с гърди на амбразурата...Но има и друг вариант.След няколко минути да четете следното съобщение-темата вече не съществува!

една засада която никой левскар не оспорва,а всички отсъждания против правилата в ущърб на ЛЕВСКИ,виждате ли ги или се правите на гръмнати? за вас става въпрос и за другите пишещи тенденциозно.

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Мнениеот amstel_beer » 02 апр 2013 15:31

Аз предлагам да се помисли за варианта в който 50% от бг футболистите влизат :) Ами ако атакуващия не беше отбелязал гол(пропуска или вратаря спасява) тогава кво правим, а? :oops:

cunimepox

Мнениеот cunimepox » 02 апр 2013 15:36

Много поздрави от ББ :mrgreen:
[offtopic]цигани, не бъдете като селяните!хвърляйте боклука в кофите!вие поне знаете един чужд език, за разлика от тях.бъдете европеидни![/offtopic]

Потребителски аватар
Alexander Frei
Контакти:

Мнениеот Alexander Frei » 02 апр 2013 16:04

Гочето1913 написа:
Foreigner написа:
Гочето1913 написа:Да искат Черно море да изпадне в Бгрупа , защото Черно море е НЕУДОБЕН съперник за двата псевдогранда!

Черно Море е срам за град Варна. Да приеме името Олимпик и да се мести където му е място - Тетевен. Да привлече и Борис Галчев.

Ние НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с Тетевен! Ние сме първият шампион на България и първият носител на международен трофей в Румъния през 1925г....

:lol: :lol: :lol: Първият шампион на България по футбол е „Владислав”. Първият носител на международен трофей от турнира в Румъния е „Тича”. Вие от „Черно море” сте достатъчно нагли да си присвоявате успехите на двата отбора, в т.ч. трите шампионски титли на „Владислав” и едната на „Тича”. Само че така не става, драги ми „морячета”. ;) Нормална практика е, при обединението на два и повече клубове да се зачитат титлите и купите само на един от тях. Защото иначе излиза, че например в първенството на България през 1938 г. сте били едновременно на първо и на второ място. :lol: :lol: :lol:
При резултат 6:1 Сашо Костов пита младия Цецо Атанасов дали той е най-бързият в тима и като чува утвърдителния му отговор, го съветва: Тичай тогава до "Армията" да донесеш вашето табло, защото вече няма къде да пишем головете!

Върни се в “Футбол - България”