Абе е това всъщност е проблема на Българина последните 20 и кусор години. Излиза един и вика що харесвате чужди клубове? И някои почва да се рови в народопсихологията ни и да търси отговора сякаш това ще ни реши проблемите. После друг почва да се чуди защо тоя първия задава подобни въпроси...
Ами ние незнаем как да се държим в дадена ситуацие бе. НИЕ ОСЪЗНАВАМЕ , ЧЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ АМА НЕЗНАЕМ КАКЪВ ТОЧНО Е ПРОБЛЕМА, А ОСЪЗНАЕМ ЛИ ПРОБЛЕМА ПОЧВАМЕ ДА СЕ ЧУДИМ ЗА РЕШЕНИЕТО. Това мисля по темата.
Какво имам предвид?
Ами феновете на 7-8те гранда в света са от Япония до САЩ. Защо ходят по турнета Реал , Барса, Ливърпул и др. ? Защо има фенклубове в различните страни? Значи това не ни е проблема , че сме фенове на този или онзи клуб. АМА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО... ами този проблем явно е активен и в Корея и във САЩ и Мексико и във Норвегия примерно. И там се кефят на любимците си.
Харесвам много неща в Барселона и им симпатизирам. НО си оставам Левскар... Не си заменям клубния или националния отбор НО когато наще не участват на Световно или в ШЛ , е нормално е да подкрепям някои нали ? Това , че сме фенове на силни клубове не ни прави фенове на силните на деня. Щото и такова мнение имаше. По тая логика да плюем по феновете на Разград , Ловеч или сега Ботев П.
Нека си харесват хората клубове от чужбина НО да не се отричат от българското. То е пред загубване напълно. ЕХ!
Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]
Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа. 
ivo77 написа:Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа.
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
ivo77 написа:Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа.
Не мога да се съглася с това мнение, защото ако приемем, че то е в сила за хората родени и отрасли в комунизъм, то децата на демокрацията, които не са видели нищо от комунизма защо залитат по западното?! Логиката ти куца, поне в моите очи.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
шивача написа:acmilan написа:Първо, фен съм и на български, и на чужд отбор. Смятам, че всеки има право да харесва каквото си поиска, да бъде фен на каквото му душа сака, както биха казали шопите. Не мога да съдя някого за неговите футболни пристрастия, това е несериозно. От малък съм фен на Милан, не търся обяснение защо, не е и нужно. Бях на 7 години, даваха Калчото по Всяка неделя и заобичах червено - черния отбор от Милано, макар и тогава той да бе на невзрачните места извън европейските турнири. Не знаех и историята му в онзи момент.Всеки знае колко велика беше тя тогава и колко велика е днес. Щастлив съм, че последната, засега, глава от нея бе написано пред очите ми, макар и през телевизора. Вече 16 години този отбор е едно от важните неща в моя живот. Сигурно звучи пресилено, някой ще се изсмее, но не ме вълнува. Всеки живее собствения си живот, не този на другите и сам си избира пристрастията и приоритетите. А и нали съществува теза, че отборът избира теб, а не ти него. На Берое съм фен от по - късно. Ходя на мачове на отбора от 1999 г. Вероятно не беше любов от пръв поглед, но постепенно символът на града ни ми влезе под кожата. Влезе така, че се нареди до чуждия отбор, до Милан във футболното ми сърце. Живея и с този отбор всекидневно. Разликата е, че ходя и викам на неговите мачове. На тези в Милано все още не съм, имаше възможност това да се случи след броени седмици, но тя пропадна или по - скоро се отложи във времето. Истина е, че нищо не може да се сравни с емоцията от мача на живо. С нетърпение чакам да дойде събота вечер и отново да прекарам два часа на любимия стадион, на Храма. Нямам търпение и да минат следващите 26 часа, докато започне поредната контрола на любимия Милан, този път с Реал Мадрид. Вярно, пред компютъра в малките часове на нощта, но емоциите ще са както винаги силни. Това е, някои неща не изискват да им бъде търсено обяснение. Още по - малко пък има място за обвинения и квалификации като родоотстъпник и т.н. Напротив, лично за мен винаги България е стояла на първо място. Неслучайно и засега се справям с амбициозната задача да не изпускам участие на наш спортист на Олимпиадата, било то по телевизията, на линк в нета или в сайта на игрите. На мачовете на Детелин и Тервел особено в неделя вечер се вълнувах сигурно повече, отколкото на футболен мач. Спортът е уникално явление. Без феновете, той нямаше да бъде нищо. Затова нека всеки му се наслаждава както намери за добре.
Много хубаво си то описал![]()
ако играят помежду си, за кой ще викаш......май за Милан, но не те упреквам
Естествено, че всеки има право да си избира, на никой не налагам мнение, но аз толкова много обичам ЦСКА, че акъла ми не го побира да съм фен и на чужд отбор, както казах вече: сравнявам го с членове на семейството. а като се замисля колко лесно изглежда в очите на някой фенове, че аз съм цскар, а те, примерно са от Вихрен, Пирин, Спартаците и тн. Просто им прави чест, че си държат на отборите.Браво за тях!
Двата отбора никога не са играли един срещу друг, за съжаление. Берое е побеждавал един от двата големи италиански съперника на Милан, а именно Ювентус през 79 - та година и то на стадион Локомотив в Стара Загора, на който самият аз съм играл нееднократно. Това е още една причина да съм горд, че съм бероец
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
megan fox написа:ivo77 написа:Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа.
Не мога да се съглася с това мнение, защото ако приемем, че то е в сила за хората родени и отрасли в комунизъм, то децата на демокрацията, които не са видели нищо от комунизма защо залитат по западното?! Логиката ти куца, поне в моите очи.
Ами децата на демокрацията от кой са възпитани? Просто са наследили страстта към всичко западно от своите родители.
то и аз винаги като гледам мач и симпатизирам на единия, обикновено на по-слабия
Но отбора на сърцето е един
мормона, това с турнетата не е показателно, що не направят турнета в латинска америка, щото на хората освен , че очите им са нормални, имат и нормално виждане за нещата. а тея жълтури са невероятни, като ги гледам как се усмихват по мачовете в англия и само снимат, ебем ти азиатските фенове, само за пари е цялата работа, ако някой слънчев ден играят дерби на острова и има само жълти, ще ги ослепят от светкавици и проглушат от някви пискливи гласчета
Но отбора на сърцето е един
мормона, това с турнетата не е показателно, що не направят турнета в латинска америка, щото на хората освен , че очите им са нормални, имат и нормално виждане за нещата. а тея жълтури са невероятни, като ги гледам как се усмихват по мачовете в англия и само снимат, ебем ти азиатските фенове, само за пари е цялата работа, ако някой слънчев ден играят дерби на острова и има само жълти, ще ги ослепят от светкавици и проглушат от някви пискливи гласчета
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !
-
Гочето1913
Аз си имам само един любим отбор и ме интересува само той - Черно Море Варна!Гледал съм много чужди отбори, но нямам любим!Не мога да се привържа към други! От малък си го обикнах и с него живея и ходя навсякъде с отбора и по домакинства и по гостувания! 
mormona написа:ivo77 написа:Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа.
![]()
![]()
Кво се хилиш ? Точно така е.
Последна промяна от ivo77 на 08 авг 2012 02:35, променено общо 1 път.
ivo77 написа:megan fox написа:ivo77 написа:Повечето хора които са фенове на чужди отбори, симпатизират и на някой от българските. Причината, хората да симпатизират масово на чужди отбори е комунизмът. Когато всичко западно е било забранено толкова дълго време, няма как то да не изглежда още по-примамливо. И когато комунизмът падна(а и малко преди това) хората луднаха по всичко западно, както и по футбола от Западна Европа.
Ами децата на демокрацията от кой са възпитани? Просто са наследили страстта към всичко западно от своите родители.
Ами това не е напълно вярно. Понеже баща ми пътуваше доста често и основно съм отгледан от майка ми.. то би трябвало да мразя спортта с изключение на тениса, ама нейсе.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Върни се в “Футбол - България”