Как се става футболен съдия?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Re: Как се става футболен съдия?

Мнениеот percival » 15 апр 2012 16:16

Съдия се става най-лесно ако имаш човек в изпълкома на бфс.Друг вариант е да имаш заделени парички с които да си вземеш лиценза и да получиш назначения за по горните групи.Друг начин поне в България ,НЯМА !
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
mavri
Контакти:

Мнениеот mavri » 15 апр 2012 17:01

отиваш на очен лекар.вземаш бележка че си късоглед и си готов .другото е формалност. :)

Unscrewed
Контакти:

Мнениеот Unscrewed » 15 апр 2012 17:09

и аз съм се замислял за това пък и зоналният съвет на БФС-то ми на 5 минути трябва да отида да питам и аз някой път :) пък и имам доста набито око пък ако не е достатъчно те след мача ми го набият още :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 15 апр 2012 17:25

Според лицето Георги Градев , на първо време трябва да си закупиш перука .
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Re: Как се става Футболен съдия

Мнениеот T&T » 15 апр 2012 17:27

Kostadin1980 написа:Здравейте на 29 години съм,завършил съм спортното училище в Бургас и се интересувам как бих могъл да стана Асистент арбитър

Моля да ми кажете какви са първите стъпки за навлизането в Българското съдийство и къде трябва да отида да се запиша в Бургас

Благодаря предварително за отговора ви

Най-сигурния начин е да намериш роднина в БФС, по възможност по пряка линия.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
reh4o
Контакти:

Мнениеот reh4o » 15 апр 2012 17:58

Най-важното изискване е:
Да не разбираш нищо от футбол!
Имаш ли го идеален си :) :) :)
ЛЕКУВАМ МАНИЯ ЗА ВЛИЧИЕ С УРИНОТЕРАПИЯ !!!

svobodni
Контакти:

Мнениеот svobodni » 15 апр 2012 18:27

ако нямаш някой на който си спасил живота в БФС...по-добре не се захващай брат
аз свирех 2 години по окръжните групи, а там няма да ти говоря какъв АД е
първо-няма никакво значение как свириш..делегата обикновено не гледа какви ги вършите
второ-така или иначе ако мача ти е по-рисков ще имаш ядове от феновете/футболистите на един от двата отбора
трето-на повече от полувината ти мачове ще ти се наложи да се заклчиш в съблекалните с колегите за да избегнеш счупване на нос или някоя друга кост хаха
четвърт-сам си...полиция няма, а в България знаеш е пълно със селяндури които гледат само как да се сбият и да направят мизерия
пето-40 лева за всичките тия рискове и нерви...аз не бих се прежалил..за това и спрях...лесно ще вземеш лиценз да свириш, но ако нямаш както казах някой наистина познат очаквай да ти е доста тежко
надявам се съм помогнал

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 апр 2012 18:38

Питай Майк Холси 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 15 апр 2012 19:25

млад рефер написа:Здравейте

Имам желание да стана футболен съдия и бих желал да помоля за информация по въпроса. Тъй като това е най-големият спортен форум в България и най-голям акцент пада върху футбола, сигурен съм, че има представители на въпросната професия или поне запознати с условията :)

Търсих информация в интернет и установих, че зоналните съвети провеждат курсове през януари. Това ще рече, че младите съдии ще могат да свирят вероятно от втория полусезон. Малко е странно като се има предвид, че при нас първенството е есен/пролет. Открих информация за физическия норматив, който ми се стои доста сериозен. За по-голяма яснота и конкретика ще задам въпросите си и ще помоля запознатите за отговори.

1. Има ли курсове освен зимните(януари)?
2. Има ли друг изпит освен физическата подготовка?
3. Какви са разходите за изкарване на курсовете?
4. По какъв начин се определя кой е главен и кой страничен съдия?
5. По колко лева са съдийските наряди за най-ниските дивизии(деца, юноши, аматьори)?
6. Колко години са необходими за достигане на "Б" група?

1.Курсовете са само януари.
2.Има и теоретичен изпит.
3.Курса е от порядъка на 20-30 лева.
4.В началото всеки започва,като асистент.
5.За детските групи съдиите не получават комисионна.Първите ти мачове ще са само в детските групи.
6.Няма изискване за стаж.Общо взето зависи от теб,кога ще достигнеш толкова високо ниво,но съдиите в "Б" група са с поне 7-8 години стаж.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 16 апр 2012 09:55

Трябва да имаш много добра физическа подготовка , да можеш да бягаш бързо и да държиш на бой , защото в началото ще ти се наложи да свириш в аматьорските групи .
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Върни се в “Футбол - България”