Едно лудо първенство преди 27 г. и поразиите на БФС

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

valkaredgi

Re: Едно лудо първенство преди 27 г. и поразиите на БФС

Мнениеот valkaredgi » 08 апр 2012 10:46

727150 написа:Още в първия кръг на „Стадиона на мира" в Перник пред 20 000 зрители отборите на Миньор и Левски „изгарят" без точки, като завършват 0:0 в един изключително оспорван мач. В края на срещата съдията Величко Цончев при спорна ситуация отменя гол за Левски. В дебюта на шампионата още два отбора остават без точки. Берое и Етър също правят нулево реми. :arrow: Бях на този мач , какво да ви кажа ,първо-много честна игра на двата отбора , второ -като се замисля , въпреки че беше комунизъм , агитката на домакините беше на светлинни години напред спрямо днешната агитка на Миньоро - засипаха ни със всичко което мжеше да докопат подръка , въпреки отчаяните опити на народната милиция ,но тогава аз бях студент и бях в сектора зад вратата , а по принцип половината стадион си беше пълен с левскари .

аз също бях на този мач и ако някой ви каже че съдията е провел мача по правилата не му вярвайте.отмени кристално чист гол за ЛЕВСКИ.
http://www.youtube.com/watch?v=3ztobs207mQ

Потребителски аватар
viking22
Контакти:

Мнениеот viking22 » 08 апр 2012 10:49

Eто пак едно и също чувам и виждам!... вие нямате доблест да се кажете когато ние сме прави. За една ситоация може да сте прави и аз ще го призная но ти никога и там е разликата

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 08 апр 2012 11:16

Спомням си отлично това първенство. Не си спомням да сме губили от Дунав на Герена, но от Пирин и Миньор- да. Даже след мача с Пирин бяха метнали камък по автобуса на Пирин и ни наказаха два мача извън София. Единият беше в Ихтиман със Спартак Варна, на който баща ми ме заведе и беше невероятна гледка по магистралата-върволица от коли. Нямаше нужда да знаеш къде е стадиона в Ихтиман, колоната те завежда направо там.Бихме с 2:1, а единият гол беше с далечен шут на Гибона(Боже синът му е национал по хокей, кога мина това време). Другият мач беше в Михайловград с Локо София, но баща ми не прояви милост да отидем и там. Гледал съм на живо доста мачове от това първенство, бях на стадиона, когато станахме шампиони. Бихме с 4:1(не си спомням кой), а чорбата падна с 3:0 във Враца.Бях и на стадиона и на финала за купата. Един път ме прибраха в районното за Цум, където коментирахме какво става в Левски. Натупаха ме и ме пуснаха. Бях и на първия ни мач след преименуването с някакъв военен отбор от Ирак, когато повече от 5000 зрители не смееха да кажат дума цяло първо полувреме. Хубави и лоши години.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 08 апр 2012 11:21

stoyankd написа:Спомням си отлично това първенство. Не си спомням да сме губили от Дунав на Герена, но от Пирин и Миньор- да. Даже след мача с Пирин бяха метнали камък по автобуса на Пирин и ни наказаха два мача извън София. Единият беше в Ихтиман със Спартак Варна, на който баща ми ме заведе и беше невероятна гледка по магистралата-върволица от коли. Нямаше нужда да знаеш къде е стадиона в Ихтиман, колоната те завежда направо там.Бихме с 2:1, а единият гол беше с далечен шут на Гибона(Боже синът му е национал по хокей, кога мина това време). Другият мач беше в Михайловград с Локо София, но баща ми не прояви милост да отидем и там. Гледал съм на живо доста мачове от това първенство, бях на стадиона, когато станахме шампиони. Бихме с 4:1(не си спомням кой), а чорбата падна с 3:0 във Враца.Бях и на стадиона и на финала за купата. Един път ме прибраха в районното за Цум, където коментирахме какво става в Левски. Натупаха ме и ме пуснаха. Бях и на първия ни мач след преименуването с някакъв военен отбор от Ирак, когато повече от 5000 зрители не смееха да кажат дума цяло първо полувреме. Хубави и лоши години.

С Дунав завършихме 0:0 беше последния мач от наказанието заради мача с Пирин- не го гледах беше някъде извън София. Тогава за 0:0 не даваха точки и на двата отбора.

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 08 апр 2012 11:22

valkaredgi написа:
727150 написа:Още в първия кръг на „Стадиона на мира" в Перник пред 20 000 зрители отборите на Миньор и Левски „изгарят" без точки, като завършват 0:0 в един изключително оспорван мач. В края на срещата съдията Величко Цончев при спорна ситуация отменя гол за Левски. В дебюта на шампионата още два отбора остават без точки. Берое и Етър също правят нулево реми. :arrow: Бях на този мач , какво да ви кажа ,първо-много честна игра на двата отбора , второ -като се замисля , въпреки че беше комунизъм , агитката на домакините беше на светлинни години напред спрямо днешната агитка на Миньоро - засипаха ни със всичко което мжеше да докопат подръка , въпреки отчаяните опити на народната милиция ,но тогава аз бях студент и бях в сектора зад вратата , а по принцип половината стадион си беше пълен с левскари .

аз също бях на този мач и ако някой ви каже че съдията е провел мача по правилата не му вярвайте.отмени кристално чист гол за ЛЕВСКИ.
http://www.youtube.com/watch?v=3ztobs207mQ

Да , отмениха ни гол , но аз казвам честна игра в смисъл ,че двата отбора играха докрая за победата и не завършиха 1-1 в последната минута , за да вземат точки , както го правеха всички останали тимове в първенството ,когато мачът им до 89-а минута вървеше 0-0 .
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 08 апр 2012 12:16

Това за не даването на точки при 0:0 беше голяма глупост.
Не поразиите на БФС,а БКП и постоянните победи на Левски над ЦСКА решават изхода на мача за купата доста преди деня на мача.Другарите вече решават със всякакви средства да подарят победата на отборчето си,а футболистите на Левски са изнервени от това,че и на тях им става ясно,че този мач няма да им бъде позволено да го спечелят и така се стига до сцените на терена.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 апр 2012 12:32

donpacko написа:20 000 на стадиона на мира,това ми е достатъчно.Сега нашите отбори не могат за цял полусезон да съберат толкова публика на домакинствата си.А това за 0:0 не го знаех,че не се присъждали точки.

Тогава футбола беше истински и се ходеше на стадиона, нямаше ги ограничения за влизане на деца без придружител и не пропусках мач в Перник.
А рекорда за посещаемост на "Стадиона на мира" е 35 000, като единят мач е с Левски, а другият с Горубсо Мадан, мач в който разликата между двата отбора 2 кръга преди първенството в Южната Б група е една точка в полза на Миньор и при победа отбора влиза в А група. Аз помня, че тогава дори когато играехме в Б група по-малко от 5-6 000 на стадиона не е имало, след мача на стадиона публиката се отправяше към залата, когато имаше баскетболна или волейболна среща. Спорта като цяло беше на много високо ниво и изживяването на стадиона и в залата беше неописуемо.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 08 апр 2012 12:57

Това ми е първото първенство, от което имам ярки спомени. Бях ученик. Ходих на всичките мачове на Стадиона на мира и на част от гостуванията. Култовата ни победа над Левски на Герена с 3:2 е незабравима. Наистина тогава в един момент се движехме на трето място в класирането и накрая изпаднахме, не без съдействието и на БФС след изваждането на ЦСКА и Левски от първенството. Получи се една сложна врътка от която ние бяхме потърпевши. Футбола обаче който се играеше беше на много по-високо ниво от сегашното.

Е тука излъга много сериозно. Това че половината стадион е бил пълен с левскари е пълна глупост. Помня много добре този мач /Миньор - Левски - 0:0 1984г./ и истината е, че имахте някаква съвсем мижава агитка и нищо повече.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 апр 2012 13:03

caci написа:Това за не даването на точки при 0:0 беше голяма глупост.
Не поразиите на БФС,а БКП и постоянните победи на Левски над ЦСКА решават изхода на мача за купата доста преди деня на мача.Другарите вече решават със всякакви средства да подарят победата на отборчето си,а футболистите на Левски са изнервени от това,че и на тях им става ясно,че този мач няма да им бъде позволено да го спечелят и така се стига до сцените на терена.

+1 :) Тогава беше замислена и осъществена голяма провокация срещу "Левски". Говореше се, че идеята на М.Б. е била "Левски" да бъде наказан с изваждане от "А" група. За целта същият дори влязъл при Тодор Живков, но бил закъснял, изпреварен от Батето. Думите на Тато били: "Да се накажат и двата отбора". Така покрай "червените" отборът на "Левски" получил по-леко наказание. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 08 апр 2012 13:31, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 апр 2012 13:05

petrof написа:Това ми е първото първенство, от което имам ярки спомени. Бях ученик. Ходих на всичките мачове на Стадиона на мира и на част от гостуванията. Култовата ни победа над левски на Герена е незабравима. Наистина тогава в един момент се движехме на трето място в класирането и накрая изпаднахме. Футбола обаче който се играеше беше на много по-високо ниво от сегашното.

Е тука излъга много сериозно. Това че половината стадион е бил пълен с левскари е пълна глупост. Помня много добре този мач и истината е, че имахте някаква съвсем мижава агитка и нищо повече.

За пръв път Левски имаха голяма агитка в Перник преди около 16-17 години, до тогава идваха колкото да напълнят 2-3 автобуса. Помня, че веднъж ги изведоха от стадиона и ги отведоха под конвой на автогарата и ги качиха на 2 автобуса и преди да потеглят единят от тях беше потрошен, тогава полицаите ги свалиха и отведоха на гарата за да си ходят с влака.

Върни се в “Футбол - България”