Синята приказка VS Зелената магия

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Този Лудогорец vs онзи Левски

Мнениеот tiamat » 26 сеп 2014 17:41

Red Warrior написа:
terata написа:
vayk написа:"Парадният" вход? Ти верно ли...Забрави ли, че тогава наказаха Милан и дойде Киево, чиито играчи бяха събрани от плажовете, 10 дни преди първия мач?

Red Warrior написа:Ако трябва да сме обективни Лудогорец е по-класен отбор от Левски през 2006. Тогава сините имаха късмет да изхвърлят италианските грандове и да играят с "летящите магаренца" от Киево.

Един въпрос и към двамата - и да не бяха наказали италианските грандове, щяхме ли да играем с тях, след като Левски беше поставен, хмъ?

Сравнението е глупаво като цяло. Левски направиха тогава отбор за без пари, с много юноши и българи, докато Лудогорец пръснаха маса пари, нямат пукнат юноша и разчитат основно на скъпоплатени чужденци. Някой тук каза, че и двата отбора били с минимални бюджети - хахах, не си спомням в минималния бюджет на Левски да е намирал място чужденец привлечен за 1,5 млн. евро или десен бек за 500 хил. евро. Така че, най-общо казано - едните го направиха за без пари, другите го направиха с много пари.

Тогава нямаше изобщо да бъдете поставени, защото грандовете с висок коефициент щяха да са заели поставените позиции.

Напротив.

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 26 сеп 2014 17:50

Ферахим Хабил :lol:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 сеп 2014 17:53

glarus_ds написа:Може би защото Лудогорец са по-ефективни в завършващата фаза. Като цяло, не само чистите нападатели. Те от по-малко удари и положения бележат повече голове от Левски. Ние в групите превъзхождахме статистичести Вердер и в двата мача(и удари, и владеене на топката), но резултата беше 0:5. Може би за това :? :roll: ;)

Коментирам по-скоро ако се извършва сравнение пост по пост и се наблегне конкретно на централните нападатели, а не на играта в атакуващ план като цяло, защото тя зависи от много много фактори: креативност, взаимовръзка между отделните звена и т.н. Лудогорец, че има някакво предимство при офанзивните халфове спор няма. Пропуските на Безяк обаче този сезон са притеснително много. Дано започне през уикенда. :) Изкушавам се да пусна един бас дали Безяк ще вкара повече от Домо в мача.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 26 сеп 2014 18:03

doktora25 написа:
glarus_ds написа:Може би защото Лудогорец са по-ефективни в завършващата фаза. Като цяло, не само чистите нападатели. Те от по-малко удари и положения бележат повече голове от Левски. Ние в групите превъзхождахме статистичести Вердер и в двата мача(и удари, и владеене на топката), но резултата беше 0:5. Може би за това :? :roll: ;)

Коментирам по-скоро ако се извършва сравнение пост по пост и се наблегне конкретно на централните нападатели, а не на играта в атакуващ план като цяло, защото тя зависи от много много фактори: креативност, взаимовръзка между отделните звена и т.н. Лудогорец, че има някакво предимство при офанзивните халфове спор няма. Пропуските на Безяк обаче този сезон са притеснително много. Дано започне през уикенда. :) Изкушавам се да пусна един бас дали Безяк ще вкара повече от Домо в мача.

Докторе, я дай един коментар на факта, че и Левски на Стоилов и Лудогорец на Дерменджиев (Петев) се опитваха/ат да копират играта на Барселона, която беше доведена до съвършенство от твоя ''любимец'' Пеп, но по времето на Левски в ШЛ Рийкард ги мъчеше с някакъв миш-маш между тоталния футбол на Кройф и тактическите прийоми, които холандецът беше усвоил като играч на.. Милан. Между другото, един от първите мачове, в който страничните наблюдатели изпаднаха в потрес от чудовищния начин, по който Барса контролира топката беше един мач от ШЛ на Анфийлд срещу Ливърпул, когато момчетата на Рийкард смазаха от игра Бенитес и компания..
Правя тази аналогия, защото се оказа изненадващо, дори за мен, че българските отбори могат да постигат успехи по този начин, а не както практикуваха с години италианския стил на игра - отзад за 0 на 0, отпред каквото стане.. ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 сеп 2014 18:40

CSKA69 написа:Докторе, я дай един коментар на факта, че и Левски на Стоилов и Лудогорец на Дерменджиев (Петев) се опитваха/ат да копират играта на Барселона, която беше доведена до съвършенство от твоя ''любимец'' Пеп, но по времето на Левски в ШЛ Рийкард ги мъчеше с някакъв миш-маш между тоталния футбол на Кройф и тактическите прийоми, които холандецът беше усвоил като играч на.. Милан. Между другото, един от първите мачове, в който страничните наблюдатели изпаднаха в потрес от чудовищния начин, по който Барса контролира топката беше един мач от ШЛ на Анфийлд срещу Ливърпул, когато момчетата на Рийкард смазаха от игра Бенитес и компания..
Правя тази аналогия, защото се оказа изненадващо, дори за мен, че българските отбори могат да постигат успехи по този начин, а не както практикуваха с години италианския стил на игра - отзад за 0 на 0, отпред каквото стане.. ;)

Това че на Мъри и на някой други приближени до Левски все Барселона им беше в устата спор няма, но за мен въпросното копиране бе основно на думи. Аз тики-така от Левски не съм виждал, от Лудогорец още по-малко, надявам се и да не видя. Лудогорец разчитат основно на силната игра по крилата, включването на бековете и креативността на Марселиньо, дори в тактически перфектно изиграния мач срещу ПСВ в Холандия играта бе по-скоро на контраатака (много хубава тактика между другото, когато гостуваш; още помня 4-2-2-2-то на Ван Гаал срещу Юнайтед през 2010). Левски пък разчиташе на отборния дух, борбеността, способността да се възползва от импулсите в играта и на интелекта на Бардон, Йовов и Боримиров. Дори и в цифрово изражение тактиката не е същата, най-малкото защото Барселона предпочитат игра с един опорен халф и фалшива девятка, докато нито за Левски, нито за Лудогорец важи същото. Нито пък някой от двата отбора се стреми към 90% владеене на топката. Между другото помня и един мач за купата на Левски срещу ЦСКА на Стойчо от 2003 г., когато червените май тики-такаха и постигнаха подобно владеене, докато Левски спечели "по италиански" и после взе трофея.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 26 сеп 2014 19:17

doktora25 написа:
CSKA69 написа:Докторе, я дай един коментар на факта, че и Левски на Стоилов и Лудогорец на Дерменджиев (Петев) се опитваха/ат да копират играта на Барселона, която беше доведена до съвършенство от твоя ''любимец'' Пеп, но по времето на Левски в ШЛ Рийкард ги мъчеше с някакъв миш-маш между тоталния футбол на Кройф и тактическите прийоми, които холандецът беше усвоил като играч на.. Милан. Между другото, един от първите мачове, в който страничните наблюдатели изпаднаха в потрес от чудовищния начин, по който Барса контролира топката беше един мач от ШЛ на Анфийлд срещу Ливърпул, когато момчетата на Рийкард смазаха от игра Бенитес и компания..

Това че на Мъри и на някой други приближени до Левски все Барселона им беше в устата спор няма, но за мен въпросното копиране бе основно на думи. Аз тики-така от Левски не съм виждал, от Лудогорец още по-малко, надявам се и да не видя. Лудогорец разчитат основно на силната игра по крилата, включването на бековете и креативността на Марселиньо, дори в тактически перфектно изиграния мач срещу ПСВ в Холандия играта бе по-скоро на контраатака (много хубава тактика между другото, когато гостуваш; още помня 4-2-2-2-то на Ван Гаал срещу Юнайтед през 2010). Левски пък разчиташе на отборния дух, борбеността, способността да се възползва от импулсите в играта и на интелекта на Бардон, Йовов и Боримиров. Дори и в цифрово изражение тактиката не е същата, най-малкото защото Барселона предпочитат игра с един опорен халф и фалшива девятка, докато нито за Левски, нито за Лудогорец важи същото. Нито пък някой от двата отбора се стреми към 90% владеене на топката. Между другото помня и един мач за купата на Левски срещу ЦСКА на Стойчо от 2003 г., когато червените май тики-такаха и постигнаха подобно владеене, докато Левски спечели "по италиански" и после взе трофея.

В мачовете на Левски срещу ЦСКА на Йешич и после на Марков Стоилов си играеше в повечето време ''тики-така''- не.. Разбира се, важно е уточнението, че е невъзможно да си изкопира напълно този стил на игра, защото нямаш тези изпълнители, така че по-коректно е да се каже, че Стоилов използваше модифицирана версия, при това на играта на Барса на Рийкард, а не на Гуардиола, който приведе нещата в друго измерение :idea: По-директен беше стилът на холандеца ;)
По времето на Ивайло Петев, Лудогорец именно играеше с много разиграване и задържане на топката, като използваше играта с фалшива деветка - Емил Гъргоров или Марселиньо ;)
Примерът, който си дал е точен, но той отразява периодът на Стойчо Стоев начело, а както вече съм писал няколко пъти този треньор има друга философия за футбола в сравнение с Петев и Дерменджиев (който, според мен, в момента лека-полека връща стилът на игра от времето на Петев).. Стоев по-скоро искаше да въведе по-директен стил на игра, на контраатака когато трябва и това, за мен, е една от причините да си тръгне от Разград, но това е друга тема..
Изображение

Изображение

sandi74

Мнениеот sandi74 » 26 сеп 2014 19:23

Онзи Левски пукната пара не струваше в сравнение с този Лудогорец който е гордоста на цяла България.Факт.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 сеп 2014 19:42

CSKA69 написа:В мачовете на Левски срещу ЦСКА на Йешич и после на Марков Стоилов си играеше в повечето време ''тики-така''- не.. Разбира се, важно е уточнението, че е невъзможно да си изкопира напълно този стил на игра, защото нямаш тези изпълнители, така че по-коректно е да се каже, че Стоилов използваше модифицирана версия, при това на играта на Барса на Рийкард, а не на Гуардиола, който приведе нещата в друго измерение :idea: По-директен беше стилът на холандеца ;)
По времето на Ивайло Петев, Лудогорец именно играеше с много разиграване и задържане на топката, като използваше играта с фалшива деветка - Емил Гъргоров или Марселиньо ;)
Примерът, който си дал е точен, но той отразява периодът на Стойчо Стоев начело, а както вече съм писал няколко пъти този треньор има друга философия за футбола в сравнение с Петев и Дерменджиев (който, според мен, в момента лека-полека връща стилът на игра от времето на Петев).. Стоев по-скоро искаше да въведе по-директен стил на игра, на контраатака когато трябва и това, за мен, е една от причините да си тръгне от Разград, но това е друга тема..

Има логика в това, което казваш, добре ще е (за другите отбори) ако Дерменджиев се опитва да върне стила на Петев, като се има предвид как Петев спечели титлата и как Стоев. Интересно обаче защо са му тогава на Лудогорец трима чисти централни нападатели, още повече че от Безяк фалшива девятка няма как да стане, просто не е такъв тип футболист и това добре се видя през сезон 2012/2013. И не бе ли свръхголямата умора от доминирането това, което им изяде главата срещу Динамо Загреб, като се има предвид, че след 60-тата минута изобщо ги нямаше на терена, не че и хърватите бяха там, де? Нещо подобно се случи и в мача за титлата срещу ЦСКА, макар че там ги покри малко късметът.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 26 сеп 2014 20:05

batmanlevski написа:Левски може да смени и 10 президенти и пак ще има публика и ще ги подкрепя,а утре домуса като гръмнат или го набутат в затвора където му е мястото и никой няма да се сети,че е имало отбор лудогорец,защото пак ще са във Щ група с 5 верни фена роднини на Местан и Доган

Батмане,УТРЕ на линия ли ще си,пак да си поговорим....по възможност след мача...
фен на еднодневката

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 27 сеп 2014 00:20

CSKA69 написа:

Брей големи анализатори...
Истината е че Петев не игра никаква тики-така, нали сме го гледали в б група, където играеше с тарани тип Тошко Колев, Миро Антонов или годечкото дърво Антонио Павлов. Я вижте и в Кипър как играе отбора на Петев, как е играл Любимец при Петев (преди да дойде в лудогорец
Тики-таката го въведе Дерменджиев след като се присъедини в първия сезон в А група, после Стойчо Стоев въведе наистина по директен стил
Смея да твърдя че сегашния стил на Лудогорец е почти същия като на Стойчо, явно Дерменджиев е еволюирал....Я вижте мача с Литекс че и с Ботев Враца, какво тики- така, гледахме- директен, бърз комбинативен футбол, с максимално бързо изнасяне на топката !Активно включване на бекове и крила и цел завършваш удар около дузпата по земя ...

Иначе темата е доста не на място. Такива сравнения на два отбора не ми се нравят. Всеки ще каже че неговият отбор е по-силен...Все пак мисля че Лудогорец е по-силния отбор, защото още се развива, и може би не е достигнал пика си. докато Левски залезе много бързо само за 2 години !
ЛУДОГОРЕЦ
ПРЕДИ - НАШАТА ЧЕСТ, СЕГА - НАШАТА СЛАВА

http://forum.ludogorec.com/

Върни се в “Футбол - България”