Стадиони в България, проблеми, посещаемост

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

THE G.A.M.E

Re: МОЛ-ове ДА, СТАДИОНИ - НЕ, ХАЙДЕ ДЕ !

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 юли 2010 16:14

Като цяло, бизнеса в България .... не знае как да спечели от спорта !
Не е невъзможно .... но нашите "бизнесмени", незнаят как !
Нормално .... тук нямаме такава култура - да се печели от спорт.
Защо ли ?
Ами спорта в България, 45 години гълташе средства ..... без да генерира нищо насреща .... освен спортните успехи - медалите.
Сега искаме, да се печели от спорт ?
Ами няма как да стане .... "царя" хубаво ни каза - "да си сменим чипа", но ние го приехме като високомерие !
Истината е, че на запад от нас .... от десетки години си докарват прилични печалби от всякакъв вид спорт.
Тезата, че не сме "голям пазар" - издиша !
Чехия, Словакия, Хърватия, Литва, Естония, Унгария ..... да не са по големи пазари от нас, че там се печели прилично от спорт .... най вече от футбол и баскетбол ! ?
Другата истина .... нашата си е:
Че бизнеса в България .... търси бързи печалби във всичко !
И, като казвам бързи .... имам предвид - направо експресни !
Като дадеш за нов - модерен стадион 20 млн. евро .... неможеш си ги върна вложените пари за 1-2 години ( каквото е мисленето ... желанието на повечето наши бизнесмени ) !
От там е и проблема !
Не напразно .... във всеки проект за нов стадион, присъстват и разните му там придатки към спортното съоражение - ресторанти, бензиностанции, хотели и т.н.
В това разбира се, няма нищо лошо ..... но май се набляга повече на "придатките", от колкото на стадиона ! ?
Държавата разбира се, също е виновна !
Оправданията на бизнеса с нея, са напълно основателни !
Неможе .... разни крупни фирми да ти дължат десетки милиони данъци .... а ти си подгонил клубовете, да си платят няколко стотици хиляди лева задължения ?
Които някак си, им се водят печалба .....
Решнието за мен, е като в Турция:
Сериозни данъчни облекчения за фирмите и хората които инвестират в спорта !
Направи ли се това ..... смешните ни бизнесмени, няма да имат вече оправдания !
Тогава ще видим, кой за какво се бори всъщност !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 17 юли 2010 16:14

kiko75 написа: ХОРАТА ГО КАЗАХА ИМАМЕ ИВЕСТИТОР КОЙТО ХАРЕСА ТЕРЕНА НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛ ЗА НОВ СТАДИОН

Харесал терена :) Защото е в центъра и е...общинска земя...И аз ще намеря инвеститор за да строи на опашката на коня...Темата не е лоша по принцип но има едно голямо НО...Моловете се строят на парцели,закупени от собственици,а не на общинска или държавна земя...Нека празидентите на клубове си КУПЯТ парцел и да строят...Да,ама не..Искат да вземат безплатно...Ви е не искате ли някой да ви подари парцел в Борисовата градина или в Южния парк?
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 17 юли 2010 16:19

МЕЦИ написа:
kiko75 написа:]ЯЩЕ ЕДИН ФИЛОСОВ ХОРАТА ГО КАЗАХА ИМАМЕ ИВЕСТИТОР КОЙТО ХАРЕСА ТЕРЕНА НИЕ НЯМАМЕ КАПИТАЛ ЗА НОВ СТАДИОН

Харесал терена :) Защото е в центъра и е...общинска земя...И аз ще намеря инвеститор за да строи на опашката на коня...Темата не е лоша по принцип но има едно голямо НО...Моловете се строят на парцели,закупени от собственици,а не на общинска или държавна земя...Нека празидентите на клубове си КУПЯТ парцел и да строят...Да,ама не..Искат да вземат безплатно...Ви е не искате ли някой да ви подари парцел в Борисовата градина или в Южния парк?

МИ ТОЯ ТЕРЕН СИ Е НА ЦСКА И НИКОГА И НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ ТОВА А ДАЛИ ЩЕ ТИТАН ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ТАМ ЩЕ ИМА СТАДИОН С ХОТЕЛ И МАГАЗИНИ И ЗАВЕДЕНИЯ 8-) ИНАЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ЕДНА РУИНА В ЦЕНТЪРА НА ПАРКА
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 17 юли 2010 16:26

kiko75 написа:
МЕЦИ написа:
kiko75 написа:]
МИ ТОЯ ТЕРЕН СИ Е НА ЦСКА И НИКОГА И НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ ТОВА А ДАЛИ ЩЕ ТИТАН ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ТАМ ЩЕ ИМА СТАДИОН С ХОТЕЛ И МАГАЗИНИ И ЗАВЕДЕНИЯ 8-) ИНАЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ЕДНА РУИНА В ЦЕНТЪРА НА ПАРКА

Този терен,младежо НЕ Е на цска...а е публична държавна собственост...Защо пишеш ,просто да се намираш на спор?!
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Потребителски аватар
Kerer
Контакти:

Мнениеот Kerer » 17 юли 2010 16:33

Добре бре вие по-добре от мене и Русенските Фенове.Стадиона ни е още със старите седалки нямами нито 1 това седалки или Осветление.Развалиха Главния вход на стадиота да 1 МОЛ.Още 6 се правят, нито 1 стотинка няма да се вложи в тоя стадион, а Русе има отбор с традици и Публика.Днеска е Идвал Свилен Нейков министара на спорта дано да даде той пари да се оправи стадиона
Дунав ЗАВИНАГИ

Червени Шивачки Не Струвате !

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 17 юли 2010 16:43

Аз имам един въпрос към всички, които спорят и търсят всякакви доводи за да оправдаят не инвестирането на пари в спортните бази.

Защо на запад на които толкова много им симпатизираме инвестират , а в България не?

Защото си мисля ,че всичко е по-скоро в главите ни и в начина ни на мислене, отколкото в някакви спънки , липса на възращаемост и т.н.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
[offtopic]
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image
[/offtopic]

f0rbidden
Контакти:

Мнениеот f0rbidden » 17 юли 2010 16:45

Стадионът е общински (държавен) ! Стига си спорил и махни Caps Locka!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 17 юли 2010 16:51

hristov25 написа:Аз имам един въпрос към всички, които спорят и търсят всякакви доводи за да оправдаят не инвестирането на пари в спортните бази.

Защо на запад на които толкова много им симпатизираме инвестират , а в България не?

Защото си мисля ,че всичко е по-скоро в главите ни и в начина ни на мислене, отколкото в някакви спънки , липса на възращаемост и т.н.

Прочети темата внимателно и ще разбереш.
Когато видя 40 000 зрители на мач между............. примерно ЦСКА и Монтана при минимална цена 20 лева за билет, тогава ще правя сравнения с на запад.

Ще го напиша отново, българският футбол не е конвертируем.
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 юли 2010 16:52

Трябва да направят така че да имат подобна изгода от правенето на зали и стадиони като от молове. Но това не ние ще го измислим, де. Нещо като неофициален данък "Мафиот" :mrgreen:
Но смятайте докъде са стигнали?! Съвсем в началото, когато бяха дребни риби правеха магазини и барове, после бяха бензиностанциите. В Търново имахме около половин километър улица с бензиностанции. Човек ще рече, че в Търново има петролни залежи... Днес перат кинти в молове и бизнес сгради. Като това не е всичко, което изпират. Тук мола е смешна работа, предполагам като навсякъде - скъпи магазини, които почти никой не използва, боулинг, който чат-пат май посещават и скъпи кафенета 'дето не знам кой седи там. Хората влизат да разгледат - цъкат с език и си излизат.

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 17 юли 2010 16:56

На запад стадионите пак излизат колкото тук, че даже и по-евтино, защото се краде по-малко, но бък там билетите не са 2-3 лева, а посещаемостта не е 2-3 хиляди.

Върни се в “Футбол - България”