Регламента за новата елитна група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Re: Регламента за новата елитна група

Мнениеот парци » 07 юни 2016 23:33

Captain Stottlemeyer написа:... Можеш ли да ми обясниш, как едно дружество създадено в края на миналия месец е член на БФС "от години"!?.... :roll: :lol: Вземи прочети устава на БФС, за да видиш как се става член, преди да пишеш глупости! ...

Te това го четат избирателно. Примерно на нас ни го прочетоха и натякваха на ден по пет пъти.

Ама пък и ние никога не сме били държавопомазани.
Изображение

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 07 юни 2016 23:37

BRF написа:Ми не!Нещо смешно ли видя!

Да! Виждам много смешни хора, със смешен морал ;)
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 07 юни 2016 23:39

Регламента е ясен. Така се играе в Белгия седми (!!!) сезон вече. Дали е удачен е друг въпрос.
Редовен сезон с 26 мача - ясно.
Първа шестица с евентуално 1 квота за ШЛ и 2,5 квоти за Лига Европа (ако приемем, че купата ще я спечели отбор от първите 6).
И тук идва един допълнителен стимул за играещите във втората осмица. Имаш бараж (0,5 квота) ако си най-добрият там.
Т.е. имаш избор - дали да се напъваш в редовния сезон и да бъдеш 5-ти или 6-ти и после да не успееш да се класираш за Европа или да се направиш на луд и да играеш на макс във втората осмица, да станеш първи и да играеш бараж с 4-ят от първата шестица. Биеш си го и си в Европа.
Има стратегия и тактика. ;)
Заека и костенурката, нали се сещате.

Хайде да видим в Белгия какво се е случвало на тези "толкова страшни" баражи (първо са отборите от първата шестица):
15/16 - Генк - Шарльороа 5:1 и 0:2
14/15 - Шарльороа - Мехелен 2:0 и 1:2
13/14 - ХХХ (Тогава дори квотата се дава в двубой между най-добрите два от втората десятка - Кортрайк - Остенде 2:2 и 2:2 дузпи, печели Остенде)
12/13 - Стандард Лиеж - Гент 7:0 и 0:1
11/12 - Гент - Серкъл Брюж 5:1 и 2:1
10/11 - ХХХ (Двубой между най-добрите от втората десятка - Вестерло - Серкъл Брюж 3:0 и 2:2)
09/10 - Сент Руиден - Генк 2:3 и 1:2

Е господа, явно "хитринка" е имало само "на сефтето". :) А идеята по принцип е да не се отпускат лидерите във втората шестица (осмица, десятка).
Аз мисля, че формата най-малкото е интересен. Дали е удачен за нашите условия обаче... :roll:

Помислете само (чисто хипотетично)...

1. Лудогорец
2. Левски
3. ЦСКА на Гришата
4. Берое
5. Славия
6. Локо Пловдив
7. Ботев Пловдив
8. Черно море
9. Пирин
10. Монтана
11. Дунав Русе
12. Локо ГО
13. Нефтохимик
14. Верея

Локо Пловдив и Славия (които въобще не го могат по принцип) "решават" да се класират 7-ми или 8-ми. След това се напъват във втората осмица и хоп се появяват в бараж за Лига Европа срещу Берое, който е доста по уморен от борбата в първата шестица. Една засада сбъркана, крив съдия, всичко става... :)

Дерзайте!
Изображение

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 07 юни 2016 23:40

W84me написа:
BRF написа:Ми не!Нещо смешно ли видя!

Да! Виждам много смешни хора, със смешен морал ;)

Еми нормално,навярно средата ти е съставена то левскари!

Потребителски аватар
Altarf
Контакти:

Мнениеот Altarf » 07 юни 2016 23:49

Captain Stottlemeyer написа:
Altarf написа:
Captain Stottlemeyer написа:То и новото дружество няма лиценз, все още не е член на БФС (за разлика от старото), а с футболистите нещата съвсем не са ясни... 8-) Ако старото дружество получи лиценз, ще играе в "Б" група. :)

Днес обявиха, че "новото" дружество ще участва в новия формат на първенството. Според теб без лиценз ли? Освен това то е член на БФС от години. С футболистите нещата са ясни, защото това дружество е изрядно.

"Старото" дружество не може да получи лиценз, защото е в още по-лошо състояние от миналата година, когато му беше отнет лицензът. Дори ти да искаш да го оздравиш, трябва да го направиш след 20 юли (законов срок в производството по несъстоятелност), а дотогава всички срокове за лицензиране ще са изтекли. Освен това беше подадена молба за прекратяване на членството му в БФС.

Престани да заблуждаваш хората с невежеството си и да разпространяваш грешна информация.

Хайде сега, едно по едно:
1. Днес обявиха „на зелено”, че „новото” дружество ще участва в новия формат на първенството. Предполага се, че ще получи лиценз, но то все още не е получило такъв. Дори не е ясно на кой стадион ще играе. ;)
2. Можеш ли да ми обясниш, как едно дружество създадено в края на миналия месец е член на БФС "от години"!?.... :roll: :lol: Вземи прочети устава на БФС, за да видиш как се става член, преди да пишеш глупости!
3. С футболистите нещата ще станат ясни, когато те бъдат картотекирани. Другото са приказки на пазара.
4. Сам се опровергаваш и доказваш, че старото дружество все още е член на БФС. :lol: А дали ще получи, или няма да получи лиценз - Божа работа (или по-точно - Божкова). ;)
Моята информация винаги е проверена. ;) Омръзна ми да наливам акъл в главите на неграмотници като теб, които приемат желаното за действително и да си губя времето... 8-) Все пак - истината над всичко. :)

1. Добре, предполагай, че няма да получи. Кажи каква е пречката да получи? Или ти виждаш логика БФС да го обяви в състава на новото пъревнство, а после да не му издаде лиценз? Въпреки че няма никакви основание да не му издаде.
2. Няма новосъздадено дружество. Има две преименувани дружества - Чавдар и АД-то на Литекс. Първото е с участието на Инджов, Ганчев и Стоичков. Преименувано е на ПФК „ЦСКА 1948“ АД. То купува АД-то на Литекс. АД-то на Литекс е член на БФС от години и покрива всички критерии за получаване на професионален лиценз. АД-то на Литекс е преименувано на ПФК ЦСКА София ЕАД. ЕАД, защото едноличният му собственик е ПФК „ЦСКА 1948“ АД. ПФК ЦСКА София ЕАД ще участва в Първа лига. Сега разбра ли защо ти се ядосвам? Защото не знаеш тези неща.
3. И каква е пречката да бъдат картотекирани? Няма забрана, налагана на "стария" Литекс за картотекиране. А такива забрани могат да бъдат налагани в определени от правилниците хипотези. Налице ли са такива? Не.
4. Старото дружество няма да получи лиценз и съм обяснил защо 100 пъти. На първо място виж критериите за получаване на лиценз в правилниците на БФС. Много точки са, които старото дружество не покрива. И ми обясни защо сега, когато положението му е още по-лошо, ще получи лиценз, а преди, когато положението беше по-добро, този лиценз му беше отнет? Освен това върху дружеството тегне забрана за картотекиране на играчи, която няма да е изтекла. Без картотеки може да участва само в аматьорския футбол. Оздравителен план не може да бъде приет преди 20 юли, когато има събрание на кредиторите. Дотогава ще са изтекли сроковете за лицензиране. И това ли ти е малко или ще продължиш да се тръшкаш?

П.П. Сега прочетох и последния ти абзац. Друже, ти никаква информация не си проверявал. Или си го направил немарливо, или имаш лоши източници. Направи справка в Търговския регистър и правилниците. Да наричаш мен неграмотник, след като аз съм този, който трябва да ти обяснява какво всъщност е станало, е меко казано нахално и невъзпитано. Със здраве - и още веднъж те призовавам да не разпространяваш неверни неща.
Последна промяна от Altarf на 08 юни 2016 00:13, променено общо 1 път.

slavi 5
Контакти:

Мнениеот slavi 5 » 07 юни 2016 23:58

Аз просто нямам думи! Чалгата и алкохола наистина не прощават. Трябва тотален бойкот от феновете! Мутрите си правят каквото искат. Всичко в тая държавица е схеми, далавери и врътки. Пълен потрес и гнус! Че и 50 хил. евро съвсем легално са платили и си мислят сигурно какви европейци са. Това изчадие ако УЕФА не го банне наистина няма оправия

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 08 юни 2016 00:34

korteneca написа:Тъпото е, че всички отбори са се съгласили на този формат и правила.

Ахаааааа, ... ще ви светне под шапката ;)
ГГ ли е силен или има нещо друго ... ?

Още когато забраниха да има мачове на ЦСКА на гърба на мач от А група ви казах тук, че на собственика на ТВ правата хич не му излиза сметката.
За съжаление, 700к годишно на клуб могат да накарат всеки да бъде съучастник в подобна простотия.

Аз категорично не подкрепям новия формат и бих предпочел да си ритаме в Б, ..... ама на нас ни е малко информацията за тези решения.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 08 юни 2016 00:39

... и една бележка, .... ако може ;)
Вместо да храчите по ЦСКА, поискайте сметка от вашите собственици, президенти, управители, ..... за някои клубове без ръководство и домакина ще свърши работа, ......ЗАЩО всички те се съгласиха на този цирк!

После елате и храчете на воля ..... ;)

ПП: Този формат ще изкара до изтичане на договора за ТВ права. ... Толкоз.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 юни 2016 01:02

Red_Neck написа:... и една бележка, .... ако може ;)
Вместо да храчите по ЦСКА, поискайте сметка от вашите собственици, президенти, управители, ..... за някои клубове без ръководство и домакина ще свърши работа, ......ЗАЩО всички те се съгласиха на този цирк!

После елате и храчете на воля ..... ;)

ПП: Този формат ще изкара до изтичане на договора за ТВ права. ... Толкоз.

Щото са мишоци до един! Затова и ще си гледат това първенство САМИ! АМИН!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 08 юни 2016 01:25

Велико! Наистина само тук може да сме свидетели на подобно нещо. Не мислех, разделянето на А група на шестици и осмици и седмици може да бъде заменено с нещо по-безсмислено, но ето, че измислиха формат с 10 отбора. Не мислех, че и тоя формат може да бъде бит по тъпотия, но ето, че измислиха вариант с шестици и осмици, че е даже и баражи има, щото видиш ли, някъде на Запад - Северозапад било така.
Дори комунистите не правеха такива глупости. Там поне беше ясно. Бутат се два отбора, но дори и това беше в някакви, макар и илюзорни, граници.
Най-странното е, че има хора, които се радват, не само чорбари, разбира се не всички... А още по-странно е, че феновете на един отбор, който го преименуваха, мълчат, с много малки изключения. Явно годините подигравки, че тръгне ли си Той - край, се оказаха смислени. Жалко...
Опитах се да напиша нещо, но то няма смисъл, защото каквото и да напиша, то ще е жалко и лишено от смисъл, защото няма база върху която да се разсъждава.
Успех на участниците в тоя цирк. На другите Господ да ни е на помощ, преди да се върнем в "играта" тоя цирк да е приключил и разумът да вземе връх.

P.S. Просто не мога... Дано Цска от Б група играе с Цска от А група за купата. Това ще е върхът! Пия за това

Върни се в “Футбол - България”