Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 22:37

gzagorov написа:Кой в България е тръгнал да пише имената на футболистите по футболните фланелки на турски? Или бирата вече ми идва в повече, или ми става все по-трудно да ти схващам логиката.

А кой е тръгнал да ги пише на български :roll:Но ако някой се опита,ще видиш и какъв ще бъде ответната реакция ;)
Последна промяна от CTAHKO на 03 юни 2012 22:38, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 03 юни 2012 22:37

Кашчей написа:.....Ти, като си толко отворен, можеш ли да кажеш кой е създателят на латиницата? Въобще знаят ли се нечии други създатели на азбука в света, освен Кирил и Методий?

Създателите на азбуката на компютърните езици. ;)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 03 юни 2012 22:41

Трябва да си уважаваме азбуката.Затова съм ЗА изписването на имената на футболистите върху екипите на кирилица.Освен това да е задължително за всички видове спорт и отбори.

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 22:49

CTAHKO написа:
gzagorov написа:Кой в България е тръгнал да пише имената на футболистите по футболните фланелки на турски? Или бирата вече ми идва в повече, или ми става все по-трудно да ти схващам логиката.

А кой е тръгнал да ги пише на български :roll:Но ако някой се опита,ще видиш и какъв ще бъде ответната реакция ;)

Няма как да има такава ответна реакция. Най-малкото защото, доколкото знам, в самата Турция си ги изписват на нормална си латиница, не могат да претендират тук да е на турски.
А, ако случайно съм грешно осведомен, и ги пишат на турска латиница, то това е просто още един повод тук да си пишем на нашата си кирилица.
Елементарна логика и храна за размисъл.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 03 юни 2012 22:54

CTAHKO написа:
Adrian Monk написа:
CTAHKO написа:.....А ти наясно ли си,че хората създали кирилицата не са българи,а византийци(гърци).........

Счита се, че майката на светите братя Кирил и Методи - Мария, е била славянка. ;)

Не зная.Може и така да е,но писмеността може да се води славянска,но не и българска.А и е погрешно да се смята,че е създадена,за да ни отворят очите ;) Измислена е по нареждане на василевса и за да може Византия да ни контролира по-лесно ;)

Е, тя и руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. е само една от поредицата руско-турски войни за надмощие между две империи, но за нас резултатът от нея е малко по-специален. ;)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 03 юни 2012 22:57

Според мен трябва да си останат на латиница, лично мнение :)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 03 юни 2012 23:04

100% КИРИЛИЦА
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 23:21

Adrian Monk написа:Е, тя и руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. е само една от поредицата руско-турски войни за надмощие между две империи, но за нас резултатът от нея е малко по-специален. ;)

И какъв ще бъде по-специалния резултат за нас,ако имената на футболистите започнат да се изписват на кирилица,вместо,както си е до сега :roll:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 23:23

gzagorov написа:
CTAHKO написа:

Няма как да има такава ответна реакция. Най-малкото защото, доколкото знам, в самата Турция си ги изписват на нормална си латиница, не могат да претендират тук да е на турски.
А, ако случайно съм грешно осведомен, и ги пишат на турска латиница, то това е просто още един повод тук да си пишем на нашата си кирилица.
Елементарна логика и храна за размисъл.

А колко са държавите,в които имената на футболистите се изписват на езика на държавното им първенство и ние ли сме най-големите новатори,че да го правим :roll:

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 23:33

А колко са държавите възприели, популяризирали и вдъхнали живот на собствена азбука, която днес се използва като официална такава от 280 милиона души на два континента?
И колко са държавите, чиито народи така упорито се опитват да забравят корените си, традициите си и своето самосъзнание?
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Върни се в “Футбол - България”