Пловдивското или Софийското дерби??

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

samobotev
Контакти:

Re: Пловдивското или Софийското дерби??

Мнениеот samobotev » 25 авг 2010 13:04

На дербито от миналата година есента което беше и последно на стадиона имаше около 18 000 може и повече да бяха на вашето с два пъти по малко публика тогава журналята писаха че сте 15 000 а ние 14 000 :) :) аз на това му викам комплексари, а нашето си е просто казване на истината :)

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 25 авг 2010 13:40

demy27 написа:Определено от двата мача, в последните години само мача между Локомотив и Ботев заслужава да се нарече дерби. И всички, даже и най-тъмно сините и най-тъмно червените го виждат, но вместо да се държат достойно и да го признаят, те само гледат да отрекат това, което не им харесва. Може би трябва да си помислят защо след като мача между Локомотив и Ботев не решава титлата е по-посетен, по-интересен за безпристрастните зрители. Къде е раликата между Пловдивския и Софийския фен, след като става ясно, че ходят на стадиона по различни причини? Кой е по-истински фен - този който ходи винаги на мачовете, без значение в коя група играе отбора, или този, който при 2-3 слаби мача започва да псува и да бойкотира? И винаги когато се говори по тази тема неизменно някой гений ще изтърси думата "Комплексарщина". Няма по-голяма комплексарщина от това, да идентифицираш успехите на любимия си отбор, като някакви собствени постижения. Най-чистата любов означава да даваш - това което Пловдивските фенове правят - без купи, без титли ние обичаме истински любимите си отбори без условия. При феновете на Левски и ЦСКА работата повече прилича на сделка - "Аз ще обичам отобра ако той е шампион". Мисля, че феновете на "Грандовете" има какво да научат от нас, ако не бяха такива дървени глави.

Напълно съм съгласен с теб. В Пловдив си обичаме по-силно футболните отбори. Затова и много пъти съм казвал, че за мен Пловдив е най-футболният град в България.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 25 авг 2010 15:58

Himym написа:Добре, бе, защо никой не се хвана реално да даде някаква информация, колко са били хората на последните мачове, да даде някакви клипчета, да се види наистина кой мач е по-голям. Според мен, последните мачове между ЦСКА и Левски, колкото и по-малко хора да събират, все още са повече отколкото тези на мача Ботев - Локо Пд. На последното дерби бяха над 10 000, а преди 1-2 години и над 15 000. За хореографиите давайте клипчета, но не мисля, че може да се определи безпристрастно, тъй като всеки си има предпочитания, но това да се тупате в гърдите и да ни натякване колко сте по-добри е абсолютно избиване на комплекси :)

Ето това е проблема - цифрите. Цифрите ли трябва да определят дали един мач е дерби или не е? Дерби е абсолютно всичко което се случва на терена и на стадиона. Играта на Локомотив и Ботев не е подчинена на гонене на точки, купи и титли, нито премии. А когато тези странични фактори отсъстват остава само чистия футбол, който е създаден за да радва феновете. Колко фенове на Левски и ЦСКА могат да кажат, че играта в последните мачове между тях им е харесала? /Казвам играта, а не резултата/ Колко фена на Левски и ЦСКА могат да кажат, че футболистите им са излезли и са изиграли този мач само заради тях - за да им доставят удоволствие с игра, със старание и себераздаване. Има и друго - защо всички футболисти, които са играли и в двете дербита казват, че Пловдивското е номер едно? Защото са почувствали атмосферата на Дербито. Нещо което едва ли някой син или червен фен някога е почувствал или ще почувства. Затова им е толкова лесно да отрекат Пловдивското дерби. А Пловдивското дерби през последните години е единственото нещо което показва, че футбола в България е още жив. Единственото хубаво нещо в Българския футбол - едно богатство. Типично по Български е да отричаме хубавите неща, щом не са сини или червени.
И самите спорове по тази тема не сме ги започнали ние. Просто след всеки следващ мач между Локомотив и Ботев все повече хора оставаха впечатлени от това, което се случва на терена и на стадиона. А това което се случваше си беше Дерби от където и да го погледнеш - много голове, греди, дузпи, положения, обрати, сблъсъци между играчи, картони при нестихваща подкрепа от пълните трибуни. Интелигентните хора си зададоха въпроса "Нашите защо не правят такива мачове" а синьо-червената пропаганда видя опасност за имиджа на Грандовете, които винаги и във всичко трабва да са най. Тогава започнаха да се публикуват разни статии, в които се казва, че хората предпочитали да гледат приятелска разходка и леко разцъкване между Левски и ЦСКА вместо футболната война в Пловдив. Подобни писания биха били обида за всеки средно интелигентен фен, но те бяха приети с възторг от синьо-червените маси. Май е най-добре да погледнем снизходително и със съчувствие на тях, защото те не са истински фенове на футбола и нямат виждане и интелект за да разберат сами колко са ограничени и жалки. И всички фенове на Пловдивските отбори можем само да ги съжаляваме, защото никога няма да бъдат като нас.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Върни се в “Футбол - България”