GOLEADOR написа:honda написа:[Все още очаквам да ми отговориш защо чуждите съдии не полудяват на Герена? И защо отборите на ЦСКА и Литекс не искат чужди съдии?]
Хонда,от кога ЦСКА не иска чужд съдия за мача?Да не би да е след прословутия случай "Флайшер "?Човека си ни закла ритуално,а извиненията му след това не ни топлят.Но по-лошото е как и кой докара Флайшер да свири мача.Били сме ви при чужд и наш съдия,но не това е важното,а да се реферира професионално и честно.
Колко често сте ни били при чужд съдия? Две въпросчета- колко победи има ЦСКА над Левски ,когато съдията е от чужбина през последните 40 години? Колко победи има ЦСКА над Левски когато съдията е от Западна Европа?
За Флайшер- честно казано не виждам какво нередно има международен съдия от Германия свирещ редовно мачове в Първа Бундеслига да свири мач от нашето първенство. Аз лично не си спомням Флайшер да се извинявал след мача, напротив -изяви желание да коментира всяко свое решение пред представител на ЦСКА, но от любимия ти клуб предпочетоха да говоят глупости пред да предоставят запис и свой представител. В обвиненията дори беше намесен самия Франц Бекенбауер че е уредил мача за Левски- извинявай ,но е несериозно.
факт ,който никой не може да отрече ,че след почти всеки мач на ЦСКА свирен от чужд съдия от ЦСКА има претенции към съдиите. Като някои от обвиненията са си направо смехотворни- примерно бяха обвинявани съдии от Топ 5 на Европа като Д.Паули, М.Мерк, Д,Йол са били хванати от Левски, примерно първия беше обвинене че е бил хванат с вечеря и с почивка на Албена, че бил воден на стриптийз клубове и т.н.( интерсно къде Левски успя да намери такива клубове през 1984) .
Моето лично мнение ,че всички завързани и рискови мачове между водещите български отбори трябва да се свирят от чужди съдии. Просто българските съдии не могат да се справят с тези мачове. Най-малкото нашите футболисти имат респект от чуждите съдии и стават като агънца Още нещо чуждите съдии не се интересуват от отборите и собствениците и свирят това ,което са видяли,без да мислят за реакцията на примерно Гр.Ганчев, Н.Сираков, К. Домусчиев и т.н.те просто не значт нашите отборите и още по-малко собствениците им и не зависят от БФС и какво наказание ще им наложи БФС при неправилна свирка. Не знам откъде ще търсят съдия за мача реванш между Литек и Левски след безумно тежкото наказание на А.Ахмед.
Никой не може да ме убеди ,че нашите съдии излизат непредубени да свирят едно дерби. Съдийските грешки са част от играта и едва ли има съдия ,който е свирил поне един мач в който не е допуснал поне една грешка. Въпроса е тези грешки да са дължат на това ,каквото е видял съдията ,а не на някакви други причини. Примерно на финал на Купата на българия през 2007 съдията Л.Микел свири през вторто продължение дузпа за Левски, която аз въпреки че съм болен левскар не биш свирил, но така е решил. Също през 2011 пак международен съдия свири отново на мач между Литекс и Левски спорна дузпа за Литекс,но така е видял и така е решил и така е свирил. Ако в тези ситуации бяха български съдии съм сигурен че щеще да има големи панаири и въобще не съм сигурен че мачовете щяха да завършат.