Защо реферите полудяват на Герена?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: Защо реферите полудяват на Герена?

Мнениеот honda » 20 мар 2013 12:14

GOLEADOR написа:
honda написа:[Все още очаквам да ми отговориш защо чуждите съдии не полудяват на Герена? И защо отборите на ЦСКА и Литекс не искат чужди съдии?]

Хонда,от кога ЦСКА не иска чужд съдия за мача?Да не би да е след прословутия случай "Флайшер "?Човека си ни закла ритуално,а извиненията му след това не ни топлят.Но по-лошото е как и кой докара Флайшер да свири мача.Били сме ви при чужд и наш съдия,но не това е важното,а да се реферира професионално и честно.

Колко често сте ни били при чужд съдия? Две въпросчета- колко победи има ЦСКА над Левски ,когато съдията е от чужбина през последните 40 години? Колко победи има ЦСКА над Левски когато съдията е от Западна Европа?
За Флайшер- честно казано не виждам какво нередно има международен съдия от Германия свирещ редовно мачове в Първа Бундеслига да свири мач от нашето първенство. Аз лично не си спомням Флайшер да се извинявал след мача, напротив -изяви желание да коментира всяко свое решение пред представител на ЦСКА, но от любимия ти клуб предпочетоха да говоят глупости пред да предоставят запис и свой представител. В обвиненията дори беше намесен самия Франц Бекенбауер че е уредил мача за Левски- извинявай ,но е несериозно.
факт ,който никой не може да отрече ,че след почти всеки мач на ЦСКА свирен от чужд съдия от ЦСКА има претенции към съдиите. Като някои от обвиненията са си направо смехотворни- примерно бяха обвинявани съдии от Топ 5 на Европа като Д.Паули, М.Мерк, Д,Йол са били хванати от Левски, примерно първия беше обвинене че е бил хванат с вечеря и с почивка на Албена, че бил воден на стриптийз клубове и т.н.( интерсно къде Левски успя да намери такива клубове през 1984) .
Моето лично мнение ,че всички завързани и рискови мачове между водещите български отбори трябва да се свирят от чужди съдии. Просто българските съдии не могат да се справят с тези мачове. Най-малкото нашите футболисти имат респект от чуждите съдии и стават като агънца Още нещо чуждите съдии не се интересуват от отборите и собствениците и свирят това ,което са видяли,без да мислят за реакцията на примерно Гр.Ганчев, Н.Сираков, К. Домусчиев и т.н.те просто не значт нашите отборите и още по-малко собствениците им и не зависят от БФС и какво наказание ще им наложи БФС при неправилна свирка. Не знам откъде ще търсят съдия за мача реванш между Литек и Левски след безумно тежкото наказание на А.Ахмед.
Никой не може да ме убеди ,че нашите съдии излизат непредубени да свирят едно дерби. Съдийските грешки са част от играта и едва ли има съдия ,който е свирил поне един мач в който не е допуснал поне една грешка. Въпроса е тези грешки да са дължат на това ,каквото е видял съдията ,а не на някакви други причини. Примерно на финал на Купата на българия през 2007 съдията Л.Микел свири през вторто продължение дузпа за Левски, която аз въпреки че съм болен левскар не биш свирил, но така е решил. Също през 2011 пак международен съдия свири отново на мач между Литекс и Левски спорна дузпа за Литекс,но така е видял и така е решил и така е свирил. Ако в тези ситуации бяха български съдии съм сигурен че щеще да има големи панаири и въобще не съм сигурен че мачовете щяха да завършат.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 20 мар 2013 16:30

honda написа:
peliforewer написа:До Хонда...Знам че ти е трудна вечерта и на мен последните години доста често ми се случват подобни вечери,само ще поясня че мача Левски-Литекс за купата беше на Герена и Литекс бяха още в Б група,година преди да влезнат в А.Биха Ви първия мач в Ловеч и след това станаха скандалите на Герена.

Благодаря за загрижеността- вечерта не бих казал ,че ми трудна, не ми приятно след такива мачове, но все пак футбола е само една игра и едва ли може да ми помрачи по какъвто и да е начин настроението.
Сещам се за кой мач говориш- съжалявам ,но пак си се объркал с твоите "факти" , мача завърши 4:1 за Левски след като на полувремето беше 0:1. Бях на стадиона . Доста глупости се изписаха за този мач:
1.Грешка в твоята информация - второто полувреме си започна на време- неямаше никакво забавяне.
2. след мача съдията С.Славов , каза ,че на път към съдийската стая е бил спиран от 3 2 метрови здрави момчета ,които са му казали да "свири внимателно" без заплахи и без разни обаждания и т.н. Около 10 години след този мач в сайт много близо до Гриша Ганчев се появиха какви ли не глупости , че Ем.Наков и Хр.Асенов- Бацата били влизали и заплашвали съдията разни телефонни обаждания и т.н. явно този които ги беше писал тези писаници никога не беше виждал Наков и Бацата на живо, защото ако ги беше виждал едва ли щеще да ги опише като 2 метрови здравеняци. Не знам дали е имало такива телефонни обаждания,но в съдийската стая няма телефон , а в онзи ден мобифоните не работеха, поне моя не работеше понеже времето беше много лошо- валеше сняг, а аз бях на открито ,на трибуните , съмнявам се вътре в съдийската стая да е имало по-добър обхват.
3. Никой не може да каже с какво точно съдията помогна на Левски и ощети Литекс?- Ако ти можеш да кажеш с какво бих ти бил благодарен. Самия факт ,че след като стана 4:1 се играха още около 5 минути говори доколко е било тенденциозно съдийството като през тези минути вече при 4:1 имаше едно уникално меле пред вратата на Левски в което за малко дори вратаря на Литекс Вутов да вкара гол. Продължението ,което даде съдията си беше абсолютно нормално- след като стана 2:1 и особено след 3:1 футбол почти не се играеше играчите на Литекс постоянно накъсваха играта , лекарски им екип сигурно влезна на терена над 15 пъти. Реално едва ли игралното врем,е през цялото второ полувреме беше повече от 15 минути.
Един съвет - когато излагаш "факти" бъди по прецизен в излагането на "фактите" и се придържа до такива на които ти самия си бил свидетел ,а не на писаниците на олигофрени като ГА, Вл.Зарков, Я.Пиргов и някои други.

Абослютно вярно! Браво! Но то трябва да се гледат и мачове, а не само да се чете по пресата. Може би все пак не се игра пет минути след 4-1 , но със сигурост над 2 се игра, което не значи "чакам да стане 4-1 и свиря края" и Вутов наистина можеше да вкара гол. Браво и за дузпите срещу Левски в ЕКТ. Червените се бунтуват защо 5 години ли, колко ли нямало дузпа срещу Левски на Герена. Е, в същите тези пет години или около този период нямаше дузпа и срещу Левски в ЕКТ в около 50 мача и докато в България съперници бяха Пирин, Миньор, Берое, които влизат в наказателно поле на Левски на Герена по три пъти на мач, то в Европа бяха Челси, Барселона, Вердер, Ливърпул, Марсилия, Удинезе, Динамо Киев, Галатасарай, Шалке 04 ... И те въпреки много по-активната си игра в полето на Левски пак не получиха дузпа. Да ми коментира това Зарков, цървула!
Браво и за чуждите съдии!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 20 мар 2013 17:31

Хонда,мача който Флайшер свири е показателен за това,че корупция има не само в България.Забравяш кой доведе този съдия (жокер - известен фен на Байерн в БФС) и как ЦСКА протестираше преди мача за този избор.Как пък точно рефер който немците извадиха от списъка на международните си съдии бе избран да свири това дерби?Отделно помощниците му които бяха пред пенсия също будят "учудване".Като видиш кой води такъв екип за този мач и резултата въобще не може да те изненада.А извиненията бе за дузпата на дедо Боре когато Фл. си затвори очите.За мен няма значение от къде е съдията,важното е да свири професионално и честно! Когато те не са такива,феновете почват да задават въпроси като заглавието на темата.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 мар 2013 18:28

GOLEADOR написа:Хонда,мача който Флайшер свири е показателен за това,че корупция има не само в България.Забравяш кой доведе този съдия (жокер - известен фен на Байерн в БФС) и как ЦСКА протестираше преди мача за този избор.Как пък точно рефер който немците извадиха от списъка на международните си съдии бе избран да свири това дерби?Отделно помощниците му които бяха пред пенсия също будят "учудване".Като видиш кой води такъв екип за този мач и резултата въобще не може да те изненада.А извиненията бе за дузпата на дедо Боре когато Фл. си затвори очите.За мен няма значение от къде е съдията,важното е да свири професионално и честно! Когато те не са такива,феновете почват да задават въпроси като заглавието на темата.

Корупция има навсякъде по света, но това е съвсем друга тема. Малка поправка- в момента на мача Левски-ЦСКА свирен от Флайшер той си е бил действащ международен съдия ,ако не е такъв то той няма право да свири официални мачове ,които не са под юрисдикцията на ГФС. В интерес на истината в момента на мача е бил с временно спрени права от ГФС за Първа Бундеслига. подобни наказания са налагани на почти всеки съдия, аз не се сещам за съдия ,които не е бил наказван никога през кариерата си. При всички случаи Флайшер беше съдия от Първа Бундеслига - първенство на несравнимо по-високо ниво от нашата А група, едва ли съдия ,който всяка седмица свири на мачове между отбори с бюджети от 10 до 100 пъти по-високи от тези на Левски и ЦСКА би се подал на натиск за мач от нашето първенство. Всеки човек си има цена срещу ,която може да бъде купен ,но едва ли има съдия от Първа Бундеслига ,който да е по джоба на които и да е наш отбор. Не е кой знае каква тайна ,че досега на няколко пъти немски съдии са свирили Левски-ЦСКА и всички мачове май са завършили с тежки загуби на ЦСКА оттам тръгват и тези глупости за немските съдии и че М.Касабов ги уреждал за Левски( поне 2-ма от тях свириха в момент когато той не работеше в БФС).
Преди да пишеш някои неща се научи как се определя чужд съдия за наш мач. М.касабов няма никакво отношение към избора на чужди съдии. От нашата СК се праща писмо до СК на няколо федерации обикновено 3-4 с питане дали могат да осигурят съдия за мач на нашето първенство. Кой ще е съдията се определя от местната федерация а не от нашата.
Би ли ми посочил източник с извинението на Флайшер- защото аз си спомням диаметрално противоположна реакция, доколкото си спомням изяви желание да дойде в ТВ студио и да коментира всяко свое отсъждане заедно с представител на ЦСКА.
Все още не си отговорил на въпросите му от предишния ми пост.
Разбира се че няма значение откъде е съдията ,а как свири, но съдия от чужбина е много по необременен от които и да е наш съдия. Всеки наш съдия знае че съдия №2 в ранглистата Цв.Георгиев беше изхвърлен от листата за А група понеже е свирил дузпа срещу Литекс в края на мача или че Ахмед Ахмед беше наказан рекордно тежко защото е сгрешил в ущърб на Литекс, всеки съдия знае ,че Ст.Тодоров и Н.Йорданов не бяха наказани след като ритуално клаха Левски срещу Литекс ,ами кажи ми как ще излезнат да свирят необременени мач между Левски и Литекс ( имената на отборите и съдиите може и да са други) . Съмнявам се някой наш отбор да се опита да оказва натиск на чужд съдия ,най-малкото не го знае как ще реагира .
Не знам на колко си години но бих ти посочил един пример - преди около 15 години за мач от ШЛ шефовете на Спартак(М) си позволяват да направят подарък на съдията Лопес Вега подаръци за около 60 хил долара. съдията изявява желание да си плати подаръците и след отказ на домакините Лопес Вега информира УЕФА и Спартак беше изхвърлен от ШЛ. просто забравете че съдии които всяка седмица свирят мачове на отбори с бюджети от стотици милиони евро ще се подаде на опитите на нашите пишман тарикати. Просто никой няма да си ритне много доходната кариера в Западна Европа заради един мач от който той ще получи най-много колкото получава като хонорар за 2-3 мача.
Преди около 20 години имаше случай от Ботев(Пд) предложиха да поемат разноските на един съдия и резултата беше една без ЕКТ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 20 мар 2013 19:52

Хонда,слабото съдийство на Флайшер бе предопределено още с назначението му.Дали германците са го върнали в листите на международните съдии,аз не знам,но когато ръководеше мача той не бе такъв.Като добавиш към това и помощника пенсионер,няма как да не очакваш проблеми от съдийски характер.А нали точно това БФС трябваше да предотврати.Знам,че ако Флайшер бе подпрял ЦСКА в този мач,сега ти щеше да негодуваш от него,за това ти и казах,че не е важно от къде е съдията,а да е честен и професионалист.Всичко друго води до теми като тази.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 20 мар 2013 21:17

За проткола - не беше Спартак Москва, а Динамо Киев купуваха Вега с кожи и бижута

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 мар 2013 21:34

GOLEADOR написа:Хонда,слабото съдийство на Флайшер бе предопределено още с назначението му.Дали германците са го върнали в листите на международните съдии,аз не знам,но когато ръководеше мача той не бе такъв.Като добавиш към това и помощника пенсионер,няма как да не очакваш проблеми от съдийски характер.А нали точно това БФС трябваше да предотврати.Знам,че ако Флайшер бе подпрял ЦСКА в този мач,сега ти щеше да негодуваш от него,за това ти и казах,че не е важно от къде е съдията,а да е честен и професионалист.Всичко друго води до теми като тази.

когато ръководеше мача беше наказан за Първа Бундеслига, никой не го е вадил от листата на международните рефери. Все още очаквам да ми покажеш кога и къде точно се е извинил на ЦСКА? Както и очаквам да отговориш на други два въпроса ,които ти зададох още по-рано.
Мога да ти посоча 2 случая ,когато съдии от чужбина са ощетили Левски,но никога не съм негодувал от съдийството им- през 1999 съдията Б.Хайнеман поряза Левски и на практика реши титлата, през 2011 за мен съдията също ощети Левски на мач с Литекс за Купата, но така са видяли, така са решили, така са свирили не мисля че е имало тенденция в отсъжданията им.Докато при ЦСКА в по-голяма степен и при Литекс реването от чужди съдии е доста голямо. Да чу някой от Левски да реве след посочените от мен случаи , макар че и двата имаха пряко отношение съответно към титлата и купата съответно.
С какво Д.Паули, Д.Йол или М.Мерк ( при резултат 5:0) помогнаха на Левски. Кажете честно кога ЦСКА признаха че са били по-слаби и са били надиграни на терена?
Ще ти припомня през 1984 когато в последния кръг играха Левски и ЦСКА при равни точки и Левски спечели с 3:1 от ЦСКА обвиниха един от водещите съдиив Европа Д.Паули. Нищо че през въпросния сезон Левски и ЦСКА се срешнаха 4 пъти и Левски победи и 4-те пъти. Късаха си медалите и отказаха да поздравят Левки или през 1993 когато ЦСКА не се явиха на церемонията въпреки че Левски беше станал шампион и на теория 4 кръга преди края.
Би ли ми посочил един български съдия ,който да влиза вкатегорията честен и професионалст- за мен до това се приближаваха с доста условности Малката Баничка и напоследък Сватбаря.
А.Генов, Ст.Тодоров, Н.Йорданов, Хр.Ристосков са доста далеч определения като честен и професионалист. Според мен Пастата и Т.Ъасков просто нямат място в елитния футбол.
Как би коментирал съдията М.Врайков при който ЦСКА имаше от 19 мача 17 победи и 2 равни и двата равни срещу Левски ,като напълно равенството напълно устройваше ЦСКА. За 19 мача М.Врайков беше свирил 15 дузпи за ЦСКА и показал 13 червени картона на съперници на ЦСКА , срещу ЦСКА никога не е свирил дузпа или показвал червен картон. или примерно при А.Генов който за 5 мача 3 пъти гони един и същ футболист на Левски. Или Ст.Тодоров който за 6 мача 2 пъти е показвал червен и 4 пъти жълт картон на един и същ футболист. Ако това не е тенденция здраве му кажи.
При един чужд съдия просто съдията не е обременен и просто свири това ,което види

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 мар 2013 21:35

Към drvaсko98
приемам поправката , честно казано двоумих се дали беше Динамо (К) или Спартак (м) и не ми се проверяваше.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 20 мар 2013 22:30

Хонда,аз не лъжа!Когато Флайшер свири мача не бе международен съдия!Ако издребняваш толкова ще ти намеря и факти,но по-добре си ги намери сам.Относно извиненията към ЦСКА източника ми е от новините по телевизията.За реването на Левски от реферите също не съм съгласен!"Дис бритиш хомосекшуъл" си остава запазена марка на сините.Отделно компромата който скоро извадихте за "хранилката" на чернодрешковците в Разград !Както и изказването на Батков за съдийски геноцид над Левски в полза на Лудогорец!Примери много.Мнението ми за това какъв трябва да е съдията вече съм го казал и не е нужно да го пиша отново!Но ако той е от чужбина,задължително трябва да е класа.Заплащането на чужди съдии е скъпо и наемането на такива като Флайшер и помощника му е недопустимо.Имате силно лоби в БФС и може да правите каквото си поискате,даже да докарате Хойцер да ви свири завързан мач,но не искай другите да се съгласяват с това!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 мар 2013 13:26

GOLEADOR написа:Хонда,аз не лъжа!Когато Флайшер свири мача не бе международен съдия!Ако издребняваш толкова ще ти намеря и факти,но по-добре си ги намери сам.Относно извиненията към ЦСКА източника ми е от новините по телевизията.За реването на Левски от реферите също не съм съгласен!"Дис бритиш хомосекшуъл" си остава запазена марка на сините.Отделно компромата който скоро извадихте за "хранилката" на чернодрешковците в Разград !Както и изказването на Батков за съдийски геноцид над Левски в полза на Лудогорец!Примери много.Мнението ми за това какъв трябва да е съдията вече съм го казал и не е нужно да го пиша отново!Но ако той е от чужбина,задължително трябва да е класа.Заплащането на чужди съдии е скъпо и наемането на такива като Флайшер и помощника му е недопустимо.Имате силно лоби в БФС и може да правите каквото си поискате,даже да докарате Хойцер да ви свири завързан мач,но не искай другите да се съгласяват с това!

Има ли право Флайшер да свири мача щом не е бил международен съдия в момента на мача? Интересно след като ЦСКА са протестирали защо не са написали официален протест и подали контестация? Аз нямам спомен какво са казали по новините, аз си спомням думите на Флайшер след мача ,както и негови думи при телефонен разговор в ефир и двата случая нямаше и намек за извинение. Можеш да намериш и думите на Флайшер в книгата на Р.Пайташев за вечното дерби на стр 346.
Вечев доста пъти ти писах ,че ако съдията е от чужбина не се определя от БФС ,а от местната федерация- в случая немската.
Като съм ти писал за оплаквания от съдията имам предвид мачове между български отбори свирени от чужди съдии. Мачовете от ЕКТ са съвсем друга бира -там по традиция всички български отбори са редовно ощетявани,което колкото и да ни е неприятно е обяснимо- малки сме, а малкия винаги е бил мачкан.Честно казано не знам какъв компромат сме извадили за хранилката в Разград, доколкото аз си спомням въпросния запис беше изваден от Н.Бареков по Тв7 аз самия винаги си мислех че въпросния Бареков е голям фен на Ботев(Пд) дори си мисля че и в ръководството, а Тв7 и Ботев(Пд) имат общ собственик само не разбрах какво общо има Левски с цялата история и бих бил благодарен ако ме осветлиш по въпроса ;) .
Все още очаквам да ми посочиш колко мача е спечелил ЦСКА срещу Левски през последните 40 години или когато съдията е бил от Западна Европа? Колко често ЦСКА е побеждавал Левски при български съдия и колко при чужд съдия.
Абсолютно съм съгласен че съдията трябва да е професионалист и да е класа. Не винаги е възможно да бъде ангажиран топ рефер понеже вече много пъти го писах че съдията се определя в такъв случай от местната федерация и се удобрява от УЕФА поради което е необходимо искането да бъде изпратено поне 15 дни преди мача, защото никой няма да позволи примерно съдия който свири в неделя примерно във вторник да свири мач от ШЛ.
интересно ,че от ЦСКА са плакали и когато мачовете са свирени от топ съдии като Д.Паули(който до скоро беше методист на СК на УЕФА, в момента на тази позиция е Колина), М.Мерк, Д.Йол,Гуйдолин, Л.Микел, М ван дер Енде, Дж.Бориело . За Д.Паули някои болни червени мозъци писаха ,че 100% е хванат от Левски защото показал червен картон на Г.Димитров-Джеки понеже нямало как да се покаже червен картон на Джеки тъй като бил капитан на националния отбор и партиен секретар на ЦСКА .
За случая с Флайшер- какъв е проблема да свири мача след като е предложен и зад него застава германската федерация -може би най-сериозната в Европа.
Мненито ми за чуждите съдии - пиша го вече не знам за кой път- категоричен съм ,че всички завързани мачове трябва да се свирят от чужди съдии. Повярвай ми по-голямата част от съзнателния си живот съм я прекарал в чужбина и там и Левски и ЦСКА са практически непознати или много слабо познати и никой не е запознат с историята и на едните и на другите, още по-малко с футболистите които играят в момента или със собствениците. Просто един чужд съдия идва и свири това ,което види без да се интересува дали ще ядоса някого или не , просто на тях им е знаеш през къде ,какво ще каже или какво ще направи някой нашенски пишман тарикат. Просто нашите съдии показаха че не могат да се справят. За никой не е тайна ,че доста отбори у нас си имат съдии и искат те да им свирят а други да ни им свирят. Например как ще обясниш че за повече от 2 години А. Генов не свиреше на Литекс през същото време Ст.Тодоров и Н.Йорданов свириха по над 10 мача на Литекс или примерно Н.Йорданов свири за ЦСКА един мач за близо 4 години , а има други двама съдии които 6 пъти са свирили за ЦСКА през 2 мача (което по правилник не е позволено) като за един сезон са свирили 11 мача на ЦСКА. Както се каза без коментар.

Върни се в “Футбол - България”