Почина Иван Славков-Батето
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Почина Иван Славков-Батето
Чудя се за тоя ли Иван Славков става въпрос, за когото си мисля. Тука чета, че имал невероятно чувство за хумор, че имал огромен интелект, че бил крадлив и арогантен комунист... Пък според мен човекът имаше мозък колкото врабче и беше див на колибарски петел, трябва да си още по-див, че да оцениш хумора му или интелекта (знам ли, може и просто аз да съм гений, сега). За сметка на това беше изключително коректен и внимателен, винаги готов да помогне с каквото може, да се държи арогантно или поне агресивно му беше толкова трудно, колкото да вземе Нобелова награда. Сигурен съм, че през живота си той така и не е успял да обиди някого или да го постави в неловко положение. А никой не е казал, че всъщност беше един добър човек.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- ***cska***
- Контакти:
Не го познавах лично,въпреки че доведената му дъщеря ми е братовчедка.
Почивай в мир,Бате!!!
Почивай в мир,Бате!!!
Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
Да си спомним за Батето! 
"Не аз се ожених по сметка за Людмила Живкова, а тя за мен, за да получи софийско жителство - нали баща й е от Правец."
"Обяснявам на чужденците, че в България "луда крава" няма. Те ме питат как така няма. Викам: "Ми няма. В България останаха шест крави и аз ги знам поименно."
"Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут." (След срамната загуба на националния ни отбор от Чехия с 0:6)
"Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав "Винпром" имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!" (Към футболистите на Поморие)
"Уволнявам феновете!" (На въпрос на журналист дали ще бъде уволнен националният треньор Пламен Марков)
"Писна ми от конгреси! Няма за какво да се събираме пак. Знаете, че когато има конгреси, обикновено ги печеля."
“Вече не можете да казвате на вечните си съперници "говеда" заради свещения характер на това животно в Индия. Ама няма страшно. Това не е най-важното. Важното е да издоите свещената крава." (На коледната пресконференция на ЦСКА, 20 декември 2006 г.)
"Ей, журналистите, да не ни изкарате, че тук само сме яли и сме пили. Виното е от реквизита. След малко ще донесат супата, нали все пак сме при чорбата." (На същото събитие)
"Развалиха Караиванов в дебелариума и затова го уволних. Аз съм го назначил, аз го уволних!" (Иван Славков по повод изгонването на пресаташето му от БФС)
"Като се връщам назад в спомените - тръгнах от физкултурата минах през културата и се върнах пак във физкултурата." (След получаването на титлата "доктор хонорис кауза" от Националната спортна академия)
"Не ми говорете за САЩ. Такава държава за мен не съществува. Аз закрих САЩ, те вече са само военен полигон и производствено предприятие."
"Като стана президент, парламентът ще се състои само от мен и още един. Няма да харчим пари. Ще бъде само един стол и той ще бъде с дистанционно управление."
"Животът е 90 на сто живуркане, 5 на сто борба и 5 на сто самоубийство. Аз съм християнин. Не съм вярващ. Дядо ми бе поп Иван Славков, къщата му на село бе вързана за три бора, за да не падне. Днес печеля избора, после президентските два мандата и отивам в манастир. Валя обаче е съгласна да се усамотим само на "Омуртаг" 32. Но не да съзерцаваме къщата на Христо Бисеров."
"Не аз се ожених по сметка за Людмила Живкова, а тя за мен, за да получи софийско жителство - нали баща й е от Правец."
"Обяснявам на чужденците, че в България "луда крава" няма. Те ме питат как така няма. Викам: "Ми няма. В България останаха шест крави и аз ги знам поименно."
"Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут." (След срамната загуба на националния ни отбор от Чехия с 0:6)
"Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав "Винпром" имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!" (Към футболистите на Поморие)
"Уволнявам феновете!" (На въпрос на журналист дали ще бъде уволнен националният треньор Пламен Марков)
"Писна ми от конгреси! Няма за какво да се събираме пак. Знаете, че когато има конгреси, обикновено ги печеля."
“Вече не можете да казвате на вечните си съперници "говеда" заради свещения характер на това животно в Индия. Ама няма страшно. Това не е най-важното. Важното е да издоите свещената крава." (На коледната пресконференция на ЦСКА, 20 декември 2006 г.)
"Ей, журналистите, да не ни изкарате, че тук само сме яли и сме пили. Виното е от реквизита. След малко ще донесат супата, нали все пак сме при чорбата." (На същото събитие)
"Развалиха Караиванов в дебелариума и затова го уволних. Аз съм го назначил, аз го уволних!" (Иван Славков по повод изгонването на пресаташето му от БФС)
"Като се връщам назад в спомените - тръгнах от физкултурата минах през културата и се върнах пак във физкултурата." (След получаването на титлата "доктор хонорис кауза" от Националната спортна академия)
"Не ми говорете за САЩ. Такава държава за мен не съществува. Аз закрих САЩ, те вече са само военен полигон и производствено предприятие."
"Като стана президент, парламентът ще се състои само от мен и още един. Няма да харчим пари. Ще бъде само един стол и той ще бъде с дистанционно управление."
"Животът е 90 на сто живуркане, 5 на сто борба и 5 на сто самоубийство. Аз съм християнин. Не съм вярващ. Дядо ми бе поп Иван Славков, къщата му на село бе вързана за три бора, за да не падне. Днес печеля избора, после президентските два мандата и отивам в манастир. Валя обаче е съгласна да се усамотим само на "Омуртаг" 32. Но не да съзерцаваме къщата на Христо Бисеров."
Лека му пръст на Батето. Прочетох коментарите и виждам, че образът на Иван Славков в съзнанието на хората е доста крив и неточен. Аз в момента чета мемоарите му(каква ирония!), и ще постна в отделна тема, някои откъси от спомените му, които са изключително показателни, както за живота му така и за всичко, с което се е занимавал-БНТ, "Левски", БОК, и т.н.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
-
bogdanov64
- Контакти:
Лека му пръст! А днешните дейци на "културата и физкултурата" има още много боб да ядат.
- Irish stout
- Контакти:
Интересно ако Иван Славков трябваше да разчита само на личните си данни, а не на роднински връзки със силните на деня, дали изобщо тази тема щеше да се появи.
Странни работи стават в България.
Странни работи стават в България.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
Irish stout
Такива работи стват на всякъде по света
Какъв щеше да бъде Джорд Буш малдши без баща си, а той без неговия баща, кланът Кенеди и прочие
И понеже той не беше набожен, няма да казвам Бог да го прости.
Лека ти пръст Бате
Какъв щеше да бъде Джорд Буш малдши без баща си, а той без неговия баща, кланът Кенеди и прочие
Лека ти пръст Бате
- Irish stout
- Контакти:
vokoshog написа:Irish stout
Лека ти пръст Бате
Мерси, че ме светна, мислех, че е единственият случай.
Практиката по света не оправдава идиотизма на местна почва да величаем някакви псевдоличности в псевдовремена в псевдодържава.
Последна промяна от Irish stout на 03 май 2011 22:01, променено общо 1 път.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
Irish stout
И опратното
И опратното
Лека му пръст.Беше колоритна личност, дала много за българския спорт.
Върни се в “Футбол - България”