Himym написа:Поне за мъртвия добро или нищо, аз нищо няма да кажа за Гунди. Просто е неприятно тези момчета от 14ката да правят такива глупости. За мъртъв човек, който и да не се говори лошо, особено пък по този начин, но все пак ето ви малко да прочетете за Гунди http://pomiqrat.blog.bg/sport/2009/11/0 ... l-n.428867
Хора, наистина трябва малко да прочетете малко книги..ама по безпристрастни, щото ви се набиват глупости в главата и така цял живот
Аз съм от тези ,които са гледали Гунди на живо и имам някакви спомени от играта му ,макар и бегли, все пак съм бил още дете. За П.Жеков имам доста по-сериозни впечатления. Нямам никакво желание да противопостям п.Жеков на Г. Аспарухов. Само искам да ти кажа ,че в тази статийка ,която си постнал има написани доста глупости. Първо бенефисния мач на Л.Яшин беше организиран от неговия клуб- Динамо (М) ,който по милиционерска линия беше много близък с Левски и двата бяха клубове на МВР в онзи момент . Ами задай си въпроса на кого щяха да изпратят покана на Г.Аспарухов или звездата на побратимения с ЦСКА(М) ЦСКА (София),ами май въпроса е риторичен. Цялата истина е че поканата е била поименно за Гунди ,но в онзи момент той е бил контузен( вече почти готов) но от нашите изпращат вместо него П.Жеков.
2. За това на кое място е бил Гунди в класацията на Франс Футбол през 1965 той изиграва най-силния си мач- във Флоренция срещу Белгия след като анкета е вече завършена-показателно е че звездата на Белгия ван Химст е преди Гунди в класацията,ако мача е бил преди завършването на анкетата най-вероятно Гунди е щял да бъде доста по-напред. Самата победа на България е била с голям отзвук понеже като гости губим от белгийците с 0:5 и преди мача във Флоренция те са считани за абсолютни фаворити.
3. Доста услужливо споменаваш ,че първото класиране на България на СП е след победен гол на Д.Якимов срещу Франция в допълнителния мач- да така е,но забравящ ,че за да се стигне до този допълнителен мач преди това България побеждава Франция в реванша с 1:0 с гол на Хр.Илиев (Патрата) в момента когато главния съдия вече е поставил свирката в устата си за да свири края на мача.
Между другото без ни най-малко да умаловажавам качествата на големия голмайстор П.Жеков само бих споменал , че самите привърженици на ЦСКА никога не са го приемали като голямата звезда на ЦСКА винаги беше в сянката на Д.Якимов , а даже и на Н.Цанев и Г.Денев. Самия факт ,че П.Жеков не е бил никога капитан на ЦСКА говори достатъчно. Между другото самия Д.Якимов посочи като най-добър български футболист на 20-век Г.Аспарухов- нещо за което само мога да го поздравя.