'А" Група - 10 отбора ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

За или Против намаляването на отборите в А група ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

パルマラット
Контакти:

Re: 'А" Група - 10 отбора ?

Мнениеот パルマラット » 04 яну 2011 21:05

megan fox написа:
パルマラット написа:Тези които са гласували против да кажат защо са гласували така?Или са на принципа колкото повече толкова повече.Имаме ли 16 отбора които да имат нормална база са футбол?Мисля че отговарът е ясен и той е отрицателен.10 отбора е идеално за малка държава като България.А и ще имаме по-силна Б група!

Е как защо?! Отговора е ясен: фенове са на по-малките отбори, които ще бъдат изхвърлени от "А" група и означава да играят във смешните долни дивизии. + загубата на кинти от ТВ права от "А" група част от тези отборчета ще фалират и ще изчезнат! Точно затова техните фенове са против намаляването на отборите в "А" група! Защото остане ли "А" група с 10 отбора, доста отборчета ще спрат да съществуват!

Кажи ми по-бедни или по-глупави от нас са Швейцария,Австрия или Словения за да имат 10 отбора в елитната си група?При по малко отбори остават само най-класните и така ще има повече качествени мачове,а не като Литекс-Локомотив Мездра 5-0 и други такива безмислени мачове в които единия отбор се знае че няма потенциал да се простивопостави на другия.По-малките отбори може да си развият базата с общински проекти както например построиха залата в Самоков за 10 милиона лева на заем който още изплаща община Самоков за да развиват наистина професионално спорт.По-хубаво ли е да играеш на терен който е неравен и тревното покритие не е смяняно 30-40 години?
Последна промяна от パルマラット на 04 яну 2011 21:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Re: За и Против намаляването на отборите в А група!

Мнениеот noi » 04 яну 2011 21:05

megan fox написа:Е това с лошите бази е проблем на отборите и за да останат точно тези 10... ще има условия да си оправят базата и тя да отговаря на далеч по-високи условия от сегашната. С подобрена база какъв ще бъде проблема да се играят мачов еи през зимата?! Или излиза, че тия в Англия, Испания, Франция, Германия и Италия са баси балъмите, че да играят през зимата, а ние сме баси хитрите пичове да почиваме близо 4 месеца...

Разберете го, докато в година имаме по 2 паузи по 3-4 месеца футбола ни ще бъде блато! Че те тъкмо навлязат в добър игрови тиръм и айде пауза от 3-4 месеца и после пак трябва да навлизат във форма и отначало!

След като другите могат да играят по 8-9 месеца в годината, защо и нашите отбори/играчи да не могат?!

Защото нашите "футболисти" са свикнали да играят в чалготеките, а не на терена. Не могат и да спазват режим. Поради тази причина най-добрите футболисти в нашето първенство ще бъдат - Боримиров, Д. Донев, Здр. Лазаров, Т. Янчев и др подобни, които са играли в чужбина и знаят какво е режим. Спомням си една случка от преди няколко години, когато Спартак Вн беше в А група и треньор им беше 47-годишният тогава Р. Здравков. Преди една подготовка за новия сезон правят задължителните изследвания и се оказва ...о чудеса Р. Здравков показва най-добри резултати. Смях

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 04 яну 2011 21:07

Tommi написа:
obi4am_pirin написа:Видима взеха ли точка от цска?А Сливен от Левски?Пирин взеха 3 от Локо софия!

Какво като са взели точки? От 5-6 безсмислени мача се получи някоя изненада.

Пирин редовно взима точки на някой от грандовете!Преди година и половина играхме финал за Купата на България като преди това отстранихме подред цска и левски! ;)
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 04 яну 2011 21:09

パルマラット написа:
noi написа:
パルマラット написа:Тези които са гласували против да кажат защо са гласували така?Или са на принципа колкото повече толкова повече.Имаме ли 16 отбора които да имат нормална база са футбол?Мисля че отговарът е ясен и той е отрицателен.10 отбора е идеално за малка държава като България.А и ще имаме по-силна Б група!

То погледнато реално и 10 читави отбора нямаме. В този смисъл дали 8 или 10 все тая.

Не е така тези 10 отбора ще получават повече пари от ТВ права ри подписването на един добър договор за няколко години ще си оправят базите. ;)

Е то и сега им даваха пари, които трябваше да инвестират в стадионите си, но с тях се плащаха заплати, хотели и др такива разходи. Това, че ще получават повече пари не значи, че ще ги инвестират в базите си.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2011 21:13

パルマラット написа:Кажи ми по-бедни или по-глупави от нас са Швейцария,Австрия или Словения за да имат 10 отбора в елитната си група?При по малко отбори остават само най-класните и така ще има повече качествени мачове,а не като Литекс-Локомотив Мездра 5-0 и други такива безмислени мачове в които единия отбор се знае че няма потенциал да се простивопостави на другия.По-малките отбори може да си развият базата с общински проекти както например построиха залата в Самоков за 10 милиона лева на заем който още изплаща община Самоков за да развиват наистина професионално спорт.По-хубаво ли е да играеш на терен който е неравен и тревното покритие не е смяняно 30-40 години?

Това го кажи не на мен, а на тези, които са против идеята за намаляавне на отборите в "А" група! Аз лично съм "ЗА" тази идея, явно не си видял по-предната страница. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 04 яну 2011 21:14

パルマラット написа:Кажи ми по-бедни или по-глупави от нас са Швейцария,Австрия или Словения за да имат 10 отбора в елитната си група?При по малко отбори остават само най-класните и така ще има повече качествени мачове,а не като Литекс-Локомотив Мездра 5-0 и други такива безмислени мачове в които единия отбор се знае че няма потенциал да се простивопостави на другия

По същата логика предлагам българските отбори да не играят в Европа. Левски паднаха 5-0 от Спортинг, да не припомняме жалкото им представяне в групите на ШЛ, а ЦСКА тая година за първи път от 3-4 години не са последни от всички отбори в групите на ЛЕ. Та изненада като победата на Левски срещу Спортинг тук става в пъти по-рядко, отколкото изненадващите издънки на Левски и ЦСКА срещу средняци дори само тоя сезон...

Изобщо цялото намирисва, че някои отбори искат да си уреждат по-лесно далаверите и затова от време на време се пускат тия сонди, та да се манипулират и феновете да са на тяхна страна.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
noi
Контакти:

Мнениеот noi » 04 яну 2011 21:16

veseo написа:
パルマラット написа:Кажи ми по-бедни или по-глупави от нас са Швейцария,Австрия или Словения за да имат 10 отбора в елитната си група?При по малко отбори остават само най-класните и така ще има повече качествени мачове,а не като Литекс-Локомотив Мездра 5-0 и други такива безмислени мачове в които единия отбор се знае че няма потенциал да се простивопостави на другия

По същата логика предлагам българските отбори да не играят в Европа. Левски паднаха 5-0 от Спортинг, да не припомняме жалкото им представяне в групите на ШЛ, а ЦСКА тая година за първи път от 3-4 години не са последни от всички отбори в групите на ЛЕ. Та изненада като победата на Левски срещу Спортинг тук става в пъти по-рядко, отколкото изненадващите издънки на Левски и ЦСКА срещу средняци дори само тоя сезон...

Изобщо цялото намирисва, че някои отбори искат да си уреждат по-лесно далаверите и затова от време на време се пускат тия сонди, та да се манипулират и феновете да са на тяхна страна.

+ 1 Съгласен съм с теб за далаверите на повечето отбори от А, Б и дори В група

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 04 яну 2011 21:17

noi написа:Защото нашите "футболисти" са свикнали да играят в чалготеките, а не на терена. Не могат и да спазват режим. Поради тази причина най-добрите футболисти в нашето първенство ще бъдат - Боримиров, Д. Донев, Здр. Лазаров, Т. Янчев и др подобни, които са играли в чужбина и знаят какво е режим. Спомням си една случка от преди няколко години, когато Спартак Вн беше в А група и треньор им беше 47-годишният тогава Р. Здравков. Преди една подготовка за новия сезон правят задължителните изследвания и се оказва ...о чудеса Р. Здравков показва най-добри резултати. Смях

Напълно съм съгласен, но въпроса е защо ония дебили в БФС нямат нужните топки, за да вземат такова решение?! Да няколко отбора ще бъдат изхвърлени от "А" група, но то като се замислим половината не са за нея, така че няам проблеми.

Просто като се въведе това правило... да не се гледа класирането от предният сезон и първите 10 да останат в новата "А" група и да се види инфраструктурата на отборите и тези, които имат подходяща база... само те да останат, другите вън!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
JASSA1
Контакти:

Мнениеот JASSA1 » 04 яну 2011 21:19

По-малко мачове??????

Потребителски аватар
gargamel
Контакти:

Мнениеот gargamel » 04 яну 2011 21:20

パルマラット написа:Тези които са гласували против да кажат защо са гласували така?Или са на принципа колкото повече толкова повече.Имаме ли 16 отбора които да имат нормална база за футбол?Мисля че отговарът е ясен и той е отрицателен.10 отбора е идеално за малка държава като България.А и ще имаме по-силна Б група!

Аз гласувах против и веднага ще се аргументирам.На първо място съм за ясни правила при лицензирането-в а група влизаш със стадион,терен,школа и най-вече финансови гаранции поне за година напред.Нека тогава да я направим 8,10 или 20 отбора,но всичко да е принципно и прозрачно!А освен това след 4 мача Славия-Локо ще фалират не ПроБг и Ринг,ами и Eurosport ;) Нека не правим промени,които целят само по-високи постъпления от тв за една шепа отбори,а да се мисли мащабно,защото скоро футбола в Бг ще трябва официално да го закрием!

Върни се в “Футбол - България”