staria написа:Тоше, ще ти обясня разликата между гастарбайтер и мен. На моя език гаст означава гост, т.е. като теб в Пловдив. Дошъл си тук да изкараш някой лев и т.н. В моя "Personalausweis" (ти ще си преведеш какво е това) си пише "Staatsangehörigkeit" - "Deutsch", в превод националност - германец, а не българин, циганин или гагауз. А сега ще ти обясня и нещо за кенефочистачите. Тоше, тук при нас се правят само кенефи, които се чистят сами, разбираш ли? За да може по-малко селски пръчки като теб да е работят тази работа и да си седят на село. Надявам се след някоя и друга година и в твоето село да има, но имам леки съмнения, затова ще трябва да напрегнеш малко фантазията си и да си го представиш. Поздрави на село.
Ваньо... Иванов... виж сега, манго(това е вид плод). Прост и неначетен си и такъв явно искаш да си останеш. Какво ти пише в имиграционните документи, все тая. Те и нашите мангали тук по паспорт се водят българи, а някои дори пловдивчани-истински маИни, но всъщност не са нищо повече от едни най-обикновени цигани. Та и твоята работа досущ като тяхната... "германецо"
За функционирането на кенефите се предавам - определено имаш повече познания и опит в сферата на почистването и функционирането им.
За "Тоше" - обеща, че ще се обадиш да се видим миналото лято - излъга! След това обеща, че ще се обадиш това лято - излъга! След това ми каза - около 15-ти септември - ПАК ИЗЛЪГА. Ами не си ли типичан мангал ми кажи?! Всяка дума ти е лъжа. Или разбра, че на дърти години ще ядеш шамари от "Тошето" и ще си бършеш сополивия нос и реши "битките" да ги продължиш във форума?
На село ще предам поздрави, като ходя да наемам някой твой роднина за хамалски услуги. Я баща, я братя... Който е останал тук, а не е тръгнал като теб по широкия свят, за да се "образова" и квалифицира на тема "санитарни възли".