ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Мнениеот Yellow blood » 07 май 2012 18:46

PFC Litex написа:
САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! написа:
balef написа:Твърдо за 10 отбора !!!

Твърдо за 10 отбора това е най-добрият вариант.

Първият сезон ще е добре и още следващият ще влязат два слаби отбора които ще бъдат боксова круша и нещата се връщат в старото русло.
Нивото се вдига с пари, а не с редуциране на групата.

Защо мислиш, че ща са боксови круши. Ако сега влязат Ботев и Нафтата или Етър, едва ли ще са в такава роля. Самото влизане ще стимулира новите отбори да надграждат, а и по начина, за който съм писал по-горе, нивото в Б групите също ще е доста добро и от там ще идват качествени отбори.
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 07 май 2012 18:50

Yellow blood написа:Защо мислиш, че ща са боксови круши. Ако сега влязат Ботев и Нафтата или Етър, едва ли ще са в такава роля. Самото влизане ще стимулира новите отбори да надграждат, а и по начина, за който съм писал по-горе, нивото в Б групите също ще е доста добро и от там ще идват качествени отбори.

Ако отборът няма пари с какво ще надгражда?
С какво ще се гарантира, че клубовете ни ще станат по-силни?
Приемам Миньор, че ще е в група от 10 отбора, бюджетът им по-голям ли ще стане?
Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 май 2012 18:57

Аз пък искам да са 20 отбора в А група.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 май 2012 18:57

PFC Litex написа:
Yellow blood написа:Защо мислиш, че ща са боксови круши. Ако сега влязат Ботев и Нафтата или Етър, едва ли ще са в такава роля. Самото влизане ще стимулира новите отбори да надграждат, а и по начина, за който съм писал по-горе, нивото в Б групите също ще е доста добро и от там ще идват качествени отбори.

БФС редуцира "елита" ни! БФС не може да започне да налива пари в отборите. Това е стъпка за намаляване на корупцията в първенството, за което няма как да си затворим очите! ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Мнениеот Yellow blood » 07 май 2012 18:58

PFC Litex написа:

Моят отбор е БОТЕВ, приятелю и бюджетът ни в А ще стане по-голям от този на 95% в нея. ;) Но това м/удругото само. Самото редуциране на професионалните клубове от общо 36 (само на теория, защото и сега има отказали се в Б гр.) на общо 30 ще направи по-голяма вероятността за общо по-добро финансово състояние. И не забравяй, че винаги същестува възможността някой отбор да израстне финансово (последен пример Лудогорец, миналата Черноморец, а ако се върнем 15-ина години назад и вие самите). При всички положения конкуренцията с една А и две Б, с по 10 отбора всяка ще е много по-голяма и това ще доведе до израстване на клубовете. Допълнено с изискване за по 3-5 юноши например (нещо, което при вас вече се прави и ви поздравявам) ще доведе до цялостно израстване на БГ футбола.
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 07 май 2012 19:04

BLUE CHAMPIONS написа:БФС редуцира "елита" ни! БФС не може да започне да налива пари в отборите. Това е стъпка за намаляване на корупцията в първенството, за което няма как да си затворим очите! ;)

Корупцията щяла да намалее, е това е смях, че то точно само на силните правят федерки, до сега не съм видя да подкрепят Видима срещу Литекс примерно.

Yellow blood, всички израстват финансово за 2-3 сезона, важно е колко поддържат това ниво през годините.

Оптималният вариант за мен е и "А" и "Б" групите да са от 16 отбора.
Купата на България да бъде на разменено гостуване
Да създадат още един турнир за купа с по-малко значение.

Шампионът да получава 2 милиона лева за награда
Влизащите от Б група да получават по 500 000лв стартова помощ с която да оправят терените си и направят трансфери някакви.
Носителят на купата да получава 1 милион премия.
Да не се допуска в "А" група отбор който да не може да покаже банкова гаранция от минимален бюджет от поне 3 милиона лева.
Задължително във всеки един отбор да играе един юноша на клуба под 21 години.
Всеки един стадион да отговаря на всички изисквания, а не да се правят компромиси.
Едно много важно нещо но се страхувам дали мога да предам думите на Шаешу от Черноморец точно което пуснаха в паузата на мача между Черноморец и Литекс, че е останал учуден за огромните разлики в заплатите между отборите и че във Франция такова нещо няма, там нещата са осреднени на минимум и максимум.

Това са начини за вдигане на нивото, а не да си играем на някакви намалявания.
Футболът е комерсиална игра и без пари не става
Последна промяна от PFC Litex на 07 май 2012 19:13, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Мнениеот Yellow blood » 07 май 2012 19:07

Абе, пич от Литекс, каква е тази неистова съпротива с/у намаляне на групата не мога да те разбера... Ами нали при група от 10 отбора, 2/3 от тях ще са от "силните" и като отбори и като лобистки позиции.

А като не поддържат нивото отборите ще ги сменят други, които са израстнали през това време. Никой не е абониран и няма нищо трагично в Б да изпадат отбори, които по принцип се мислят за абонирани за А гр. Няма такъв филм.
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 май 2012 19:10

Yellow blood написа:Абе, пич от Литекс, каква е тази неистова съпротива с/у намаляне на групата не мога да те разбера... Ами нали при група от 10 отбора, 2/3 от тях ще са от "силните" и като отбори и като лобистки позиции.

Няма държава с подобен формат, чиито клубни отбори да се развиват сериозно в положителна посока. За мен А група дори трябва да се увеличи на 20 отбора!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Yellow blood
Контакти:

Мнениеот Yellow blood » 07 май 2012 19:13

vaskonti, явно ти се гледат безмислени мачове през по-голямата част от първенството. Като гледам и при сегашния формат едва кретаме в Европа, така че не виждам защо да не опитаме нещо ново. Може да е за добро.
БОТЕВ! ЗАВИНАГИ!

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 07 май 2012 19:14

Аз съм за намаляване от 16 на 14, последните 2 отбора винаги са били спаринг-партньори.Против съм за по-голямо намаляване
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Върни се в “Футбол - България”