luxorus написа:biofreeze написа:Абсолютно съгласен! Все си задавам един въпрос... как сърбите продават 17-18 годишни за по 7-8 милиона(и не само те),а ние чакаме да навършат 21,та да им дадем шанс?
Един сръбски мениджър скоро обясни:МЕНИДЖМЪНТ
Точно така е , аз съм свидетел на оправлението на ДЮ футбол в Сърбия. Мой добър приятел когато беше на 16 години получи покана за лагер с Партизан. Върна се депресиран, каза ми :там се грижат за юношите както за А отбора, повече няма какво да обяснявам. Едно че тренират като луди, друго че ги следят изкъсо за евентуални забежки, трето и най важно традицията на Юго футбола и добро име с което се ползват в чужбина. Също много важно е това че има прекалено много екс югославски треньори които непрекъснато лобират във всички първенства.Имаше случай когато Црвена Звезда продаде Огнъенович на Реал Мадрид, разбира се не без помощта на Миятович, но това беше момче със съмнителни качества успяло да играе в един от най великите отбори в света. Важното е традицията на школите и ИНВЕСТИЦИИТЕ. Ние какво може да предложим ??? Пирин вади футболисти, напук на това че с всички усилия се опитват да затрият отбора, Литекс работят добре, виждаме и Етрополе на последак, обаче къде са столичните отбори ? Само пазаруват от вън, нищо читаво не са изкарали за последните 5-10 години, а иначе носа в облаците като им кажеш че нищо не работят в школите. Трябват ни повече футболисти като Манолев, Попов, Ники М , млади и качествени , готови да играят във елитни отбори, да може да изградат добър имидж на скапания ни футбол. Жалко че в Бг футбола всичко е сбъркано, пирамидата е с върха надолу, това е истината. Сега вместо да виждаме новите бербатов,стилиян,мартин и други , продукти на собствените школи, виждаме борба между по заможните клубове за 5-6 футболисти от провинцията, вместо да си създават сами. В този ред на мисли мога да кажа, добре че София не е България !