"А" група от една дузина отбори?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Dust
Контакти:

Re: "А" група от една дузина отбори?

Мнениеот Dust » 12 дек 2010 13:08

mironi88 написа:А група - 10 отбора - 36 мача. Последните два изпадат.

Нямаме условия за да се случи това, тъй като + мачовете за купата мачовете стават за финалиста около 43, та кажи ми кога ще се изиграят, защото в България като падне сняг на тези стадиони и те не става за игра до края на март месец.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 12 дек 2010 13:08

Аз съм за А група от 18 отбора, но след години сега е невъзможно осъзнавам го!
В момента най подходящо според мен е А група- 10 отбора да се срещат по 4 пъти всеки- 36 кръга, като последните два изпадат.
Б група 18 отбора- 34 кръга! Купата на България същият формат, но отборите от А и Б групи започват от 1- ят кръг!
И един турнир на Профи лигата с елиминации при разменено гостувамне, като победителят да има право да играе в ЛЕ.
Това поне според мен е най- удачният вариант за момента, пък когато имаме финансово стабилни отбори, нека направим група от 18 отбора, за да заприличаме и ние на някакво първенство :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

jigitcho1
Контакти:

Мнениеот jigitcho1 » 12 дек 2010 13:10

Стига сте говорили че черноморец се сриват просто свиват бюджета стига сте говорили глупости пари си имат ..
Ботев Пловдив ...

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 12 дек 2010 13:11

Изискване за минимален бюджет в "А" група с който да се изкара сезона + една "Б" група трябва да са първите стъпки, защото къща без основни не става и може да звучи смешно, но когато "Б" групата е слаба, не очаквай и силна "А".
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 12 дек 2010 13:13

jigitcho1 написа:Стига сте говорили че черноморец се сриват просто свиват бюджета стига сте говорили глупости пари си имат ..

Дано си прав. Нямам нищо против този отбор, дори много ми се понрави. Дано не наредят 9-10 загуби през пролетта, това им пожелавам.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 12 дек 2010 13:15

Dust написа:Изискване за минимален бюджет в "А" група с който да се изкара сезона + една "Б" група трябва да са първите стъпки, защото къща без основни не става и може да звучи смешно, но когато "Б" групата е слаба, не очаквай и силна "А".

Всъщност това е много правдив коментар. Именно заради това смятам, че "Б" група е доста по-важна от сегашните "Б" групис с по 12 отбора и ник'ъв интерес.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 12 дек 2010 13:17

Футболът в 21 век е пари и ако няма такива изобщо няма значение какъв футболен център си, защото на мускули не става.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 дек 2010 13:19

TheApostleOfFreedom написа:
vaskonti написа:Май не разбра мисълта ми. Няма значение кой каква бройка ще предложи, безсмислено е да обсъждаме подобни числа. Поставят се определени критерии, като едно от тях е финансови гаранции, че отборът ще издържи минимум 1 година. Ето ти отговорност за изкарване на цял полусезон. Това май и е единственият, но достатъчен начин за такава гаранция за сигурност. И точно тези критерии ще определят бройката на отборите. И съм убеден, че няма шанс групата да стане от 30 отбора, в случай че някой предположи, че толкова отбора ще покрият критериите :)

Да, съгласен съм. И да, не те разбрах за това преди. Искаш да кажеш, че е все таз колко са, щом не се покриват изискаванията.

Разбира се, че е все тая. Няма как предварително да кажеш 8, 10 или 20 защото това ще си е чиста игра на онче-бонче. Защото трябва да минат няколко години преди да се установи дали съответната бройка е сполучливо избрана, а това си е доста сериозен риск за грешка, съответно и за загубено време. И после какво, пак ли ще налучкваме някаква бройка? И до кога така?
Ако бройката се определя след достигане на определени критерии, това автоматично значи, че във всеки от тези клубове се работи сериозно и с перспектива. Те просто нямат друг избор. Това пък от своя страна автоматично ще започне да вдига нивото на самите отбори и съответно на футбола ни. Неизбежно е когато се следват правила за стабилност и добро състояние.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 дек 2010 13:19

1.Твърдо "ЗА"!Най-голямото зло за един шампионат е така наречената "златна среда"(може и без кавички).В група от 10 отбора или се бориш за "зона Европа",или(като продадеш 1-2 мача) отиваш в "зона изпадащи"!Никакво живуркане!
2.Системи има няколко по света.От нас не се иска да откриваме топлата вода.Трябва само да изберем.
3.Как да стане?Един начин:всички участници преди шампионата да вложат депозит от,примерно,половин милион лева,който да покрие евентуално фалиране и неизплащане на заплати.Може да се добави лицензиран стадион.Така,от само себе си,бройката ще се редуцира.
4.Стига с клишета от рода:"Футболът е масов спорт","Какво ще стане със старите центрове" и т.н.Славни навремето си отбори като Торино,Винченца,Лийдс,Нотингам и др. играят в по-долни дивизии и никой не прави трагедии от това.

Потребителски аватар
infallible
Контакти:

Мнениеот infallible » 12 дек 2010 13:22

TheApostleOfFreedom написа:
mironi88 написа:А група - 10 отбора - 36 мача. Последните два изпадат.
Б група - 18 отбора - 34 мача. Първите два влизат. Заелите трето, четвърто и пето място заедно с 8-я от А група сформират едни плейофи, както в английския Чемпиъншип и победителят играе в А група. В групите са си добре 4.

Вероятно това е правилен вариант. Обаче остава опасността при три изпадащи отбора от "А" група да бъдат заменени от три още по-слаби отбори. Не е ли по-добре да се играят плейови между последните 3 в "А" група с най-добрите 3 от "Б" групата/групите?

И да има вечно едни и същи отбори в А група? Другите направо да се закрият освен..
ЕДНА ЛЮБОВ!

Върни се в “Футбол - България”