Съдба

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Съдба

Мнениеот delqnski47 » 16 юли 2009 12:36

Gretna написа:Съдба
(новела)
автор Gretna

Въведение
Тази творба е написана по действителен случай. Имената на героите умишлено са променени.Да се чете внимателно и бавно, като се усмислят важните аспекти. Дайте шанс на децата сами да избират. Те не трябва да бъдат екран на които да прожектирате вашите мечти.

Жорко, които вчера навърши 12 години, погледна баща си и го попита.
- тате защо Левски би тази вечер с 4-0 а ти казваш, че са по слаби от нас. Ние кога ще играем в Шампионската лига?
- какво те интересува Левски с колко е бил. Това не е важно. "Говедата" са слаби и това е, и не ми задавай тъпи въпроси а си върви веднага в стаята.

Жорко скочи от дивана с видимо притеснено изражение и без да се обръща хлопна вратата зад него. Червеното шалче което беше закачено на два пирона над касата се разклати от течението и падна на земята. Детето се обърна, взе го и седна на леглото, потънало в размисъл.

"Защо Пешо и Марто от вторият етаж са от Левски а аз не съм". Те ходиха преди две години да гледат на живо Роналдиньо а аз си седях в къщи. Те бяха и на четвърт-финал на Уефа на стадиона. Баща ми винаги казва, че най-добрият отбор в България е ****, но аз не мога да го разбера, защотото като си помисля само, колко пъти Левски ни би. Дори тази година уж бяхме сигурни шампиони а пак паднахме с 2-0. Страно. Той (баща ми) ми разказа как преди близо 30 години сме били Ливърпул. Слушам и не мога да повярвам. Та аз гледам Ливърпул всяка седмица по телевизията. Гледам също и ****. Питах го дали не ме лъже след онзи мач Челси-Ливерпул (4:4), а той сериозно ме изгледа и пак ми повтори онази история. Ех, колко са щастливи англичаните. Били са слаби колкото ****, та дори и по слаби преди 30 години а сега я ги вижте къде са.

Един ден татко ми разказа за Христо ******** и за периода когато е играл в нашият отбор. Тогава там са играли все известни футболисти. Разбрах, че в един мач Христо ********* е вкарал 4 гола на Левски а ние сме победили с 5-0. Е вярно, че и това е било преди 20 години но все пак е реално като историята с Ливърпул, само че сега когато бием с 1-0 много се радвам. Аз и на равен се радвам но когато победим Левски е по-различно, може би защотото е много рядко. Какво ли е усещането **** да бие Левски с 7:2?

Искаше ми се миналата година да ходя на мачове от Шампионската лига. Даже накарах тате да купи абонаментни карти като тези на Пешо и Марто. Да ама в **** няма такова нещо. Нищо. Ще си купим билетчета. Научих една две песнички за любимият отбор, купих си ново шалче, което закачих триумфално над вратата в моята стая. Дойде лятото, а с него и Шампионската лига. Една сутрин попитах тате, дали е купил билети за първият мач. Още помня колко сурово ме изгледа тогава. След като ми обясни, че са закрили Шампионската лига, скара ми се че съм се изцапал с мармалад от сутрешната филия затръшна вратат след себеси мърморейки си някакви неща от които долових само "Александър ***** п*****ст". Не разбрах какво стана, но ми домъчня за Шампионската лига. Как така са я закрили? Защо? След две седмици разбрах че съм излъган жестоко. Пуснах телевизора в хола и какво да видя. Левски играе с някакъв отбор(май от беларус) и то познайте в кой турнир. Почуствах облекчение. Шампионска лига я има. Е вярно дори и шампион **** не играе там, но ще мога да гледам по телевизията отново всички големи отбори. А дали **** ще играе някога в Шампионската лига?

Жорко седеше на леглото и размишляваше вече час, когато вратата се отвори и в стаята влезе дядо му.
- дядо ти от кой отбор си?
- от Локомотив, Жорко - защо питаш, какво е станало че си така тъжен.
- аз дядо не искам да съм от **** повече, но ако кажа на тате, той ще се расърди. Искам да гледам на живо Шампионска лига. Искам да се гордея с моят отбор, а не само да гледам как падаме или въобще не ни допускат да играеме в Европа.
- не се тревожи Жорко, баща ти като беше малък, по-маълк и от теб реши сам и стана от ЦСКА. Аз ще поговоря с него а ти не се страхувай. СТАНИ ЛЕВСКАР за да може да се порадваш и ти на футболни успехи, както той се е радвал навремето.

Дядото излезе от стаята, а Жорко се наведе, напъха под леглото червеният шал, отиде до гардероба и от джоба на якето си извади син шал с надпис - ЛЕВСКИ ШАМПИОН.

Край

Абе кукло,ти какво искаш да направим.....да хванем ей така за ушите някакъв период в който имате повече успехи от нас в евротурнирите така ли :lol: !Ай да направим една статистика ОТ СЪЗДАВАНЕТО на вашия и нашия клуб,както си му е реда и да сравним успехите,а не да ми вадиш някакъв си период в миналото,и да ми бращолевиш глупости! :lol: :lol: :lol:
Сега ще почнеш да мрънкаш,че сме били комунистически отбор!Ала,бала портокала,а баба Цола,бившата шефка на ''Левски'', на ЦК на БКП и на фирмата за пощи не ти ли говори нещо ма!!!Тогава сте били най богатия клуб в България и ''Левски'' се е изхранвал от тази фирма!А МВР говори ли ти нещо,а :?:Ай да не ти вадим още факти,да не ти падне ченето!
САМО ЦСКА!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Футбол - България”