Мнениеот Странджата » 15 сеп 2014 00:56
Не знам къде отиват тези пари. Тука под път и над път - и в градове, и в селца, можеш да видиш обекти, означени, че са построени с пари на ЕС. У нас не видях, може би не съм имал случай или малко съм гледал, но бях в Бургас, бях в Пловдив, минах през София, ходих в Казанлък - нищо такова не ми направи впечатление. Да не говорим, че една нормална улица не видях - с човешки тротоари, с нормални бордюри - така че да речем човек на инвалидна количка да може да се предвижи. Един-два асансьора - например в подлеза на гарата до Пловдив.
Кой за какво ги харчи - толкова ли е трудно да се попита и да се разбере. Чета само за разни програми и фондове - земеделие, а внасяме всичко от Полша, сливи за ракия даже нямаме .. . Цените - ужасни в сравнение с доходите - не знам дали по Африка има такова съотношение. Качество на хранителните стоки - не ми се говори. Луканка като хората даже не можеш да намериш, не знам каква мога да купя за сина си. Няколко опитвах - горчат като че ли са от джапанки правени ...
Включително и панагюрска - само веднаж уцелих. Ама такъв скъп колбас тук не винаги мога да си позволя. За пръв път не ядох кебапчета - миналия път си купих и си опекох на скарата - и кучето не искаше да ги яде, независимо от това, че ги купих от магазин, от който съм пазарувал винаги досега, защото бяха най-вкусни ...
Не искам да съм черноглед, но не разбирам как хората излязоха за един ток зимата, а за това, че ги тровят и им дерат кожите - нищо ... А сега след увеличението на тока не ми се мисли какви цени ще станат и каква храна ще се продава ...
Не живея в богата европейска държава - и тука цените растат неимоверно бързо, и тука качеството пада главоломно, но все пак някакво благоприличие има, такъв циничен грабеж не знам къде другаде има ...