Германският модел и има ли почва у нас!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Германският модел и има ли почва у нас!
Разбира се, че има почва у нас. Все пак идеолога на немския модел е родната звезда Красимир Балъков.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
Всичко опира до желанието. Ето например Левски-взимаш на работа Топчо, Телкийски и Пелето и ги хвърляш в огъня и очакваш резултати. Не става, трябва да ги пращаш на обучения, за да работят по най-новите и усъвършенствани методи. Ето на Европейското немците ни разлепиха. За Вутов четох, че за шест месеца в Удине е наддал с 6 килограма, станал е по динамичен и тактически по- грамотен. Просто българските клубове трябва да имат ясна структура и организация. Друг е въпроса, че липсва смелост да се налагат юноши. Ето Ради Цонев го сравнете с Прохазка и Мисяк с Бедоя. Каква е разликата- никаква. Стойчо пък замазва червените с тъпите оправдания, че няма пари и постоянно гради. Ако собствениците инвестират поне малко в школите и не си дават парите на анонимници, докарани на килограм, футбола ни ще се оправи. Как сърбите се развиват, а ние не можем. Сърбите са най-продуктивната школа на балканите, а нямат финансовите възможности на гърците и турците.
Животът ми без Левски е изгубен.
Животът ми без Левски е провал.
Левски е това което имам,
Левски - това е моя идеал.
urkoto написа:Разбира се, че има почва у нас. Все пак идеолога на немския модел е родната звезда Красимир Балъков.
А Херо, Гочето, Боримиров, Мариян Христов и Илия Груев, че и Мартин Петров. Желание няма. Тъпия Борат и инж. Иванов можеха да се възползват от Борето и Христов, но ние ще играeм тики така.
Последна промяна от angmitov на 30 юли 2014 14:41, променено общо 1 път.
Животът ми без Левски е изгубен.
- Captain Stottlemeyer
джони написа:хубаво даваш пример с Германия,но за да се приложи този модел трябва първо да се види какво направи Германия с Динамо Берлин и другите комунистически уроди от ГДР-то-всичките под ножа,а останалите продължават на равни начала,там не ги дондуркаха 25 години,това им беше първата реформа на германците,защото виждаш чорбата и говедата как не можели да играят с юноши,как не можели това,не можели онова,при тях винаги се преследвали цели и т.н репертоар,оттам нататък ще станат нещата
Ако не беше толкова тъпо, злобно и ограничено парче щеше да знаеш, че най-големият успех на българския футбол през 1994 година бе постигнат, когато сред 22-та на СП в САЩ имаше 4 (четирима) юноши на "Левски": Боби Михайлов, Наско Сираков, Ники Илиев и Велко Йотов. И сега в първия състав при мъжете редовно попадат (и ще попадат) футболисти, израсли в ДЮШ на "Левски".

П.П. И още нещо, ако не знаеш: При социализЪма твоят любим "Ботев" също беше 35 години поделение на Българската народна армия и сателит на "централните" армейци от София - той също ли е "комунистически урод"!?...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
urkoto написа:Разбира се, че има почва у нас. Все пак идеолога на немския модел е родната звезда Красимир Балъков.
mtaraduda написа:Мислех, че темата е за Балъков, а то некви глупости.
Пиленца сладки, общото между Балъков и немския модел е колкото между птеродактил и почивка на Хаваите. Или иначе казано: това че в миналия си живот е ритал на немска земя не дава правото на никой от нас, от вас или когото и да било да поставя Балъков и немски модел в едно изречение. Казвам ви го за пореден и надявам се последен път.

Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Няма начин!
Германският модел се прави от немци в Германия, а ние живеем в паралелен свят и сме си горди балканци ...... от най-гордите
Германският модел се прави от немци в Германия, а ние живеем в паралелен свят и сме си горди балканци ...... от най-гордите
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Captain Stottlemeyer написа:ntodorov написа:Никъде обаче не прочетох едно нещо и то най-важното.
В Германия всички местни Общини имат участие в отборите поне на 51%...
Това не е точно така. Самите клубове като акционерни дружества притежават най-малко 51 % от акциите. Конкретно за "Байерн" - клубът FC Bayern München AG като дъщерно дружество притежава 75,01 % от акциите на FC Bayern München eingetragener Verein, а останалата част от капитала е разпределена поравно между "Адидас", "Ауди" и "Алианц"...Има и още нещо - за разлика от Испания, например, където "Реал" и "Барселона" обират лъвския пай от ТВ права въз основа на самостоятелни договори, в Германия средствата от ТВ права се разпределят от Германския футболен съюз и Германската футболна лига въз основа на класирането по схема, която позволява на първия да взима само два пъти повече от последния. Примерно, ако "Байерн" получи 50 милиона евро като шампион, последният в Първа бундеслига ще получи 25 милиона - нито повече, нито по-малко. Подобно е разпределението на средствата във Втора бундеслига.
![]()
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... enchen-ag/
Да. Грешката е моя. Минимум 51% притежават клубовете.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Не. Това е все едно да питаш дали икономическия им модел има почва тука 

Леевски, оле

Върни се в “Футбол - България”