90 години от първия мач на националния отбор.

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: 90 години от първия мач на националния отбор.

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 21 май 2014 21:30

wolf написа:Левски, Левски, Левски, Левски - ебати състава при положение че най-силните отбори в страната са Владислав и Славия

Ако беше прочел по-внимателно темата, без да реагираш първосигнално, щеше да забележиш, че се касае за мач на националния отбор през месец май, 1924 година. Първият шампион на страната е излъчен едва през 1925 година... ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 21 май 2014 21:33

wolf написа:Гледаме как дори преди 90 години пак вашия смешен отбор е населявал националния отбор, и си прави сметката че връзкарщината си датира оттогава.

Ако пък беше малко по-умен, по-интелигентен и по-информиран, щеше да знаеш, че точно половината от разширения състав на националния отбор на България, постигнал най-големия успех за българския футбол през 1994 година в САЩ, включваше четирима бивши и седем настоящи (по времето на СП) футболисти на този "смешен отбор", в това число и четирима негови юноши ... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 21 май 2014 22:19

Captain Stottlemeyer написа:
wolf написа:Гледаме как дори преди 90 години пак вашия смешен отбор е населявал националния отбор, и си прави сметката че връзкарщината си датира оттогава.

Ако пък беше малко по-умен, по-интелигентен и по-информиран, щеше да знаеш, че точно половината от разширения състав на националния отбор на България, постигнал най-големия успех за българския футбол през 1994 година в САЩ, включваше четирима бивши и седем настоящи (по времето на СП) футболисти на този "смешен отбор", в това число и четирима негови юноши ... 8-)

Кой ти говори за шампион бе, ти прочете ли какво написах? Най-СИЛНИТЕ състави през онези години. Не ШАМПИОНА. И още нещо - говорим за 1924та, не за 1994та. Не знам кой включваше отбора 94та но ако не беше червеното нападение и особено Стоичков щяхме да си останем в групите в най-добрия случай. Ако изобщо се стигнеше до САЩ.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 22 май 2014 00:12

Е това сме ние - няма национален отбор, няма годишнина, има долу Левски - защото и тогава е бил сигурно "отборът на властта".
А годишнината е повод за честване - това е прощъпулникът на националния ни отбор, който ние всички уж подкрепяме не като левскари, цесери и други, а като българи ...

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 22 май 2014 11:10

Може да прозвучи нескромно, но аз чрез няколко запитвания , разбрах за стадиона.Не знам дали ''историчарите'', вече ще пишат за ''Симерингер Шпорт Платц'' или пак по погрешка ще продължат да дават ''Хое Варте''.
Eто как изглежда в днешни дни това историческо за българския футбол стадионче.
http://www.europlan-online.de/sportplat ... -2337.html
С огромно омерзение прочетох в ''24 часа'' как те били открили първи тази грешка, при положение че аз съм правил запитванията ...Още през 2010 г в едно футболно списание излезе статия ''Краят на една грешка''
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 22 май 2014 14:27

Надявам се, малко на патерици, и на малко по-хубав стадион във Виена, "лъвчетата" да отбележат годишината с 4-5 попадения срещу Канада. Хубава и интересна тема, браво :!:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 23 май 2014 11:02

wolf написа:Левски, Левски, Левски, Левски - ебати състава при положение че най-силните отбори в страната са Владислав и Славия

Те затова са паднали с 6 гола - евроидиотизмът не е от вчера :mrgreen: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

облак
Контакти:

Мнениеот облак » 30 май 2014 19:17

Captain Stottlemeyer написа:
HEATSEEKER написа:Ти говориш за 1924 година, а аз те попитах за 1923 ноември месец.
Какво се случва тогава...В София се провежда първият(неофициален)финал за определяне на първенеца на България.
Повтарям неофициален.Победителят на СБСЛ-''Тича'' среща победителят на Софийската дивизия - ''Левски''.

Темата за националния отбор на България ли е, или целта е някои потребители от Варна да си избиват провинциалните комплекси чрез "Левски" (визирам и лицето wolf) !?... :roll:

Новоизлюпени столичанино. Провинция е това, от което ти идваш в най-голямото село в България.
Варна никога не е била, няма и да е провинция камоли да има комплекси от нещо свързано със селската ни столица.
Комплексиран си ти провинциални пловдивчанино, забравил от къде е тръгнал за село

Върни се в “Футбол - България”