Как се става футболен съдия?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Как се става футболен съдия?
Не,момчето не е русенец,но бих предпочел да запазя името му. Занев също го познавам,нямам впечатлението,че е връзкар,но със сигурност не мога да гарантирам за него. А ти,какво имаш предвид,конкретно за Занев ? Какво си чувал или виждал ?
bojo0o0o94 написа:Има ли някой запознат с въпроса. Надявам се да има някой рефер във форума да обясни. Мисля да се пробвам в занаята
Започваш със свир*и на бате Венци и после ще ти е по-леко .
Трябва да си тъп физкултурник,който да знае колко прави 2+2,както и да знае кога да надуе свирката или вдигне флага...
По стечение на обстоятелствата имам 1 познат,който има опит в реферирането на мачове от аматьорските групи в България...Има ли смисъл да коментирам,че там уреждането на мачове е скандално нагло и гнусно,а грешните решения на съдиите са очеизвадни?!
По стечение на обстоятелствата имам 1 познат,който има опит в реферирането на мачове от аматьорските групи в България...Има ли смисъл да коментирам,че там уреждането на мачове е скандално нагло и гнусно,а грешните решения на съдиите са очеизвадни?!
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
Друго задълвително условие е, да имаш умения и опит в сферата "чики рики", инак си обречен на неуспех 

[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Ако държиш на бой и е*ане - ти си
Сериозно, има изпити - теория и тичане, минаваш ги и почваш по селските, а там е опасно

Леевски, оле

Само с големи връзки се става футболен съдия 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
-
- Контакти:
Ако четеш какво пишат всички тук,които си нямат и грам понятие от футбол и правила,а си мислят,че като са фенове и знаят всичко,определено ще ти мине желанието да ставаш съдия.Не е така!Първо трябва да провериш дали се прави курс за съдии в твоя град(другият вариант,наистина е връзка,ако няма курс).Изкарваш курса,който е около месец и включва теория,упражнения,практически упр.,физически и т.н.След това има изпити по теория и физическа подготовка.Ще започнеш от деца и юноши и винаги като асистент ще са ти първите мачове,може би на някой детски и да си главен,но след това вече ти сам си избираш като какъв искаш да се развиваш.Следващата стъпка разбира се са областните групи(селските,както ги наричат).Истината е,че там е точно за каляване на психиката,ако не се откажеш,значи ще стане нещо от теб.Но не е и чак толкова страшно,колкото го изкарват.Да,има и проблемни места и т.н.,но не е масово и на всеки мач да стават проблеми и не знам си какво още,а за бой да не говорим.Ако искаш да се развиваш и се представяш добре,следващата крачка е В група.Пропуснах да ти кажа-всеки месец се покриват нормативи(теория и физически),особено,ако искаш да вървиш нагоре(за детски мачове никой няма да ти иска тези нормативи,но какъв е смисъла,ако не се развиваш).И така вече нагоре ти е ясно какво,защо и т.н.За връзките е вярно до някъде,но зависи и какви са.Ако ти трябва някаква друга информация,питай
Нужно е само да имаш кураж, силата без самочувствие е безполезна.
Върни се в “Футбол - България”