"Задачата няма решение?"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

"Задачата няма решение?"

Мнениеот Blue_Lion » 26 авг 2008 11:37

Вчера голяма част от нас чу коментара на Т. Русев отностно плачевното,меко казано, състояние на родния ни спорт.Във форума на Gong.bg имаше и тема отностно въпросния коментар и т.н. и всички стигнахме до очевадния от доста години насам,факт : Български спорт - е те такова животно нЕма :!: Обяснението : От названието "Български" следва,че трябва да има държавна подкрепа - такава няма.Също така следва,че трябва да има капка патриотизъм.Има го,но в спортистите,не в политиците.Тях не им пука..Прости са си ама кво от това,нали слагат нЕкой лев в джоба.Дали знаят коя е олимпийската ни шампионка по гребане тази година - НЕ :!: Ама айде после ще и научат името за да се снимат с нея и да и дадат кола която после ще си вземат отбратно :D (СЕЛЯНИ :!: ).Следователно когато направим простата математика излиза,че "Български" + "спорт" = Н.Р.
Несъвместими са.Не и по този начин.Едни се трудят на свой гръб за народ и отечество и защото искат да постигнат нещо,а другите не им дреме.Е не става така !
Пиша тази тема,не за друго а защото искам да видя дали според вас има някакъв изход от това положение и ако има какъв е той.Знам,че темата малко се покрива с другата ама там поне аз не видях коментари отностно "начинът".Боли ме много за спорта ни като цяло а и се гордея с факта че съм роден в България и се наричам Българин,но това дето правят шепа хора много ме дразни и искам да се промени :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Аз за себе си виждам нещата по този начин : Майната му на Левски и на цска и на който и да е...ако не се обединят хората в исканията си за по-добър спорт(ако не друго), друг изход няма !Постижимо е.Имаме сходна цел : "Български + спорт = :) Изглежда невъзможно,но и Левски и цска и Ботев не си харесват собствениците,феновете са против правилото за закрити врати и против хореографийте на стадионите.Всички казваме,че искаме да гледаме БГ футбол на прилично ниво който да ни радва.Всички казваме,че искаме силен национален отбор и хубави стадиони.Казваме,че искаме медали и от Олимпиадата. А не дойде ли време просто да ИСКАМЕ ? :evil:
Изображение

Потребителски аватар
lewstherin
Контакти:

Re: "Задачата няма решение?"

Мнениеот lewstherin » 26 авг 2008 12:01

Решение има. Винаги има. Решението е всички, абсолютно всички на едни огромни протести, пълно гражданско неподчинение в държавата, абе да се блокира икономиката на държавата докато ония тикви както обича да ги нарича Томислав, не се разкарат, а след това да се назначи служебно правителрство от хора от чужбина-германци, англичани, французи.. И ако някой каже че на тях не им пука за нас-ми и на сегашните не им, ама чуждите поне знаят как да работят.
Това е решението, защото колкото и да ни се иска, всички тръгва от политиката. Първо там трябва да се наредят нещата. Проблема е че хората който сме склонни на такива протести не толкова много. На много хора не им пука, други ги е страх, защото са свикнали да ги мачкат. Има го и типимно българския проблем, че дори да започне да се оргтанизира нещо, ще се изпокараме както само ние си знаем, и всичко ще се провале, и тиквите ще продолжат да лапат парите от еврофондовете, и в един момент ще си викаме-бе я по-добре да не ходим на олимпиади, то само се излагаме.

Gorashko
Контакти:

Мнениеот Gorashko » 26 авг 2008 12:35

Благодаря за темата.
Има пари.
Имаме уникални таланти за 6 млн. души население.
Има безкрайно желание на хората да се борят (вижте борците) за успехи. Евала на Валентин Йорданов и Гриша Ганчев и треньорите.
Лошото е, че парите не стигат до тях, а потъват в джобовете на разни знайни и не знайни герои.
И че НЯМА грам наказуемост.
И че НЯМА грам стратегическо мислене за развитие.
И че НЯМА грам отговорност у хората, които управляват и (не само) спорта.
Тъжно е ....
Решение......няма.....за съжаление.
Решението беше кървава революция ( като в Румъния), за да знаят тези след предните, че има възмездие и да внимават как управляват.
Решение....няма... за съжаление.
Решението е активно гражданаско общество. Такова няма. Всеки гледа да се оправи с познати чичовци и лели, за да се справи с проблемите, зашото няма друг начин.
Това правя и аз сега. Защото системата и ужасно прогнила.
И не само в спорта.....
Място за четящи - http://goshsport.blogspot.com

hard
Контакти:

Мнениеот hard » 26 авг 2008 12:57

Спортът е огледало на живота ,който живеем.
Ако всички до един не се обединят в идеята за силна България няма как да имаме силна икономика ,спорт...т.н.
За съжаление чуството за национална идентичност в българина е сериозно накърнена.Липсва национална доктрина за просперитета на България.
Докато хората не разберат ,че трябва да спрат да викат неволята ,че трябва да спрат да разчитат на чужда помощ няма как да се получи. Има отговор на въпроса ,който задаваш.Той е прекалено травиален.ТРУД,ТРУД,ТРУД. И постоянен контрол .Както казват хората "Нищо ново под слънцето"
Просто трябва народа да се събуди и да помисли за себеси и нацията като цяло. Писал съм го и друг път.Огледайте се около себе си.И вижте всичко ,което ни заобикаля.Има толкова много работа за вършене.
И най -после ми се ще политиците да почнат да мислят за нас обикновенните хора не ,като електорат а като събратя.С една обща цел с една обща идея. Робеспиер навремето е казал "Всеки народ заслужава политиците си' Е ,аз не мисля ,че заслужаваме такъв живот .
Къде е спортът ни и в какво състояние е той?
Къде е културата ни и в какво състояние е тя?
Къде е икономиката ,образованието ,туризма,пътищата........?
Мога да изреждам тук до утре сутринта ...... но всичко това ще си останат само думи ако самите ние не запретнем ръкави. А за онези отгоре (управляващите) трябва да им е ясно че е крайно време да спрат с корупцията и личните интереси.Не им ли стигна вече ?Не напълниха ли достатъчно джобовете си?
ГОСПОДА АКО НЕ СЕ СТЕГНЕТЕ СКОРО ВИ ОЧАКВА ВИДОВ ДЕН!!!
Народ ,който не познава историята си няма бъдеще.

Потребителски аватар
jindo
Контакти:

Мнениеот jindo » 26 авг 2008 13:08

Видов ден на куково лято :/
това никога няма да се случи в държавата на неграмотните, завистливите и алчните очакващи бързата далавера за да си полегнат на припек.

Потребителски аватар
ultra_blue
Контакти:

Мнениеот ultra_blue » 26 авг 2008 13:31

Досега слушах Аудио-коментара на Томислав Русев и мога да кажа ,че съм отвратен от българския спорт, и като цяло от сичко което става тука. Няма какво да коментираме оправляващите, те си знаят за нашето мнение за тях,знаят какво мислиме ма не им пука... А и защо да им пука ?! Те не са от вчера не са от оняден да се стреснат и да кажат - "ееей да му еба майката, фанаха ме, к'фо ли ше си помислят за мене избирателите..." ! НЕ, те си карат постарому щото знаят че сичко ще им се размине, след 1,2,10 години ще им забравиме имената и пак ще гласуваме за тях. Щото знаят , че старците и пенсионерите ще гласуват за тях (БСП,ДПС...) щото това си знаят , колкото и мизерия да е колкото и по-зле да става... А защо питам да не си заслужаваме управниците ? Кой от нас е по-добър, КОЙ ? Нека безгрешния първи да фърли камъка... Искам да попитам кой от вас си разделя боклука? Нека да дигне ръка този който никога не е хвърлял боклука си от балкона щото е по лесно. Да дигне ръка и този който никога не давал пари на КАТ-аджия за да не му бъде саставен акт... Да дигнат ръка и тези които никога не са искали помощ от познати заради бюрокрацията в тая държава ! ДА ДИГНАТ РЪКА ... АЗ ЛИЧНО РЪЦЕ НЕ ВИЖДАМ... :cry:
Държавата гние а главния проблем сме НИЕ ???

hard
Контакти:

Мнениеот hard » 26 авг 2008 13:42

КЪДЕ СИ ВЯРНА, ТИ ЛЮБОВ НАРОДНА

Добри Чинтулов

Къде си, вярна ти любов народна?
Къде блестиш ти, искра любородна?
Я силен пламък ти пламни,
та буен огън разпали
на младите в сърцата,
да тръгнат по гората.

Пламни, пламни ти в нас, любов гореща,
противу турци да стоим насреща!
Да викнем всинца с глас голям
по всичкия Коджабалкан:
голямо, мало, ставай,
оръжие запасвай!

На пояс тънки сабли запашете,
за бащината си земя станете,
колете турски племена,
пълнете с техните тела
пространните равнини,
дълбоките долини!

За нашето отечество и слава,
за нашата свобода и държава
да си пролеем вси кръвта,
да си добием волността
от нашите тирани,
неверни мюсюлмани!

Байраци български навред да вдигнем,
към бога със кръст във ръка да викнем:
о, наш създателю Христе,
я виж от ясното небе,
нашето мъчение,
дългото търпение.

Благослови ти нашето желание,
на тебе имаме ний упование,
подвигът да ни е осветен,
на твоя вяра утвърден,
на славното ти име,
предвечний божи сине!

Кога в български предели настъпим,
кога вразите си от нас изгоним.
Да се възвишат знамена
на българските рамена
от върха на Дуная
в Тесалия до края.

Кога свободата си ний доставим,
кога си имената ний прославим,
да видим всички мир тогаз,
и ний да викнем всички с глас,
живейте православно,
в България държавно.

Като не искат мира ще ядат секира -Крум го казал преди доста години
Народ ,който не познава историята си няма бъдеще.

velinsky
Контакти:

Мнениеот velinsky » 26 авг 2008 16:55

Мисля,че ако са достатъчно умни/в което изконно се съмнявам :) /,политиците ще отпуснат кранчето за спорта...или поне най-хитрия/и най-алчния/измежду тях-Меди Доган ще ги "посъветва".Защото в една бедна държава,ако не уреждаш пари за зрелища,рано или късно народът ще си ги устрои сам,вземайки главата ти....колкото и завистлив,алчен и продажен,като нашия да е.Другият вариант е да ескалират до крайност тази безумна война между сини и червени,която да отпуши междуособно насилие,а оттам и ответната брутална реакция на властите.Ако са умни ,ще направят първото,ако са повече алчни ,отколкото умни...бог да ни е на помощ ....и не само за спорта!

Върни се в “Футбол - България”