Вчера голяма част от нас чу коментара на Т. Русев отностно плачевното,меко казано, състояние на родния ни спорт.Във форума на Gong.bg имаше и тема отностно въпросния коментар и т.н. и всички стигнахме до очевадния от доста години насам,факт : Български спорт - е те такова животно нЕма

Обяснението : От названието "Български" следва,че трябва да има държавна подкрепа - такава няма.Също така следва,че трябва да има капка патриотизъм.Има го,но в спортистите,не в политиците.Тях не им пука..Прости са си ама кво от това,нали слагат нЕкой лев в джоба.Дали знаят коя е олимпийската ни шампионка по гребане тази година - НЕ

Ама айде после ще и научат името за да се снимат с нея и да и дадат кола която после ще си вземат отбратно

(СЕЛЯНИ

).Следователно когато направим простата математика излиза,че "Български" + "спорт" = Н.Р.
Несъвместими са.Не и по този начин.Едни се трудят на свой гръб за народ и отечество и защото искат да постигнат нещо,а другите не им дреме.Е не става така !
Пиша тази тема,не за друго а защото искам да видя дали според вас има някакъв изход от това положение и ако има какъв е той.Знам,че темата малко се покрива с другата ама там поне аз не видях коментари отностно "начинът".Боли ме много за спорта ни като цяло а и се гордея с факта че съм роден в България и се наричам Българин,но това дето правят шепа хора много ме дразни и искам да се промени
Аз за себе си виждам нещата по този начин : Майната му на Левски и на цска и на който и да е...ако не се обединят хората в исканията си за по-добър спорт(ако не друго), друг изход няма !Постижимо е.Имаме сходна цел : "Български + спорт =

Изглежда невъзможно,но и Левски и цска и Ботев не си харесват собствениците,феновете са против правилото за закрити врати и против хореографийте на стадионите.Всички казваме,че искаме да гледаме БГ футбол на прилично ниво който да ни радва.Всички казваме,че искаме силен национален отбор и хубави стадиони.Казваме,че искаме медали и от Олимпиадата. А не дойде ли време просто да ИСКАМЕ ?