GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот Кашчей » 26 сеп 2013 00:38

asenkolev написа:Къде ви е лентата? Вярно, никой не е напсувал Стойчо, ама все пак. На полуфинал сме!?

Те сега оправят гарда-дали да е вдигнат, висок или нисък- не им е до ленти.. а и това не е Левски :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 26 сеп 2013 01:44

Кашчей написа:
НА ЖИВО: България вдигна гарда - 1:1

Написалият този бисер има ли си представа какво означава вдигнат гард?

А нисък гард?.. тогава смъква ли се гарда?

Когато съм използвала този израз, последното нещо, което съм имала предвид е буквален превод! Тук става дума за преносен смисъл, а той не се нуждае от идеята, която ти влагаш в "гард" и позицията, при която боксьорът трябва да е максимално защитен. От буквален превод не се нуждае и "свалям гарда", което се използва в ежедневието.
Лека вечер!
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 26 сеп 2013 01:47

Колкото до жълтата лента. Полуфинали и четвърти места - дал Господ. Личната ми редакторска преценка беше, че извъндерното ще се сложи, ако се класираме за финал. В тази позиция в момента, мисля, че е излишно, независимо от еуфорията, която ни завладя - и нас, и вас.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 26 сеп 2013 02:41

Да, изказването на стойчо младенов е по-важно и си заслужи жълтата лента, а полуфинал на ЕП не е нищо.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 сеп 2013 08:54

stenly написа:
Кашчей написа:
НА ЖИВО: България вдигна гарда - 1:1

Написалият този бисер има ли си представа какво означава вдигнат гард?

А нисък гард?.. тогава смъква ли се гарда?

Когато съм използвала този израз, последното нещо, което съм имала предвид е буквален превод! Тук става дума за преносен смисъл, а той не се нуждае от идеята, която ти влагаш в "гард" и позицията, при която боксьорът трябва да е максимално защитен. От буквален превод не се нуждае и "свалям гарда", което се използва в ежедневието.
Лека вечер!

Каквото и да си имала предвид, това е пореден опит за оригиналност, който е неуспешен. Вие не трябва да пишете на разговорен език, с неговите жаргони.

Защо сега не е написано нещо от рода на "България ева мамата на Германия"-и това ще се разбере не буквално!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 сеп 2013 08:56

Eminem написа:Да, изказването на стойчо младенов е по-важно и си заслужи жълтата лента, а полуфинал на ЕП не е нищо.

Естествено! Стойчо не прави всеки ден умопомрачителни изказвания, но пък България всеки месец е на полуфинал на ЕП!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 26 сеп 2013 09:48

Кашчей написа:Каквото и да си имала предвид, това е пореден опит за оригиналност, който е неуспешен. Вие не трябва да пишете на разговорен език, с неговите жаргони.
Защо сега не е написано нещо от рода на "България ева мамата на Германия"-и това ще се разбере не буквално!

Едно е опитът ми за "оригиналност" да не ти е допаднал. Съгласна съм, не всеки път се получава. Но е съвсем друго, ако се има предвид абсолютно 1:1 употребата на изрази. Кой казва, че не трябва да използваме изрази от разговорния език? А от кой език да използваме тогава? Да сме високопарни, пълни с думи, за които ти трябва речник? Или клишетата са по-добрият избор? Аз ти предлагам, на теб, понеже имаш усет за заглавия - хайде в събота, след всеки гейм давай по едно заглавие тук. Двай положителен пример и идеи, аз съм отворена към подобни препоръки. :)

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 26 сеп 2013 09:55

Кашчей написа:
Eminem написа:Да, изказването на стойчо младенов е по-важно и си заслужи жълтата лента, а полуфинал на ЕП не е нищо.

Естествено! Стойчо не прави всеки ден умопомрачителни изказвания, но пък България всеки месец е на полуфинал на ЕП!

Имаме различни критерии с вас за "Извънредно"!
Тази жълта лента, с написано "извънредно" отпред, не се използва, за да се величае отбор или човек. Много по-важни за сайта са опциите - това да е чело на сайта и темата да е достатъчно разработена - с отзиви и цялата необходима информация около него. Колкото до "Извънредно", то се пуска, когато едно събитие се развие по различен начин от обичайния ход. Това изисква вниманието на читателя да се изостри към това развитие, какъвто беше случаят, който цитирате. Нормална пресконференция - но с необичайни изказвания, които никой не е очаквал да бъдат направени. Поставено това изказване някъде надолу по сайта, защото в същия ден има още куп събития, повечето читатели не биха разбрали за него.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 сеп 2013 10:19

Стенли, две в едно ще ми е отговорът:
- Първо относно заглавията-понякога са наистина безумни, а по предложението ти.. Преди два дена в спам-темата изказах виждането си за обърнатите знамена, за това, което символизира такъв акт и как би било по-оригинално и въздействащо да се почете паметта на момчетата и ме изкараха пияндурник, та не смятам изобщо да давам предложения за нещо, на когото и да е!
-Второ, относно лентата-не мисля, а и повечето от тук пишещите съм сигурен, че също не мислят, че това изказване на Стойчо е достойно за жълта лента и извънредно. За какво изостряне иде реч, след като Стойчо почти всеки ден дава някакви умопомрачителни изказвания и.. както се оказа по-късно май си е било доста манипулативно това изказване.

Вие сте журналистите и ваша работа е да ни информирате и да пишете материалите. Точно както вие си позволявате да критикувате, си го позволяваме и ние за вашата работа. Ние, посетителите на сайта, сме тези, които могат да искат от вас повече и го правим-не винаги коректно, но коректност за коректност 8-)

ПП- Как се показват възможности, а не качества или способности? Това във връзка с Де Хея в материал от снощи.
Аз, ти, той, тя.. имаме качества, имаме способности, а възможностите могат да ни се отворят, предложат, но не и ние да ги покажем.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 26 сеп 2013 10:33

Кашчей написа:Стенли, две в едно ще ми е отговорът:
- Първо относно заглавията-понякога са наистина безумни, а по предложението ти.. Преди два дена в спам-темата изказах виждането си за обърнатите знамена, за това, което символизира такъв акт и как би било по-оригинално и въздействащо да се почете паметта на момчетата и ме изкараха пияндурник, та не смятам изобщо да давам предложения за нещо, на когото и да е!
-Второ, относно лентата-не мисля, а и повечето от тук пишещите съм сигурен, че също не мислят, че това изказване на Стойчо е достойно за жълта лента и извънредно. За какво изостряне иде реч, след като Стойчо почти всеки ден дава някакви умопомрачителни изказвания и.. както се оказа по-късно май си е било доста манипулативно това изказване.

Вие сте журналистите и ваша работа е да ни информирате и да пишете материалите. Точно както вие си позволявате да критикувате, си го позволяваме и ние за вашата работа. Ние, посетителите на сайта, сме тези, които могат да искат от вас повече и го правим-не винаги коректно, но коректност за коректност 8-)

ПП- Как се показват възможности, а не качества или способности? Това във връзка с Де Хея в материал от снощи.
Аз, ти, той, тя.. имаме качества, имаме способности, а възможностите могат да ни се отворят, предложат, но не и ние да ги покажем.

Пак казвам, ти си абсолютно в правото си, аз не споря с теб. Напротив, дори наличието на подобен диалог, е един много положителен момент, поне аз така смятам. Но само вмъквам едно уточнение - рубриката "Извънредно" не се пуска по заслуги - дали ни харесва едно изказване, или не. Тя може да се използва и за убийство, не дай боже.

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”