GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот Pro-European » 06 апр 2011 19:27

kartago написа:Господи, какъв мъШ, ( с главно "Ш" накрая), един белгийски възпитаник направо! Пазарджишката надежда на Родината ни! Моля те, стани "депутат", аз за тебе ще гласувам!!!!!.....

аз ти предлагам да направим един открит спор с теб, да видим на кой аргументите са по-съдържателни, хората да преценят.
тъй като правилата ме ограничават да ти отговоря, аз ще спазя правилата.
Но ти предлагам:
1. Ако си мъж, откажи се от модераторската си привилегия за 2 часа и да спорим открито. Ще ти кажа какво точно мисля за работата ти, за теб доколкото имам впечатления, и какви са ми конкретните аргументи, ще стане дума и за понятието "маргинализация".
ще определим ден и час, удобен за двамата (ще планираме няколко дни предварително) и правим открит спор.

2. за зрители ще поканя и някои от старите потребители - да няма скрито покрито.

3. ако не искаш в този форум, ще те поканя на друго място и после копираме цялата дискусия тук - едно към едно. Хората тук трябва да могат да прочетат какви са аргументите на двамата.

Надявам се ще приемеш мъжкото предизвикателство - открит спор без модераторска намеса !, и няма да се измъкнеш с измислен аргумент - щото това ще е мъШко.

този пост не дава никакво основание да бъда санкционран - не коментирам модератор, а предлагам да приеме свободна дискусия.

чакам отговор!
Авторът на темата: Ще спре ли..

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 06 апр 2011 21:34

stenly написа:
nikiwm написа:ВИДЕО: Рууни след третия си гол: Fucking what!

1 въпрос. Ако напиша "fucking жyрналя", подлежа ли на цензуриране?

ето и пример за да не бъда рабзран погрешно:
* Fucking, журналя! Вижте как репортерите от официалния сайт на МЮ са отразили събитието, а вие си мислите, че не сте жълти!

* според зададения превод fucking = по дяволите

Не знам защо се заяждаш, но ще ти отговоря също с въпрос: В дадената за пример статия, да виждаш някъде написани конкретните думи на Уейн Рууни? А дори и да бяха написани, какво лошо има в цензурирането на откровена псувня? И какво жълто има в отразяването на конкретния случай?
И аз ще ти дам един пример: http://gong.bg/view_article.php?article_id=195137 Виж видеото, според теб то цензурирано ли е? Или не?

Благодаря ти за отговора. Точно това критикувам, че няма абсолютно никаква цензура. Вече доста хора разбират английски. И в тази връзка, поднесената по този 'сензационен' начин информация има ярко жълт цвят. За това добавих и статията в сайта на Юнайтед, за да се види разликата.
Ако пък не виждате разлика.. горко ви :) Успех!
--
п.п.
Да, видеото което спомена е цензурирано, за разлика от вашата статия.

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 06 апр 2011 22:46

nikiwm написа:Благодаря ти за отговора. Точно това критикувам, че няма абсолютно никаква цензура. Вече доста хора разбират английски. И в тази връзка, поднесената по този 'сензационен' начин информация има ярко жълт цвят. За това добавих и статията в сайта на Юнайтед, за да се види разликата.
Ако пък не виждате разлика.. горко ви :) Успех!
--
п.п.
Да, видеото което спомена е цензурирано, за разлика от вашата статия.

Ахаааа, малко късно схванах. Нищо де, по-добре късно, отколкото никога!
Разбрах забележката ти и я приемам! Но не приемам сравнението с жълта медия заради това! Може би критериите ни малко се различават по този въпрос. :)
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 07 апр 2011 02:42

Pro-European написа:
kartago написа:Господи, какъв мъШ, ( с главно "Ш" накрая), един белгийски възпитаник направо! Пазарджишката надежда на Родината ни! Моля те, стани "депутат", аз за тебе ще гласувам!!!!!.....

аз ти предлагам да направим един открит спор с теб, да видим на кой аргументите са по-съдържателни, хората да преценят.
тъй като правилата ме ограничават да ти отговоря, аз ще спазя правилата.
Но ти предлагам:
1. Ако си мъж, откажи се от модераторската си привилегия за 2 часа и да спорим открито. Ще ти кажа какво точно мисля за работата ти, за теб доколкото имам впечатления, и какви са ми конкретните аргументи, ще стане дума и за понятието "маргинализация".
ще определим ден и час, удобен за двамата (ще планираме няколко дни предварително) и правим открит спор.

2. за зрители ще поканя и някои от старите потребители - да няма скрито покрито.

3. ако не искаш в този форум, ще те поканя на друго място и после копираме цялата дискусия тук - едно към едно. Хората тук трябва да могат да прочетат какви са аргументите на двамата.

Надявам се ще приемеш мъжкото предизвикателство - открит спор без модераторска намеса !, и няма да се измъкнеш с измислен аргумент - щото това ще е мъШко.

този пост не дава никакво основание да бъда санкционран - не коментирам модератор, а предлагам да приеме свободна дискусия.

чакам отговор!

Из правила на форума написа:10. Споренето с и/или обиждането на модератор или администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо.
11. Публично обсъждане на членове от eкипа на форума, и техните действия, в теми е забранено. Такива въпроси се задават само на лично съобщение или чрез e-mail. При появата на такива теми, те ще бъдат незабавно изтривани, а инициаторът им ще бъде санкциониран.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Малко критика!

Мнениеот danko_sot » 07 апр 2011 14:25

Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!
И още една критика, този път към екипа и по-точно към коментаторите на Гонг вчера на мача Литекс-Левски. Слушам си аз срещата по радиото на работата и по едно време стигаме до положението с дузпата. Томислав Русев: Ама много спорна дузпа, ама много спорна. Ама 20 процента имало, 80 нямало. След малко Стефан Стоянов: Оооо, тук няма никаква дузпа. Сега го видях на повторението. Левски бе ощетен.
Прибирам се аз и гледам по телевизията положението, но вече от коментарите на въпросните журналисти съм останал с твърдото впечатление, че дузпа 100 процента няма. Само че аз ли не разбирам от футбол или нещо друго, но от ситуацията, която видях, дузпа по-скоро има или айде в най-лошия случай положението е 50/50. Просто Иво Иванов изиграва аматьорски ситуацията. Това обаче си е негов проблем и такива положения се свирят по-често. Друг е въпросът, че и нападателят си изигра добре картите във въпросната ситуация.
Томиславе и Стефчо, следващия път, когато си коментирате свалете си малко сините очила, ако искате поне малко да ви уважавам като журналисти. Иначе радио Хоризонт и те ги предават тея мачове. Там поне се надявам на обективност.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Малко критика!

Мнениеот vaskonti » 07 апр 2011 14:31

danko_sot написа:Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!

Според мен е написано правилно защото Барселона в случая се явява ФК, а това е в мъжки род. Така си мисля поне...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

IvanLondon
Контакти:

Малко Mатематика

Мнениеот IvanLondon » 07 апр 2011 14:37

Толкова ли е трудно да се изчисли головата разлика във временното класиране на отборите.
Локомотив София-34 вкарани гола и 24 пропуснати-10 точки.
Локомотив Пловдив-35 вкарани гола и 17 пропуснати-18 точки.
Е,как Локо Сф ще е на четвърта позиция а Локо Пд на пета?
Това грешка ли е, липса на елементарно пресмятане или просто на редакторите им харесва повече тази нагласа?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Малко Mатематика

Мнениеот Tommi » 07 апр 2011 17:27

IvanLondon написа:Толкова ли е трудно да се изчисли головата разлика във временното класиране на отборите.
Локомотив София-34 вкарани гола и 24 пропуснати-10 точки.
Локомотив Пловдив-35 вкарани гола и 17 пропуснати-18 точки.
Е,как Локо Сф ще е на четвърта позиция а Локо Пд на пета?
Това грешка ли е, липса на елементарно пресмятане или просто на редакторите им харесва повече тази нагласа?

Не си запознат с начина на класиране в А група. Локо Сф е с по-добър резултат в срещите помежду им, а това е първият критерий, когато има равенство в точките.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Малко критика!

Мнениеот Кашчей » 07 апр 2011 20:58

vaskonti написа:
danko_sot написа:Гледам сега заглавието на водещата новина на Гонг.бг "Безмилостен Барселона......". Момчета, така не се става журналист. Първо се научете да пишете и научете основните правила в българския език, иначе не става. Безмилостен- прилагателно, м.р., ед.ч. Барселона- същ.собствено име, ж.р., ед.ч. Има едно основно правило в бг език, което гласи, че когато имаме съществително име и прилагателно, което го уточнява, то те задължително трябва да са съгласувани по род. Простичко нали!

Според мен е написано правилно защото Барселона в случая се явява ФК, а това е в мъжки род. Така си мисля поне...

По тази логика никога не трябва да се казва Прекрасната Венеция или Белокаменна Москва, защото иде реч за град, а той е от мъжки род ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

VarnaCrew
Контакти:

Мнениеот VarnaCrew » 07 апр 2011 23:12

до Голлиния Павката Виданов влезна в 77-та минута, вече не е на скамейката на Рапид

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”